1 Nisan Yaklaşıyor
-
SweeneyTodd bunu yazdıLotus bunu yazdı
İşte size (bilmeyenler için)1 Nisan şakasının tarihçesi:
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya daki Endülüs üslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil; Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.
Bunun üzerine Müslümanlar Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz... dediklerinde Haçlı ordusu komutanı Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR.
İşte o gün bugündür 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır.
Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.
Nereden geldiğini bilelim. Bilelim de ona göre kutlayalım...
Vurdu gol oldu!
varkadaş dini bayramlar dışında ne kadar gün varsa "hristiyanların günü" damgasıyla lekelendi.. sevgililer günü, 1 nisan vs derken nereye gitçek acaba..
MaviGozluDev tarafından 01/Nis/13 10:53 tarihinde düzenlenmiştir
mesela yarın bigün;
"23 nisan 16.yüzyılda X kıtasındaki Y ülkesinin Z kalesini 23 'şanlı, şerefli ve en önemlisi hristiyan şovalyesi" ile kuşatan ünlü komutan Abriele'in "çocukça oyunlarla/taktiklerle" 23bin kişiyle korunan kaleyi 23 şovalyesiyle aldığı bu şanlı tarihten sonra dönemin kralı tarafından o gün "çocuk bayramı" ilan edilmiştir.. Kaldı ki nisan anlamına gelen "april" de bu şanlı komutanın adı olan Abriele'den önce Abriel, ardından Abril, en sonunda da April olarak değişerek günümüzdeki halini almıştır. Bu yüzden ben tepki olarak Nisan ayında hiç bi kağıda tarih atmam mesela.. atıcaksamda ay kısmını 04 olarak yazar geçerim. -
Lotus bunu yazdı
İşte size (bilmeyenler için)1 Nisan şakasının tarihçesi:
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya daki Endülüs üslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil; Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.
Bunun üzerine Müslümanlar Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz... dediklerinde Haçlı ordusu komutanı Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR.
İşte o gün bugündür 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır.
Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.
Nereden geldiğini bilelim. Bilelim de ona göre kutlayalım...
Adamlar zekiymiş demek ki ben olsam bende kutlarım.Ayrıca savaş denen şeyin kurallara bağlı yürüdüğünü falan mı düşünüyorsunuz da bu adamların sözlerini tutmamalarına şaşırıyorsunuz garip adamsınız.
sokoban tarafından 01/Nis/13 10:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Dedemi 1 Nisan da kaybettim hala inanamıyorum şaka gibi sanki bi yerlerden çıkıp gelicekmiş gibi:( 20 senedir beklioz bakalım:(