1 Temmuzdan Sonra Devlet 10 Lira Altı İlaçları Ödemeyecekmiş?
-
mclaren bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
yok hocam efsane bunlar böyle birşey şimdilik yok
sanırım kbb gliserin damla yazmıştır o zaten ödeme dışında ama şimdi yeni bi uygulama üzerinde çalışıyor devlet
orneğin tansiyon ilaçlarına 20 lira sınır koyacak bunu yüzde 20 esnetebilir hale getirecekler yani bu ne demektir doktor sana tansiyon ilacı mı yazdı 24 liraya kadar devlet karşılar eğer ilaç 25 lira ise 1 lirayı hasta cebinden karşılar
tüm ilaçları böyle gruplamayı düşünüyorlar geçen okumuştum yakında gelir zaten ki şu anda muadil ilaç verdiğimizde sorun çıkaran adamlar var aynı ilacı ver diye aynısını verdiğimizde min. 3-4 lira extra fark çıkıyor o zaman geri adım atıyorlar
@prom
abi o olay biraz daha farklıydı o zamanlar ilaçlar devlet tarafından karşılanıyordu ki teyze oğlu anlatıyor (eczacı olan) zamanında gitmiş ilaç almaya adam çıkarmış buna bi ağrı kesici vermiş bizim t.oğlu demiş ki dayı burada tansiyon ilacı yazıyor sen ne yapıyon ak diye adam illa karşısındakinin yanlış olduğunu iddaa etmiş yani demek istediğim düzgün bi ilaç desteği yoktu kaldı ki doktor hizmetleri belli idi
ama şu an bu kadar fazla giderin olması tamamen özel hastanelerden kaynaklanıyor kimse itiraz etmesin fatura şişirmeyen özel hastane yok
şu anda belli bi ücrete kadar devlet karşılıyor ama %90 özeller bunu almıyor hastadan (fazlasını) peki nasıl kazanıyor bunlar düşünmek lazım.
zamnında eczane işinde çok olaylar dönüyordu doğrudur ama mevcut ilaç fiyatları ve karekod uygulaması ile artık bitti denebilir bu olaylar
edit : sülo yazını şimdi tam okudum hangi eczacı soğuk algınlığı balgam sökücü ve antibiyotiklerin yüzde 80'ını ödemiyor diyorsa yanına gidip beni bi arasana ak o adamın :W vitamin olayında da multivitaminler ve extra takviyeler ödenmez (şurup olarak ödenir.) b vitaminleri c vitamin destekleri calsiyum magnezyum ilaçları ödenir.
Haci primabolan 13010B varmi sizde kaca gidiyor bu meret..
olması lazım hocam 10 lira gibi bişi
-
Sagol kardes.. Kazik yemiyelim diye sordum..
-
Külli yalan
-
Neyse yürürlüğe girsin ozaman kayarım ben bu hükümete...İyice bokunu çıkarmaya başladılar.inceden inceden iteliyorlar yarın bigün hepsini itelerler ruhumuz bile duymaz alışır gideriz artık.
By-alper tarafından 09/Eyl/12 20:46 tarihinde düzenlenmiştir -
bırak 10tl altını ben hiç ödemiyom ilaç dese ne olacak sanki gene %50 alacak adam.bizim millete nasıl bi dozajda ne verdilerse artık :D