"@" Nedir ? Nerede Kullanılır ? Heryere @ Kullanmak Denyoluk Değilmidir ?
-
Bakın, @ işareti ingilizce "At" sozcugunun yerıne bır sembol olup mekan, yer, konum ve meşguliyet bildirmek için kullanılır...
Dogru kullanım ornekleri:
Musket @ calculus
Musket @ tahribat
Musket @ Ankara
Musket @ Ev
Musket @ party
vs...
vs...
Yanlış kullanımlar ise,
( Hitap ederken )
@ Musket : "...."
Boyle bır hıtap sekli hiçbir yerde yoktur, mantıksız ve yanlıs bır kullanımdır, bu hitap eger Turkcelestirilirse:
Muskette : "...." demek olur ki, boyle bır cumleyı kımse kurmaz... XXX - de diye bir hitap şekli olamaz...
Bunun yanında, imza atmak için [At] ( @ ) işareti kullanmak tamamen işaretin ne manaya geldigini bilmemekle alakalıdır...
@ XXX : "..." şeklinde yazılan, XXX'de demektir, takdir edersiniz ki boyle bır ımza olamaz...
Tahribat.com muridleri ve yoneticileri olarak, bilişim dunyasında hatrı sayılır bır ünümüz, bilgi birikimimiz, ve saygınlığımız var. Ama ne yazıkkı, daha terimleri doğru kullanma konusunda sorun yaşayan muridlerimiz var...
Rica ediyorum, yazılım bilmek, donanım bilmek ne kadar önemliyse, hitap etmek, anlatabilmek, terimleri doğru kullanabilmek de o kadar önemlidir...
P.S. : Rica ediyorum hiçkimse bu konudaki eleştirimi üstüne almasın... Ama bunun yanında bilmelisiniz ki, WC deki gereksiz (F) - (Gül) kullanımı ne kadar sinir bozucuysa buradaki (Alt Gr + Q) - (@) Kullanımı da o kadar sinir bozucu ve cahil bir manzara... -
quote yaparken @ yerine 2 kullanmak daha bi uygundur..
örnekleri:
2 ir2: haklişsin abi cok karizmatiksin
2 sorci: gerçekten öküzsün
gibi.. ama pek güzel durmuo @ gibi (: -
Epey bilgilendirici olmuş ellerine sağlık.
-
furkancım konu yeri yannış:D yarın blue ya gel yoksa warya
-
ir2 says:
bu aslında irc kültüründen gelen bi yanlis anlama
ir2 says:
orda hali hazirda "@" eki olan oplara "@ir2: deneme" gibi quote lar yapilirken
ir2 says:
bizimkilerde zamanla buu kullanmaya baslamis sanirsam
ir2 says:
ama hacked by mahmut daki by mahmut kismini isim sanmak gibi malca bi sonuçla oluşmuşda olaiblir
ir2 says:
sonuçta kalıpdır, sabundur. -
@musket üzerima alınıom kardeşim sen benim demek istedgmi anlıonmu anlıon ir2yede katılıom @ dha karizmatik a.q varmı diceğin:D:D
@everybody ingilizcem çok kingtir yanlış olmasın naısl google.com diye bi site çıktı google diye verb ekledi herifler dillerine bizde türk ingilizcesi yapar @=to diye yaparız tht dili rulezz amk
Kıroyuz Mutluyuz:D,,(espri bi yana ii dionda bu kadarda karizma ün şan şöhret diye yorma kafanı bi @ harfini ynlş kullanıoz diye tahribata laf sölücek adamları dinlemek yakışmaz sana tmm mı) -
Quote:
"@musket üzerima alınıom kardeşim sen benim demek istedgmi anlıonmu anlıon ir2yede katılıom @ dha karizmatik a.q varmı diceğin:D:D @everybody ingilizcem çok kingtir yanlış olmasın naısl google.com diye bi site çıktı google diye verb ekledi herifler dillerine bizde türk ingilizcesi yapar @=to diye yaparız tht dili rulezz amk Kıroyuz Mutluyuz:D,,(espri bi yana ii dionda bu kadarda karizma ün şan şöhret diye yorma kafanı bi @ harfini ynlş kullanıoz diye tahribata laf sölücek adamları dinlemek yakışmaz sana tmm mı) "
Highligt:"@ harfini ynlş kullanıoz diye tahribata laf sölücek adamları dinlemek yakışmaz sana tmm mı"
Response: "Yanlışa yonelik, seviyeli yada seviyesiz her eleştiri dikkate alınmalıdır. Tahribat yanlışlarını duzeltip, yeni şeyler öğrenebileceğin bir yerdir. Anlaşmaksa dert, anırarak da anlaşabiliriz."
-
"BY" konusunada ben değineyim ,
by : yanında , yakınında , -den -dan , by x tarafından kullanılır , yerel ağızla basit bir örnek verecek olursak : Hacked BY Blabla , Türkçe meali : Blabla tarafından hacklendi dir.
Yahut genel ağızda : byyy arzu gibi , hoşçakal ( byebye ) anlamındadır
Bu "BY" ı nick başlarına koyanları hep merak etmişimdir ne anlamla ne demek amaçla konulur o "BY" ,
Aklıma forumdan birisinin nick geldi , nicki yanlış hatırlamıyorsam ByAlex idi. Sormak lazım ne anlamda oradaki "BY" , "alex tarafından" sa bu nasıl nicktir ... -
Sanıyorum ki bu İngilizcenin "Cool" (?) bir dil olmasından kaynaklanıyor...
Bu tip arkadaşların, "By" kelimesinin türkçede "Bay" diye telaffuz edıldıgını kesfetmesı ıle bırlıkte, içlerindeki "Cool" olma cabası depreşip nicklerinin başına BayXXX yazma fikri oluşturup, sonra da "Olm lan, ben şimdi bunu By diye yazarım, cok şekil olur lan!" diyip onu da By a cevirmelerinden kaynaklanıyor dıye dusunuyorum... -
by tugrulbaba
@musket
2ir2
for criminal
of decameron
are you student
yes I"m going to cinema
gibi çeşitlilik yapalımda bu başlığında geyiğe kaçma potansiyelini kuvvetlendirelim.
Şaka bir taraf bu konuda bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ettim musketim tüfenkim..:) -
konu çok açıklayıcı hem yazaırn kendiside at işaretine gayet güzel kullanıyor @smoke break fln adam cool yaw napıcaksın:D
Toplam Hit: 3844 Toplam Mesaj: 22