1 Siteye 2 Domain
-
hacılar şimdi bir sitem var. buna 2. bir domain eklemek istiyorum.
zamanında subdomaine kurmuştum.
images.xxxxx
diye bir resim hostu. şimdi bunu taşımak istemiyorum.
onun yerine yeni bir domain aldım. bu domain ile de bu siteye erişmek istiyorum.
asd.com diye girdiğimde images.xxx çalışsın.
asd.com/resim.jpg dediğimde images.xxxx/resim.jpg yi çalıştırsın istiyorum.
tam olarak neyi napmam lazım ?
asd.com un nsleri images.xxx in nslerine yönlendirdim.
ip sini de aynı yaptım. ama sanırım bi yerde bi eksiklik var. cnamelerden birini değiştirmem gerektiğini düşünüyorum.
godaddy panel kullanıyorum bilen biri varmı böle bi olayı ?
-
ahanda cnameler bunlar

-
hocam sen domain değil uzantılarıda yönlendiriyorsun. Yani daha önce panelden hiç denemedim fakat .htaccess ile 301 yönlendirmesi ile yapabilirsin bunu bi araştır.
-
Doğrudan url forward yapsana.
-
Bu arada maskeli yönlendirme olayı var. aslında sen gene images.xxx üzerinde çalışıyosun ama kullanıcı domaini abc.com diye görüyor
yani sen images.xxx/resim ede girsen abc.com/resim diye görünüyo evet hatırladım maskeli yönlendirme olayını araştır.
-
ErotikPanda bunu yazdı
Bu arada maskeli yönlendirme olayı var. aslında sen gene images.xxx üzerinde çalışıyosun ama kullanıcı domaini abc.com diye görüyor
yani sen images.xxx/resim ede girsen abc.com/resim diye görünüyo evet hatırladım maskeli yönlendirme olayını araştır.
onu ben de merak ediyorum. mesela ben de yönlendiriyom ama imagez.xxx.com da abc.com diye çıkıyor /tatilresmleri de abc.com olarak çıkıyor abc.com/tatilreismleri diye çıkmıyor.
-
Prometheus bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
onu ben de merak ediyorum. mesela ben de yönlendiriyom ama imagez.xxx.com da abc.com diye çıkıyor /tatilresmleri de abc.com olarak çıkıyor abc.com/tatilreismleri diye çıkmıyor.
maske yönlendirme sadece domain adını gizliyor yani atadığın domaini gösteriyor. sen daha sonrasında .htaccess ile uzantılar içinde yönlendirme yapman lazım
Options +FollowSymlinks RewriteEngine on ReWriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?eskiadres.com$ [NC] ReWriteRule ^(.*)$ http://www.yeniadres.com/$1 [R=301,L]
gibi bişilerdi ama hatırlamıyorum kodlar yanlış olabilir. -
maskeli yönlendirme denilen şey iframe değilmidir ? o yöntem işimi görmez malesef.
normal yönlendirmede olmaz.
durumu anlatıyım. domainim face den banlandı. onun yerine kullanabileceğim 2. bir domainim var.
siteyi komple taşımak istemiyorum. çünkü tüm sitem ordan çalışıyor.
daha önce şu şekilde yapmıştım.
asd.com a sunucunda
images.asd.com b sunucunda
zobaley.com u da images.asd.com a yönlendirmek çabam.
asd.com banlandığı için images.asd.com da banlanmış oldu.
zobaley.com u kullanıp kaldığım yerden devam etmek istiyorum :|
-
hayır iframe değil.
-
godaddyde forwardı buldum.
Forward with Masking olarak yönlendirdim.
bakalım aktif olsun. ne çıkacak.
yanlız. kafaya şimdi dank etti.
bunu asp ile yaparmışım amk. sonradan düştü jeton amk. boku bokuna zaman kaybettim :/
-
Plesk 10 ve üstünde böyle şeyler kolayca yapılabiliyor. Onun dışında 404 yönlendirmesiyle de basitçe yapabilirsin.