1 Mayıs Tatil Oldu.
-
Yasak ama doğru bişey değil yasaklanması.Yani düşünülüyoki orada taşkınlık olcak olay olcak hayır yok öyle bişey orası eğlenilcek halay çekilcek bi alan değil çünkü orada matemimiz var onlarca devrim şehidimiz var.Karanfillerle şiirlerle kutlanılabilir neden bu kadar abartılıyor korkuluyor anlam veremiyorum.
-
İyi halt etmişler!
İşçi bayramı diyorsunuz Abdullah Öcalan sloganları atılıyor, camlar kırılıyor, polis taşlanıyor.!
Birgünlük tatilin Türkiye'ye zararı kaç milyar dolar haberiniz var mı?
Taksime yürümeseniz bağırsaklarınız hoplayacak de mi?
Tamam anladım işçi bayramıda, işçi bayramı gibi değilki! PKK'NIN gövde gösterisi yapılıyor sanki!
Polislere suç atın, Atatürk'ü komünist gibi gösterin, faşist sloganlar atın, diğer tarafta PKK'lı işçiler hortlasın, polislere etmediğiniz kalmasın ardındanda yok polis job kullandı, yok orantısız güç, yok polisleri asalım keselim...
Bırakın hocam bunları vatan sevmeniz bu kadar mı sizin? Oyuncak ediyorsunuz herşeyi... Nasıl güzelde kullanıyor gizli provakatörler sizleri...
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------
1 mayıs tatil günü değildir. emeğin, sermayeye karşı mücadele günüdür.
-
1 mayıs istendiği şekilde tatil edildi. Şimdi bakalım gene aynı olaylar olacak mı?
Ve en önemlisi olursa bunun sorumlusu kim olur. Ben şahsen hiçbir polisin durduk yere işçiye sataşacağını veya vuracağını sanmam. Polisler hergün biryerlerde koruma görevi yapıyor ve hiçbir gün 1 mayıstaki kadar sinirli olmuyorlar. 1 mayısta onları sinirlendiriyor birileri demekki diye düşünüyorum.
Sendikaların açıklamaları da medyada yeterince kahkaha topladı gerçi ama olan da oldu.
İnş olaylar biter.
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Razorback bunu yazdı:
Yaşasın taksim mücadelemiz.
-----------------------------1 mayıs tatil ama taksim serbest değil :)
-----------------------------Taksim serbest olursa bu ülkede yönetim olmaz. Bunun sebeplerini Başbakan da söyledi İstanbul valisi de.
Bunca prosedür bu güne kadar istisnasızz yapıldı da sadece işçilere torpil geçilecek demi? Ne diye? Polislere küfür etmeyip dükkan camlarını indirmesinler diye.
Niyeti iyi olan hiçbir kimse taksime giremedi diye ülkesinin esnafının dükkanını yakıp yıkmaz.
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Ne gerek vardı onu anlayamadım.Ülkede 1 gün resmi tatil yapılması milyonlarca dolar zarar
hacı zaten alınan aşırı abartılı güvenlik önlemlerinden, yolların kapanmasından, ondan-bundan millet işine, okuluna gidemiyordu.
imkanı olan özel şirketlerin bazıları zaten tatil yapıyordu, okullar ise büyük oranda boş kalıyordu.
imkanı olmayıp da işine gücüne gitmesi gerekenler trafikte sefil olmaz en azından bundan sonra..
1 mayısın da barış çerçevesinde, mümkün olduğunca az gerilimle kutlanması dileğiyle, bütün emekçilerin bayramını şimdiden kutlarım.saygılar
-
Tarantula bunu yazdı:
-----------------------------1 mayıs istendiği şekilde tatil edildi. Şimdi bakalım gene aynı olaylar olacak mı?
Ve en önemlisi olursa bunun sorumlusu kim olur. Ben şahsen hiçbir polisin durduk yere işçiye sataşacağını veya vuracağını sanmam. Polisler hergün biryerlerde koruma görevi yapıyor ve hiçbir gün 1 mayıstaki kadar sinirli olmuyorlar. 1 mayısta onları sinirlendiriyor birileri demekki diye düşünüyorum.
Sendikaların açıklamaları da medyada yeterince kahkaha topladı gerçi ama olan da oldu.
İnş olaylar biter.
