0 Toshiba Notebook Aldım Arızalı Çıktı Hukuksal Olarak Ne Yapabilirim ?
-
arkadaşalr 0 notebook aldım geleli 2 saat oldu hdd si bozuk tıkır tıkır sesler geliyor hdd uçmuş windows kuramadım makineye işletim sistemsiz geliyor zaten karşı firmayı aradım beni servise yönlendiriyor bu durumda ne yapabilirim makineyi iade etmek istesem edemezmiyim sonuçta makine sıfır olmasına rağmen kusurlu çıktı bu durumda hakklarım nelerdir yardımcı olursanız sevinirim ona göre tüketiciyi korumaya başvuracağım.
-
hocam on günü geçmediği için götür servise böyle böyle de.. ilgilenirler.. hdd yi değişirler gerekirse yeni laptop verirler.
olmadı tüketici derneklerine başvuracam diye tehtid et kesin halledersin sorununu.
-
ilk önce aldigin yere basvuruyorsun. İnsiyatif kullanip tüketicisinin geri dönüsümü icin yapmak zorundadir bence. Tüketici haklarina göre aldigin mali belirli bir süre icerisinde iade edebilirsin.
Not: ürünlere göre degisiklik gösterir. -
servisle kim uğraşacak paramla rezil olmak istemiyorum ,iade edeyim paramı geri versinler sonra yine alayım olmazmı böyle birşey ? 7 gün içinde iade hakkım var sanırım ürün kusurlu çıktığı için ?
-
hocam aldığın yere git fatura döküm kağıtını göster ürünü servise sokmadan ürün değişimi yapamazlar makinan servise gidecek ama az biraz bastırabilirsen değişimini sağlarlar olmadı tüketici haklarına başvur. İhtar çektir firmaya paranı iade ederler.
geçmiş olsun
-
ürünün kutusu sağlamsa, senden kaynaklanan herhangi bir sorun yoksa hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde malı iade ederek sözleşmeden cayma hakkın var hocam.
-
bende bunu anlamıyorum arkadaş ürün açmadan geri iade edilirse para iadesi alınır sik kafalılar açmadan nasıl anlayacan ürünün arızalı olup olmadığını
-
İade edebilirsin diye biliyorum.. Garanti belgesini baştan sona oku.. Toshiba olanaklar sunuyor.. üstünden tır geçse yenisini veriyor pcnin ama bazı kuralları vardı sanırım.. ama 2 saat oldu diyorsun sanırım edebilirsin.. toshibanın bir çok modelinde hddler harici bölümde yani içini açmadan hdd ye ulaşabiliyorsun eğer durum böyleyse kasma.. yeni hdd taksınlar kullan.. bişey farketmeyecek..
-
WingTsun bunu yazdı:
-----------------------------
İade edebilirsin diye biliyorum.. Garanti belgesini baştan sona oku.. Toshiba olanaklar sunuyor.. üstünden tır geçse yenisini veriyor pcnin ama bazı kuralları vardı sanırım.. ama 2 saat oldu diyorsun sanırım edebilirsin.. toshibanın bir çok modelinde hddler harici bölümde yani içini açmadan hdd ye ulaşabiliyorsun eğer durum böyleyse kasma.. yeni hdd taksınlar kullan.. bişey farketmeyecek..
-----------------------------hocam değiştirmesi daha iyi. ileride bir problem daha çıkar canını sıkar, elektronik aletlerin hepsi böyledir. Çıkarmaya başladımı zamanla illaki çıkarır.
Hiç değilse ürün değişimi veya farklı modellere yöneltilmesi daha cazip.
-
Servise git, eğer kendileri değiştiririrz demezlerse yeni açılmış laptopun böyle arıza verirse, diğer parçalar birkaç ay içinde bozulabilir, bu durum içime sinmiyor, yeni bir laptop istiyorum de, mırın kırın ederlerse bu tüketici derneklerine gideceğim diye kibarca belirt.
-
arkadaşlar 30 dk lık bir telefon sonunda benden yıldılar :D 4-5 tane müdür aradım yıldırdım hepsini makineyi gönderin halledelim dediler gönderdim cumaya kadar tekrar geri göndericekler.
uyanıklara bak makine sıfır olduğu halde arızalı çıkıyor ve servise göndertip 1 ay bekleticekler beni ben böyle hizmetin taa a.q :D