[ Döküman ] 3 Dakikada Windows Live ID‘Niz İle Web Sayfanıza Canlı Destek Sistemi Kurulumu
-
Merhaba arkadaşlar web sayfanıza canlı destek olayını eklemeyi anlatıcam boşuna para verip destek sistemi modülü almayın beleş yolu var biliyorum ben siz beleşi seversiniz :)))
öncellikle Buraya tıklayarak live messenger id miz ile oturum açıyoruz... ( https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=11&ct=1307452279&rver=6.1.6206.0&wp=MBI&wreply=http%3a%2f%2fsettings.messenger.live.com%2fApplications%2fDefault.aspx&lc=1033&id=76215 )
giriş yaptıktan sonra

Web Settings Kısmına tıklıyoruz ve ardından

"Allow anyone on the web to see my presence and send me messages" Seçeneğini işaretliyoruz
(Türkçe Kullananlar İçin) "Web sitelerinin Messenger durumunuzu görmesine ve size ileti göndermesine izin verin"
ve yukarıdaki save butonuna tıklıyoruz.(Türkçe kullananlar için kaydet)en son olarak Create HTML tıklıyoruz ve ayarlarımızı yapıyoruz görsel dizaynımızı renklerimizi pixelini vs. ayarladıktan sonra en son olarak

kırmızı alanda çizdiğim kod bloğunu kopyalayıp web sayfamıza yapıştırıyoruz ve destek işlemimiz tamamdır.iframe tekniği kullanılıyor(iframeler hakkında daha fazla bilgi için)

tamamdır işlem , Bir örnek görelim :)

göründüğü üzere zeki mürende bizi gördü :) hem kendi sayfamıza yerleşmiş hali hem kendi oturumumuzda gelen mesaj hemde kaynak kodumuzla birlikte örneğimizi görüyoruz işlemimiz tamamdır.
burada bir detay var online olduğunuzda kullanıcılar size yazabilir diğer türlü offline görüneceksiniz unutmayın, ayrıca gelen mesajlarda anonymous.messenger vs diye bir adresten gelecektir umarım işinize yarar.
-
lazım olar belki.
-
Sağ olasın :)
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
Sağ olasın :)
-----------------------------sende sağol :)
-
Çok işe yarar bir olay saol üstad :)
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------
Çok işe yarar bir olay saol üstad :)
-----------------------------rica ederim bende bugün öğrendim :)
daha doğrusu önceden biliyordum ama kasmamıştım xD
-
Güzel Paylaşım
-
Teşşekürler buzul güzel paylaşım...
-
Çizzik lazım olur...
-
evet güzel hocam saolasın.
-
bende neden ç.dışı sürekli hatamı yaptık acaba