-----------------------------hollanda da fln mı yaşıyorsun sen? polisin durduk yere kafa göz yardını önüne geleni tartakladını hiç mi görmüyorsun hadi haberler bas bas veriyor ben bodrumda yaşadım halde burda bile oluyor bırak git
taksimi ellemeseler izin verseler bu kadar olay çıkmaz yasak üstüne basılmasını sağlıyor + olarak taksim meydanının herkez için ayrı bir anısı var
türkiyenin en bilinen maydanında bayram günü istedimizi yapmak bizim hakkımız bizim olan bu toplarakların neresinde ne yapamıycamıza hukumet kara veremez
+ 1 mayısta işçiye emekliye vuran polis vatan hainidir bıraksın protestoya oda katılsın yapmasın işini bak ne oluyor ?
türkiye de adam gibi organize olunsa neler yapılır neler de işte millet pof...
-
1 mayıs resmi tatil edildi doğru
1 mayıs taksim resmileşmedi.
@FAYDALI hajım sen doğrusunu söylüyorsun ama
pkk sempatizanı çıkıyor orda cam kırıyor . orda bizim emekçi vatandaşımız polisten job yiyor ! ?
sen polise neden pkk lıya vurmuyorsun diyeceğine işçiye emekçiye bahane uyduruyorsun.
1 mayıs işçiler için bir gövde gösterisidir.
1 mayısı işçiler hak ve hukukları için kullanırlar
bu hakkın içine pkk sempatizanları giriyor ve onlar birer görevliler sadece kırıp yıkmak yakmak öldürmek için.
ve orada pkk lıya değilde ona karşı koyan emekçiye job vuruluyor.
@FAYDALI öyle atıp tutmakla olmuyor . içine girip görmek gerekiyor.
+ birde taksim 1 mayısa açılmadığı için işçi emekçi kardeşlerimiz sert tepki verebiliyor hep birlikte kolektif şekilde taksime girmeye çalışıyor oda ayrı bi dert.
ne var taksimde kutlansa yani ?
işçilerin bu hakkını neden kestiklerini araştıracağın yerde
job yediniz sonra konuşuyorsunuz her gün haberlerde dinlemekten bıktık gibi ithamda bulunuyorsunuz..
yorumları okuyunca adeta gülüyorum.
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------Tarantula bunu yazdı:
-----------------------------1 mayıs istendiği şekilde tatil edildi. Şimdi bakalım gene aynı olaylar olacak mı?
İnş olaylar biter.
-----------------------------hollanda da fln mı yaşıyorsun sen? polisin durduk yere kafa göz yardını önüne geleni tartakladını hiç mi görmüyorsun hadi haberler bas bas veriyor ben bodrumda yaşadım halde burda bile oluyor bırak git
taksimi ellemeseler izin verseler bu kadar olay çıkmaz yasak üstüne basılmasını sağlıyor + olarak taksim meydanının herkez için ayrı bir anısı var
türkiyenin en bilinen maydanında bayram günü istedimizi yapmak bizim hakkımız bizim olan bu toplarakların neresinde ne yapamıycamıza hukumet kara veremez
+ 1 mayısta işçiye emekliye vuran polis vatan hainidir bıraksın protestoya oda katılsın yapmasın işini bak ne oluyor ?
türkiye de adam gibi organize olunsa neler yapılır neler de işte millet pof...
-----------------------------Millet pof dereken taksimi kullanabilmek için diyorsun ya seni anlayamıyorum. Taksimi açmadılar diye bu kadar olay çıkartılıyor ve sen de onları savunuyorsun. Tamam o zaman taksimi açmadılar diye tüm sistemi bitirelim. Dükkanlar yakılıp yıkılıyor arabalar ateşe veriliyor. Yetmiyor. Tamam. Ayaklanma çıkartalım o zaman. Olayları büyütelim. Ülkenin anası ağlasın. Ama "benim ülkem" diyebileceksin ondan sonra değil mi. Kaldı ki şimdiden diyorsun.
Polis orda işini yapıyor. Sen birinin arabasını ateşe ver polis de izlesin demi. Yarın es kaza babanın amcanın arabasını yaksınlar, dükkanını yıksınlar böyle konuş tamam mı. Haklıyız yakarız de.
Sebepleri ortada. Taksim açılamaz. Bu sebeplere karşı geliyorsan sen bu ülkeden değilsin. Bu millet bunu istemiyor.