10 Kasim 2008

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

10 Kasim larin ayri bir huznu ayri bir onemi vardi eskiden.

simdi bambaska, daha huzunlu ve daha onemli, Ataturk un onemli bir insan oldugunu inananlara.

Ataturk u tanimayanlarin bas oldugu devirdeyiz onlara inat ozlemle aniyoruz Atamizi.

Kurtulus savasini bosuna yapilmis bir atilim olarak gorenlerin yonettigi,

canakkalede binlerce sehit i hice sayarak "bal gibi yenildik" diyebilenlerin yonettigi,

Anitkabir de SAYGI durusunu "sap gibi beklemek" olarak nitelendirerek bu halktan saygi bekleyenlerin yonetttigi,

ve bunun gibi insanlarin oldugu bir ulkede 

bizler hala

BU TOPRAKLAR UZERINDE OZGURCE NEFES ALABILIYORSAN, MANDA, HIMAYE, SOMURGE GIBI KAVRAMLARDAN UZAK YASAYABILDIYSEK BUNU

GAZI MUSTAFA KEMAL ATATURK E BORCLU OLDUGUMUZU BILIYORUZ.

SENI OZLEMLE VE HASRETLE ANIYORUZ GAZI MUSTAFA KEMAL ATATURK PASAM...

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Cumhuriyet Cocuklari ATALARI gibi ONURLARIYLA Olecekler !

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Yeni törenden geliyorum bende :)

Büyük ölülere matem gerekmez,Fikirlerine baglılık gerekir.Rahat Uyu ATAM!

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

Ne Mutlu Türküm Diyene !

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Büyük adam vesselam,şimdi başımızdaki kaytan bıyık fısırıklara bakınca,dahada bir anlaşılıyor ne kadar büyük bir adam olduğu.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeverSayNever
    NeverSayNever's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dün emrindeydik,

Bugün yolunda...

Yarın yanındayız ATAM

Asla Asla Deme. . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

• Kemal Atatürk'ün ölümünün 25. Yıldönümünü anma törenine katılabilmekten şeref duymaktayım. Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir akseri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. 

Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması, yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilân ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.

John F. KENNEDY
    A.B.D. Başkanı, 10 Kasım 1963 

• Türk milleti'nin özgürlük ve Türkiye'nin millî kalkınması için çetin mücadelelere adı karışan Kemal Atatürk'ü memleketimiz çok iyi tanır. Atatürk Türk Milleti'ni, kışkırtıcı kuvvetlere, emperyalistlere ve silah zoru ile Türk Milleti'ni ezerek memleketi büyük devletlerin bir sömürgesi haline getirmek isteyen gerici kuvvetlere karşı savaşa girmesi için uyandırmıştır. Yakın ve Orta Doğuda ilk Cumhuriyet, doğuşunu O'na borçludur. Bu Cumhuriyet, birçok milletin ulusal özgürlük hareketlerine ışık borçludur. Bu Cumhuriyet birçok milletin ulusal özgürlük hareketlerine ışık tutmuştur. Atatürk'ün kutsal saydığı emperyalizmle savaşını, yalnız Türk Milleti değil, diğer doğu ülkeleri de takdirle karşılıyordu. Türkiye'nin yüzyıllık geriliğinden kurtulması için Atatürk pek çok şey yapmıştır. Gerçekleştirdiği reformlar memleketin ekonomik hayatının, sinaî tarımsal kalkınmanın hızla ilerlemesini hedef tutmuştu. Atatürk yönetimi zamanında, Türkiye'nin milletlerarası otoritesi yükselmiş ve memleket, dünya siyasetinde önemli rol oynamaya başlamıştır.
    N.S. KRUSHCEV
    Sovyetler Birliği Başkanı, 10 Kasım 1938

