- Sonsuz + Sonsuz ?
-
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------
Senin dediğin limit konusu hocam toplam-çarpım sembolleri değil : )
-----------------------------konuya göre tanımlar deişiomu ? Limitdede kural aynı toplam çarpımdada
-
hocam şimdi bir yerimizden uydurmuyoruz hocanın öğrettiği bu senin bahsettiğin belirsizliktir tanımsızlık değil
-
limitte çözerken en başta atıyorum 0/0 çıkar bu belirsizliktir
1.türevi alırsın yerine yazarsın tekrar atıyorum 0/0 çıkarsa bu sonsuz olur
dünya kadar soru çözdüm çözümlü testler çözdüm hiç biri yanlış çıkmadı :|
-
manhyak bunu yazdı:
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------konuya göre tanımlar deişiomu ? Limitdede kural aynı toplam çarpımdada
-----------------------------biz 11de toplam-çarpımda sayı/sonsuz=sıfır yapdığımızı hiç hatırlamıyorum
limittir bu adı üstünde zaten yakınsaklık ıraksaklık
-
MrAmor bunu yazdı:
manhyak bunu yazdı:
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------biz 11de toplam-çarpımda sayı/sonsuz=sıfır yapdığımızı hiç hatırlamıyorum
limittir bu adı üstünde zaten yakınsaklık ıraksaklık
-----------------------------örnek ver hoca. Böle anlaşamayız
-
Örnek vermeye gerek yok konuyu acan arkadaş yanlış ifade etmiş kendini onu söylemek istiyorum,
Toplam çarpım konusunda sayı/sonsuz yoktur. Limit konusunda vardır ama diğer arkadaşlar anlamışlar onu ve cvplamışlar
-
MrAmor bunu yazdı:
Örnek vermeye gerek yok konuyu acan arkadaş yanlış ifade etmiş kendini onu söylemek istiyorum,
Toplam çarpım konusunda sayı/sonsuz yoktur. Limit konusunda vardır ama diğer arkadaşlar anlamışlar onu ve cvplamışlar
-----------------------------hoca ben vardır diye bişey demedimki. Neyi tartısıoz anlamadım ? Yazdıgımı oku mat2 de sonsuz yoktur demis. Ona karsı cıktım
-
Kreyzi bunu yazdı:
limitte çözerken en başta atıyorum 0/0 çıkar bu belirsizliktir
1.türevi alırsın yerine yazarsın tekrar atıyorum 0/0 çıkarsa bu sonsuz olur
dünya kadar soru çözdüm çözümlü testler çözdüm hiç biri yanlış çıkmadı :|
-----------------------------Hoca dünya kadar soru çözdüm diosn tanımsızla sonsuz aynı diosn.Bi arastır yanlış biliyosun
-
valla benım bildiğim mat2 de tanımsiz diye bi kavram yok. belirsiz oluyor o dedikleriniz.
0/0 belirsiz
oo - oo belirsiz
0. oo belirsiz
limit konusunda da bu belirsizliklerin limitini hesaplıyoruz
yanlışsam düzeltin?
-
Tamam arkadaşlar anladım sıkıntının o kısmını.Peki bu aşağıdaki integral sorusu cozerken 2 ve -1 için parantez içini ayrı ayrı yazıyoruz yapıyoruz sayıları Xin yerine koyarak.Sorum şu ki arada - mi + mı olacak yani sayıyı koydum diyelim ( XXXX ) - ( yyyyy) mi yapıcam? yoksa (XXXX) + ( YYYY) mi ? X= denklemde x yerine 2 koydum Y li kısımdada denklemde x yerine -1 koydum.