10 İlde Daha Çipli Kimliğe Geçiliyor
-
Zaten devlet denilen yapı vatandaşını sikmek üzerine kurulu. En azından Türkiye ve diğer arapboku ülkelerde de böyle.
O yüzden artık insanlar sikilip sikilmediğine değil de sadece kaç posta sikildiğine bakar oldu.
Lan diyelim ki işim düştü Uşak'a gittim. O arada da ''hazır buraya kadar geldik, kimliği de değiştireyim'' dedim.
Değiştirebilecek miyim?
-
yine kimi zengin edecekler acaba? başka şehirden gidip alabiliyoz mu
-
pilot bölgede yaptırmak zorunlu mu?
-
-
Shawn bunu yazdı
yine kimi zengin edecekler acaba? başka şehirden gidip alabiliyoz mu
bunun mücadelesi twitterde verildi ve hastag oldu.
normalde 110 TL Alacaktılar.
halk protesto etti rezil etti sonra düşürüldü 15 liraya.
En gelişmiş sanayisi olan kocaelide hala geçilmemiş.
zeitgeist belgeselinde bahsedilen olay çipli güvenlikli insanlarız anında tak bulacaklar alayımızı :D -
110 TL ye kimlik mi olur amk pasaport olsa neyse ona bile fazla gerçide...güvenlik sorunu hep olur zaten çip meselesi varsa garanti edemezler ysk bile seçmen bilgilerini çaldırdıysa gerisi tırışka.
tübitaka güven konusunada değinmeyeceğim artık :) ayrıca ihaleyi yabancı firmaya vermek nedir ya gerçi iptal etmişler orası ayrı konuda.
ArmadA tarafından 23/Eki/16 21:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Bence almak için acele etmemek lazım. Zaten bunun oturması yıllar alır.
Komplo teorisyenliğini kenara bırakırsak bürokratik yükü azaltması açısından olumlu bir gelişme. Hatta e-devlet vb. sistemler daha da geliştirilirse devlet kurumlarındaki kuyruk meselesi hızlıca çözüme kavuşur. Şu son 3-5 yıldır yaşanan rahatlamayı ben hiçbir dönemde görmedim. 90'ların devlet dairelerini hatırlıyorum da ne kara günlerdi. Teknolojinin bir şekilde yaşama adapte edilebilmesi lazım. Bu sistemler gelişti mi gereksiz kırtasiyeciliği bir kenara bırakırsak son zamanlarda yaşanan memuriyet devrimi tarzındaki gelişmeler daha da radikal şekilde yapılabilir. Gerçekten bu yükün bir şekilde azaltılması lazım. Hem vatandaş hem de devlet açısından. Ki zaten devlet açısı dediğimiz de vatandaşın kapısına çıkıyor o ayrı bir konu.
Güvenliği benim problemim değil. Devlet zaten her şeyimi biliyor. Kaçak kuçuk işler peşinde olmayan adamın çekineceği bir şey yoktur sanıyorum. Önemli olan bunların korunabilmesi. Orası da işin uzmanlarına kalmış.
-
YSK'nın seçmen bilgilerini çaldırması olayı şöyle. Normalde bunlar seçimden önce oy kullanacak yaşı yeten seçmenlerin tüm bilgilerini seçime giren partilere dağıtıyormuş. Bu partilerden birinden verilerin sızdırılması olmuş. Ha ortada bi güvenlik zafiyeti var ama kimin yaptığı belli değil. Kaldı ki o bilgileri alan elaman gidip bi program yazıyor. İsim soyisimden adres bilgilerini çıkartıyor. Sonra bu programı hukuk bürolarına satıyor. İcra işlemlerinde kolaylık olsun diye. Ancak bi gün gittiği hukuk bürosunda avukat polise haber veriyor adamlar paket oluyor.
Sonrasında nasıl olduysa birisi veya birileri programın lisansını kırıp seçmen bilgilerini nete veriyor. Kaldı ki bu veriler yıllardır dolaşmaktaydı. Buradada paylaşıldı geçen senelerde. Sonrasında Anonymous denen lamerlar Türkiye hükümetini hackledik eki eki diye torrente saldı bu verileri.
Olay bu yani.
Detaylı bilgi için : https://ekin.pw/sizdirilan-bilgiler-perde-arkasi/