100 Dolar Kasabayı Nasıl Kurtardı?
-
Mevsim yaz, aylardan ağustos...
Riviera kıyısında küçük bir kasaba. Yaz sezonu, ancak yağmur yağıyor ve kasaba bomboş. Herkesin birbirine borcu var ve kredi ile yaşıyorlar. Şans eseri otele zengin bir Rus geliyor ve resepsiyona 100 dolar bırakıyor. Ancak odayı beğenmezse parasını alıp gideceğini söylüyor ve yukarı çıkıyor. Otel sahibi parayı alır almaz kasaba olan borcunu ödüyor. Kasap, 100 doları hemen alarak toptancıya olan borcunu vermeye gidiyor. Toptancı büyük bir sevinçle parayı alıp, kriz nedeniyle kredili hizmet veren hayat kadınına götürüyor. Kadın parayı alıp aynı otele giderek oraya olan borcunu kapatıyor. Ve o anda Rus müşteri odadan geri dönüyor, odayı beğenmediğini söyleyip 100 dolarını geri istiyor. Parasını geri alan Rus müşteri, kasabayı terk ediyor. Rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor. Ancak tüm kasaba borçlarından kurtuluyor.
Bankacılar şu sıralar krizin yarattığı stresi üzerlerinden bir fıkrayla atmaya çalışıyorlar. -
biliyordum bunu o yüzden başlını gördüm devaını bildiğim için okumadım çok güzel bişey =) kriz ortamının nasıl çözüleceğinden bahseden çok güzel bi hikaye gibi bişey bence. sağol
-
kih kih kih :F güzelmiş vala ;) saolasıbn
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=100%20dolar&folderid=86507
-
Biliyordum güzel hikaye (:
-
:) :) :) :)
-
verilmek istenen mesaj "paranızı yastık altından çıkarın"
-
anlaşılan hepsinin bir birine borcu var ve hepsi birbirini tanıyor :S
hepsi birbirinin borcunu sıfırlamak akıllarına gelmemişmi
-
vay anasını çok beğendim :D
-
BEKÇİ
> > Devlet bir gün
> > geniş ve boş bir araziye geceleri göz-kulak olacak, 500 tl
> > maaşla, bir bekçi işe almaya karar
> > verir.
> > Bir süre sonra
> > düşünülür;
> > '’Peki talimatlar olmadan
> > bekçi işini nasıl yapacak’’
> > Bir plânlama birimi kurulur ve plânlamayı yapmak üzere,
> > 750’şer TL maaşla, iki kişi işe
> > alınır.
> > Bir süre sonra:
> > ‘’İşleri yapıp
> > yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz’’
> > diye düşünülerek, 1.000’er TL maaşla, iki
> > denetmen işe alınır, biri denetim yapar diğeri
> > raporları yazar.
> > Bir süre sonra:
> > ‘’Bunların
> > maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek ‘’
> > diye tartışılır ve 1.500’er TL maaşla, bir
> > mali müsavir, bir kâtip, bir de istatikçi işe
> > alınır.
> > Bir süre sonra;
> > ‘’Peki bunlardan kim
> > sorumlu olacak.’’ diye düşünülür ve
> > 5.000 TL maaşlı bir müdür ve 3.000’er TL maaşla iki
> > de müdür yardımcısı işe alınır.
> > Bir süre sonra, ülkede
> > ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmakiçin bekçi işten çıkarılır...
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=86507
daha önce paşlaşıldı :) okonuya da şu yorumu yapmıştım;
burda iş hotelcide bitiyo, otelcinin 100 lira borcu var ve en sonunda gene 100 lira alacağı varmış ki para döndü dolaştı kendisine geldi. eğer otelcinin 100 lira alacağı olmasaydı en sonunda para gelmeseydi geri müşteriye parayı iade edemeyecekti asıl kriz orda başlayacaktı.