folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder 1 Uydu Anteni 3 Tvyi Çalıştırır Mı

1 Uydu Anteni 3 Tvyi Çalıştırır Mı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Erkek

slm müridler.başlıkta yazdıgım gibi sorum bu.1 uydum var 3 tv var.lnb 2 girişli 1 tv boşta kalıyor.maliyetsiz şekilde halletmek istiyorum.uydu bölücü kullanabilirim ama araştırmalarım sonucu: aynı anda çalıştırmak sorun olur, aynı kanalı izleyemessin gibi belli zaman sonra uydu alıcını yakarsın gibi.fikirlerinize ihtiyacım var.

Not: diger uyduların yönüne bakarak( göz kararı) karasal yayınları radyoları vs çekiyor ama hd kanallar yok.kanal taraması sonucu hd ler çıkmıyor yönü denk gelmedi göz kararı bu kadar oluyor demek ki 

l_i_o_n tarafından 25/Ağu/16 14:26 tarihinde düzenlenmiştir

Сухое говно к жопе не липнет
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    l_i_o_n bunu yazdı

slm müridler.başlıkta yazdıgım gibi sorum bu.1 uydum var 3 tv var.lnb 2 girişli 1 tv boşta kalıyor.maliyetsiz şekilde halletmek istiyorum.uydu bölücü kullanabilirim ama araştırmalarım sonucu: aynı anda çalıştırmak sorun olur, aynı kanalı izleyemessin gibi belli zaman sonra uydu alıcını yakarsın gibi.fikirlerinize ihtiyacım var.

4lü lnb alırsın 20-30 tl ye kablo çekersin boşta kalan tvye sorunun çözülür diğer türlü uydu alıcısının paralel kablo vermesi lazım aynı anda aynı kanalı izlersin uydu alıcısından cıkıs yaparsan 2 tvde de.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    l_i_o_n bunu yazdı

4lü lnb alırsın 20-30 tl ye kablo çekersin boşta kalan tvye sorunun çözülür diğer türlü uydu alıcısının paralel kablo vermesi lazım aynı anda aynı kanalı izlersin uydu alıcısından cıkıs yaparsan 2 tvde de.

Hocam zaten kablosu çekili herşeyi var.çatıya tamirat yaptırdım 2 uydum vardı birinin yönünü bozmuşlar.bende yönünü bulamadım.uydu satanlarla görüştüm yön bulmaya 40 tl istiyor.bende kısa yoldan hallediyim demiştim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

4 tane çalıştırıyorum sorun yok

ama tv kartı kullanırken pc de sorun yaşıyodum

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

Benim ewde 4 tane tv var. Tek uydu 4 cikisli LNB var tum tvlerde sorunsuz calisiyor tabi receiver sart her biri icin

ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/4-lu-lnb-gold-performans-lnb-dortlu-quad-hd-3d-231949134

şöyle birşey takcan çanak antene. aynı kanalı izleyemezsin falan olmuyor. yön bulmak için aparatlar var ama onlar da pahalı. elle bulayım desen çok hassas. istersen netten bak bir iki saat uğraşır öğrenirsin aparatsız yön bulmayı. ama tutturmak gene de zor. lokasyona göre uygunun açısını öğrenicen sonra ince ayar tutturmaya çalışcan. yarım derecede bile fark ediyor. en zoru bulsan bile vidaları sıkarken oynatmamak.

Prometheus tarafından 25/Ağu/16 15:06 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/4-lu-lnb-gold-performans-lnb-dortlu-quad-hd-3d-231949134

şöyle birşey takcan çanak antene. aynı kanalı izleyemezsin falan olmuyor. yön bulmak için aparatlar var ama onlar da pahalı. elle bulayım desen çok hassas. istersen netten bak bir iki saat uğraşır öğrenirsin aparatsız yön bulmayı. ama tutturmak gene de zor. lokasyona göre uygunun açısını öğrenicen sonra ince ayar tutturmaya çalışcan. yarım derecede bile fark ediyor. en zoru bulsan bile vidaları sıkarken oynatmamak.

Hocam app storede bi program buldum satfinder 3d diye bide akşam onunla deneyecem.çanak vs.var yönünü bulmak iş ama azimle ...... Mermeri deler hesabı deneyecem bakalım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Advanced
    Advanced's avatar
    Erkek

Bize gelen tamirci çok namaz kılmam ama Elhamdülillah kıbleyi bilirim demişti çünkü uydunun yönünü kıbleye dogru yapıyoruz diyordu :)

Son zamanlarda yalan söylediniz mi ? Yalan Söylemek insan doğasının parçasıdır ve herkes yalan söyler.Söylemeyenler ise yalancıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    l_i_o_n bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

Hocam app storede bi program buldum satfinder 3d diye bide akşam onunla deneyecem.çanak vs.var yönünü bulmak iş ama azimle ...... Mermeri deler hesabı deneyecem bakalım

ben yaptım ama çok zor iş hakkaten, başarılar.

uyduculardaki aparat da bundan : http://www.ebay.com/bhp/satellite-finder?rmvSB=true

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    l_i_o_n bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

ben yaptım ama çok zor iş hakkaten, başarılar.

uyduculardaki aparat da bundan : http://www.ebay.com/bhp/satellite-finder?rmvSB=true

Bakacam akşam bahsettigim program ne kadar başarılı görecem

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

ben uyducuyum , yön bulmaya 25 tl alıyorum 

/// soruna gelecek olursa 4 lü lnb alıyorsun , antene takıyorsun , antene taktıktan sonra yön bulmayı yap dicem de içeriden biri tv yi kontrol etsin sende kıbleye dogru oynatmaya basla anteni yayın gelince tüm kanallarda 13 anahtar ile sık , ama sıkarken esit sık o arkada ki somunlar antenin hem sag-sol hemde yukarı-assa ayarını yapar. tv'de görüntü gitmeden sık tüm vidalarını iyice saglamlastır.

Ondan sonra 4 tane kablonun uçlarını şase yapmıyacak sekilde bagla ve f konnektorlerını tak , ondan sonra lnb ye bagla. tamamdır 

Toplam Hit: 2466 Toplam Mesaj: 20
uydu alicisi