

1 Dakikalık Siber Saldırıda Türkiye Her Şeyini Kaybedebilir
-
Viruse gerek yok bizi biz3 biraksinlar zaten icine etmemiz uzun surmez.
-
sonuç ne yanı çok geriyiz bumu olay biz yapmadan yapacağız dersek zor
-
Gecen bizim mahallede elektirik arızası oldu tedaşı sabah aradık akşama zarzor geldiler.. virüsle felan bizim elektirimizi kesemezler :)
-
HoLyCat bunu yazdı
http://www.tahribat.com/forum/kondomun-alternatif-kullanimi-v1-217893
Bu konun daha iyidi sanki :)
:D Her telden çalıyoruz.
-
mkyb bunu yazdı
Bu teknolojiye çok kafayı takmayacaksın.
Benim de direkt aklıma bu geldi valla. İçler acısı.
-
-
mkyb bunu yazdı
Virüs aktif olsaydı. Tüm ülkenin elektrik şebekesi tek tuşla çökertilebilir, isyan çıkartılabilir vs :
https://www.youtube.com/watch?v=7g0pi4J8auQ
Ülke Etkilenen bilgisayarların oranı İran 58.85% Endonezya 18.22% Hindistan 8.31% Azerbaycan 2.57% ABD 1.56% Pakistan 1.28% Diğer 9.2% Amerika'nında kendi virüsünü yemesi ironik. :)
Buda virüsün çalıştığı Siemens üretimi makine :
Bu siemensin en çok satan ikinci modeli, s7-200 var bir de.
Ben genelde Schneider ve Omron kullaniyorum. Uzerlerinde envai çeşit iletişim protokolü var. Ethercat, canopen, modbus, seri portlar var da var. Hatta ethernetten yaptığım makineler devamli ağ bağlı. Telefondan, pcden bağlanıp sorun gideriyoruz uzaktan ara sira. Ulan biz bu kadar basitçe uzaktan baglanabiliyorsak elin adami zikertiyodur. Insansiz hava araçlarında, ucaklard farkli birsey olduğunu sanmayin. Sadece askeri standartta ip sinifi, darbe dayanimi vs farkli.
-
Türkiye için özel virüs yazmalarına gerek yok. Trafoya kodlanmamış bir kedi yollasalar tüm ülke felç 😃
-
Hani 31 Mart 2015 gunu yasanan elektrik kesintisi siber saldiri degildi?
http://www.hurriyet.com.tr/elektrik-kesintisinde-teror-ve-siber-saldiri-yok-28623649
"O saatlerde arıza kayıtlarına ulaşılamadığı için Enerji Bakanlığı yetkilileri sorun yaşayan santrallere gittiler. Yerinde yapılan incelemelerden sonra siber ya da terör saldırısı olmadığı anlaşıldı. "
Not duselim bu kesintiler esnasinda bir Cumhuriyet Savcisi olduruldu.
-
bilir kişiler de konuşsa keşke . Şeyhim , rene ?