• Tarihte büyük bir diplomatın veya ünlü bir kumandanın hayatını okuduğumuz onun yüzünü, sözünü, bakışlarını hayal etmekten zevk duyar ve kendi kendimize: "O'nu görsek ve tanısak ne iyi olurdu." Deriz. "Bugün Türkiye'nin yazgısını yöneten büyük diplomat, büyük asker ve büyük inkılâpçı Kemal Atatürk'ün heyecanlı hayatını yıllar geçtikten sonra hayranlıkla öğrendikleri zaman, hiç kuşkusuz çocuklarımız da böyle düşüneceklerdir. Ateşli bir inkılâpçı olduğu için haftalarca sultanların zindanlarında yatan, kumandanlık yaptığı zaman galip gelerek ülkesine bağımsızlığını kazandıran, Devlet Başkanı sıfatıyla Cumhuriyet'i ilân edip kurumlandıran Atatürk'ün hayatı elbette ki heyecanlıdır. ... Fakat Kemâl Atatürk'ün karakterinin bir cephesini göstermek itibariyle bir noktayı hatırlatmak isterim. Bize savaşlarından birini anlatıyordu. Birdenbire durdu: -Görüyorsunuz ya, dedi: birçok zaferler kazandım. Fakat bunların en büyüğünden sonra bile her akşam, savaş alanlarında ölen bütün askerleri düşünerek içimde derin bir keder duyuyorum." Cesaret ve zekâsından başka yüreği bu kadar yüce olan böyle bir Şef'in, yurdu için mucizeler yaratmış olmasına şaşılabilir mi?...
    George BENNES
    Paris, Vu Gazetesi - 1938

• Biz, O'nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. Çünkü O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fâni bir milletin değil, kendi mânasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.
    Peyami SAFA

• Hiçbir baba yetimlerine Atatürk kadar zengin ve ölümsüz miras bırakmamıştır. Bu gün, Türk vatanı denen toprakta yaşayan bütün insanlar O'nun zekâsından, aşkından, enerjisinden kopmuş parçalardır.
    Reşat Nuri GÜNTEKİN

• ...
    Dağlarda tek 
    tek 
    ateşler yanıyordu. 
    Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki 
    şayak kalpaklı adam 
    nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden 
    güzel, rahat günlere inanıyordu 
    ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında, 
    birdenbire beş adım sağında onu gördü. 
    Paşalar onun arkasındaydılar. 
    O, saati sordu. 
    Paşalar : «Üç,» dediler. 
    Sarışın bir kurda benziyordu.
    Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. 
    Yürüdü uçurumun başına kadar, 
    eğildi, durdu. 
    Bıraksalar 
    ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak 
    ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak 
    Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlıyacaktı. 
    ....
    Nazım Hikmet
    Kurtuluş Savaşı Destanı (Kuvayi Milliye)

• Saygıdeğer Efendiler, sizi günlerce işgal eden uzun ve teferruatlı nutkum, nihayet geçmişe karışmış bir devrin hikâyesidir. Bunda milletim için ve gelecekteki evlâtlarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek bazı noktaları belirtebilmiş isem kendimi bahtiyar sayacağım. 

Efendiler, bu nutkumla, millî varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, istiklâlini nasıl kazandığını, ilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan millî ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen millî felâketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir.

Bu sonucu, 'Türk gençliğine' emanet ediyorum.

KM-abone.googlegroups.com 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    bu günün ayrı bi hüznü var içimde... Atam sn hiç ölmedin ki...

imza
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CIZIRTI
    CIZIRTI's avatar
    Erkek
    Atamızı saygıyla anıyorum. Rahat uyu Atam seni sadece bugün değil inan ki hergün anıyor ve özgür geçen hergünümüz için sana hergün teşekkürü bir borç biliyor ve yolunda yürümeye çalışıyoruz. Rahat uyu Atam birgün herkes anlayacak değerini umarım o gün anlamak için çok geç olmaz... İzindeyiz... Saygılar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Böyle bir Ulu Öndere Sahip olduğumuz için, bu vatan topraklarında doğduğumuz için şükürler olsun.

Ne mutlu TÜRKÜM Diyene...

Kökten devrimci Radikal Hack nerede o günler...Ben bir şeyler diyorum ; ama siz görmüyorsunuz. Çünkü rutin egzersiz yapıyor ; yazıp yazıp siliyorum. Tıpkı sizler gibi arkadaşlar ; tıpkı sizler gibi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Bu ülkede bugun camiilerde ezan okunabiliyorsa. Ayyıldızlı bayrak gönderde dalgalanabiliyorsa Atam'ın sayesınde.

Aradan 70 yıl geçti. Bugün ben işyerime bayrak astım diye işyerim taşlanabiliyosa bu kimin sayesinde onu bilmiyorum işte. 

Keser döner sp döner, gün gelir hesap döner (Bu sözü seviyorum)

Toplam Hit: 4690 Toplam Mesaj: 39