1 Programı 2 Bilgisayarda Kullanmak?
-
Adres defteri programını 2 pc de kullanmak istiyorum ama 1 nin veritabanını kullanacak
exa nın veresiyesinde exe kısa yolundan çok güzel kullanılıyor ama bugün hoşuma giden bir adres defteri programını kullanamadım
program bu www.axasoft.net/downloads/adresdefteri.exe
şimdi
.net gerektiriyor kullanmaya çalıştığım pc de .net yoktur diye kurdum olmadı
belki parçacıklar lazımdır diye adres defterini oraya koydum açarken yine uzantaki pc linkiyle açmaya çalıştım olmadı
veritabanını kısa yol attım ana bilgisayardan (biliyorum saçma çalışsa şaşırırdım:)
daha neler yapmalıyım? tavsiyeler
-
programı 1. bilgisayarda açıp 2. bilgisayarıda 1. bilgisayara uzak masaüstü bağlantısıyla bağlayabilirsin ama 2 bilgisayar bir arada işlem yapamaz :/
böyle birşey mi arıyorsun :F
-
kurulu olan bilgisayardan dosya ya full paylaşım var sonra diğer makinayada kısayol at çalışır farklı kullanıcı açman gerekebilir ama
-
terminal server mantıgıyla bişi yapabilirsin.
-
programı incelemedim henüz ama söyle birşey dene istersen, programın bulunduğu klasöre paylaşım ver daha sonra diğer bilglisayardan bilgisayarımın üzerine sağ tıkla ağ sürücüne bağlan de, paylaşımın kadresini göster sonra programın kısa yolunu masaüstüne gönder
edit: dediğimi yaparson sorunun kalmaz, programı inceledim .net ile yapılmış kodları şifrelenmemiş eğer olmazsa programı ikinci makineye normal kur, ikinci makine için de exe'de ki kodları değiştirip veri tabanın adresini senin paylaşım klasörüne gösteririz sorun çözülmüş olur.
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Hoca konu ile alakasız olacak ama terminal server hakkında bilgin nedir bizi aydınlatabilir misin..
iş yerinde kullandığm bir program var yazan eleman terminal server mantığı dşyor başka bi şey demiyor:)
-
ercap dediğin gibi yaptım yine çalışmadı :(
@NighT_JudGe
dediğini yaptığımı okusaydın
-
rappermcs bunu yazdı:
FCN bunu yazdı:
-----------------------------Hoca konu ile alakasız olacak ama terminal server hakkında bilgin nedir bizi aydınlatabilir misin..
iş yerinde kullandığm bir program var yazan eleman terminal server mantığı dşyor başka bi şey demiyor:)
clientların server üstündeki yazılıma uzaktan erişmesi diyebiliriz kısaca.Bunun yapılışının bir çok farklı sebebi var. clientlardaki düşük donanımlar,zamandan tasarruf veya veri güvenligi olabilir. -
tmm öyleyse kodlarını değiştirip direk paylaşım klasörünün adresini verelim bizde
paylaşım klasörünün adresini ver \\bilgisayaradi\paylaşımismi şeklinde kodları değiştirip exceyi upload ediyim
-
Ercab bunu yazdı:
tmm öyleyse kodlarını değiştirip direk paylaşım klasörünün adresini verelim bizde
paylaşım klasörünün adresini ver \\bilgisayaradi\paylaşımismi şeklinde kodları değiştirip exceyi upload ediyim
-----------------------------\\Hicabi\AdresDefterim
klasör bu
-
download > http://www.wupload.com/file/204616123/adresdefteri.zip
programı yazan kişi tek bir connection nesnesi ile yapmamış, o yüzden tek tek eventları kontrol edip con stringi değiştrdim, umarım atladığım bi yer yoktur, bir de bi linki tbt ye yönlendirdim nerde kullanıldığını bilmiyorum sadece yönlendirdim işte :)