1. Geleneksel Gerçek CPU Hız Testi Yarışması
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------
meco bunu yazdı:
gercek cpu hız testi bu sekilde olmaz.. sizin yaptıgınız sadece saat frekansını görmek hepsi o..
gercek cpu hızı bir islemi ne kadar sürede bitirdigiyle alakalıdır..
gercek cpu hızı alttaki program ile belirlenir ve islemi kac saniyede bitirdigine bakılır..
cpu hız test programı http://rapidshare.com/files/367163122/cpu_hae_z_testi.exe
ben örnek olsun diye Asus notebookumun testini yaptım ve islem 13 saniyede bitti..
isletim sistemi ve donanım resimde görülmekte.. sonucuda ekledim..
sizde yapın ve sonucları koyun bakalım sizin kac saniyede bitecek, iste gercek hız bu sekilde bulunur..
-----------------------------bu dediğiniz program 64 bitlerde gerçek sonucu vermiyor,
ayrıca sitedeki sıralamalara bakarsanız 2.7 Ghz işlemcinin - 5986 Mhz 4,1 Ghz çıktığını görebilirsiniz CPU Benchmark - Top 100
ayrıca örneğin her 2.0 Ghz aynı sonucu vermiyor...
-----------------------------2.7 ghz overclock yapmıs 4.1ghz saat frekansına cıkmıs.. sizin burda yaptıgınız sadece saat frekanslarını görmek ve burda yapılan sey overclockcuların kullandıgı birsey.. bilgisayarların gercek hızı ve gücü matematik islemleri ile ölcülür..
ayrıca demissiniz ki her 2.0 GHz aynı sonucu vermiyor.. vermez tabikide.. bilgisayarın islemci gücünü donanımı ve isletim sistemi ayrıca kurulu programlar etkiler. benim verdigim program aynı cpu olmasına ragmen farklı sonuclar cıkartır cünkü bilesenler hızı direkt etkilemektedir.. daha hızlı bir cpu daha gec bitirebilir iste buda bilgisayarın gercek yüzünü ortaya koyar. umarım acıklayıcı olmustur..
-
attackatak bunu yazdı:
beni güncelle hocam =)
Q6600 3518 o/c
http://img163.imageshack.us/img163/3995/adszdb.png
http://img20.imageshack.us/img20/531/adsz2ub.png
-----------------------------güncellendi, hocam uçurmuşun makineyi cpu yakma sakın :
-
meco bunu yazdı:
nolanded bunu yazdı:
meco bunu yazdı:
gercek cpu hız testi bu sekilde olmaz.. sizin yaptıgınız sadece saat frekansını görmek hepsi o..
gercek cpu hızı bir islemi ne kadar sürede bitirdigiyle alakalıdır..
gercek cpu hızı alttaki program ile belirlenir ve islemi kac saniyede bitirdigine bakılır..
cpu hız test programı http://rapidshare.com/files/367163122/cpu_hae_z_testi.exe
ben örnek olsun diye Asus notebookumun testini yaptım ve islem 13 saniyede bitti..
isletim sistemi ve donanım resimde görülmekte.. sonucuda ekledim..
sizde yapın ve sonucları koyun bakalım sizin kac saniyede bitecek, iste gercek hız bu sekilde bulunur..
-----------------------------bu dediğiniz program 64 bitlerde gerçek sonucu vermiyor,
ayrıca sitedeki sıralamalara bakarsanız 2.7 Ghz işlemcinin - 5986 Mhz 4,1 Ghz çıktığını görebilirsiniz CPU Benchmark - Top 100
ayrıca örneğin her 2.0 Ghz aynı sonucu vermiyor...
-----------------------------2.7 ghz overclock yapmıs 4.1ghz saat frekansına cıkmıs.. sizin burda yaptıgınız sadece saat frekanslarını görmek ve burda yapılan sey overclockcuların kullandıgı birsey.. bilgisayarların gercek hızı ve gücü matematik islemleri ile ölcülür..
ayrıca demissiniz ki her 2.0 GHz aynı sonucu vermiyor.. vermez tabikide.. bilgisayarın islemci gücünü donanımı ve isletim sistemi ayrıca kurulu programlar etkiler. benim verdigim program aynı cpu olmasına ragmen farklı sonuclar cıkartır cünkü bilesenler hızı direkt etkilemektedir.. daha hızlı bir cpu daha gec bitirebilir iste buda bilgisayarın gercek yüzünü ortaya koyar. umarım acıklayıcı olmustur..
-----------------------------üstte paylaştığın programa benzer 64 bitle de uyumlu bi işlem testi programı verip 2. mesajdan o hızları da sıralarız.
-
benimde 2996 çıktı ss yi aldım ama bi türlü yükleyemedim ss yi :S
-
Sadece matematik işlemi yaparsanız i3 i7 den daha hızlı çıkar.Tek başıma asal sayı hesaplamak direk kıstas olsaydı bunca insan gerzekmi bu kadar becnhmark kassın.Şuanda E8400 kullanıyorum,sende P8600 var ikimizdede 13sn görünüyor aynımı şimdi işlemci hızlarımız komik olma...
-
Online Skor dalgasi calismiyor overlock yok anlasam yapardım :D
vay anasını 4 yıldır kapanmayan makine ile bu kadar skor aldım :|

-
Antikky bunu yazdı:
Sadece matematik işlemi yaparsanız i3 i7 den daha hızlı çıkar.Tek başıma asal sayı hesaplamak direk kıstas olsaydı bunca insan gerzekmi bu kadar becnhmark kassın.Şuanda E8400 kullanıyorum,sende P8600 var ikimizdede 13sn görünüyor aynımı şimdi işlemci hızlarımız komik olma...
-----------------------------aynı islemi 2 makinanında aynı sürede yapması niye zoruna gidiyor anlamıs degilim?
ikimizde aynı islemi yaptık eger seninki daha hızlı olsa idi daha cabuk sürede bitirirdi öyle degil mi? komiklik sende olmasın sakın?
-
-
bu link
http://www.cpuspeedpro.com/ranking.php?id=426431
overclock falan hiçbir ıvır zıvır yok tamamen sade ve ham hali x)

-
zaten 3ghz alet de tam 3000mhz dedi resim falan eklemeyeceğim dağerlendirmeye almayın zaten :)