1 Mayıs 2010

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    @wert hocam piyasa zaten aranan adamlarla kaynadigi icin butun isler mukemmel isliyor, butun isletmeler kar ediyor degil mi ? Fabrika da kolicisin diyelim bunun neyinde aranan eleman olacaksin hocam.Oturup bilgisayar basinda kod yazan adamda , fabrikada tuvalet temizleyen adamda ayni noktada birlesir.Emek cizgisi.Bugun 1Mayis resmi tatil kac tane isyeri resmi olarak calismadi? Kac patron iscisine izin verdi ? Emek demek 2kati fazla maas almak demek degildir.Emek demek evine yuzunde gulumsemeyle gitmek demektir.Emek demek isine seve seve gitmek demektir.Ulkemizde ki isci hareketlerini incelediginiz zaman bazi donemlerde iscilerin mukemmel zaferleri sonucunda muthis haklar taninmistir.Daha dogrusu isciler bu hakki almayi bilmistir.Bu noktada calisma sartlari ve emek karsilgii alindiginda fabrika artik patronun olmaz,fabrika iscinin mali olur.Gozu gibi bakar, uretim asamasinda daha dikkatli ve daha verimli olur.Ama gunumuzde artik seve seve gidilen fabrikalar pek kalmadi.Isciler ne zaman cikarilacaklari korkusuyla yasadiklari gibi asgari ucretin bile cok altinda ucretlere calismaya maruz birakiliyor.

    Ha dersen ki kardesim patron o istedigini yapar.O zaman birsey diyemem ya baban cok zengindir, ya bugune kadar calismak zorunda kalmadin, ya da emeginin karsiligini aldigin bir istesin ve bugune kadar emegini alamadigin bir isyeriyle karsilasmadigin icin bu fikirlere sahipsindir.

    Bugun Adana'da da katilim guzeldi, tek tatsiz olay.Teror orgutu sempatizani bir grup teror orgutu basi ile ilgili slogan atmaya baslayinca isciler topluca tepkilerini koyup meydandan disari cikardilar elemanlari onun disinda halaylar,turkuler guzel oldu.Kursuye gelirsek yine emekcinin sorunlari ve cozumleri uzerinde 1-2 dk lik konusma disinda pek birsey yapilmadi. 


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek

    33 yıllık kavga emekçilerimizin zaferi ile sonuçlandı taksim 1 mayıs yeridir herkes bunu böyle bilsin tüm emekçilerimizin bayramı kutlu olsun bakın gördünüz mü bir olay çıktımı bugün yunanıstan bile alev alevken belkide en güzel en olaysız 1mayısı kutladık taksimde ne polis taş yedi ne emekçiler biber gazı hiç bir yer zarar bile görmedi... en başta bu izin verilseydi 2007 -08-09 daki gibi olaylar çıkmazdı yaşasın işçimizin emekçimizin onurlu mücadelesi

     


    hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2007
    Erkek

    ankarada sönük geçti, bence kötü oldu


    I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saint_of_rock
    saint_of_rock's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2008
    Erkek

     Taksim gayet güzeldi.. İçeride küçük sürtüşmeler olsada pek bir sıkıntı olmadı polis zaten ortalarda gözükmedi ara sokaklarda tenhadalardı.. Katılımda fena değildi..


    dışarda çok ses var içerde uzay.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    Bayram dediğin böyle olur. Herkes için güzel geçti bence


    We can be more, we can be much more.
Toplam Hit: 6531 Toplam Mesaj: 46