100 Metre Kare Tek Odali Bi Yer Yaptırmak Kaça Maal Olur?
-
700 Metre ticari arsa üzerine 100 metre kare tek oda biryer yaptırmak kaça maal olur yaklaşık olarak hocalar projesi cizimi felan herşeyi içinde ?
-
10*10 luk bir kare yaptiracaksin. standart duvar tuglalari 19 ve 24 cm oluyor. 19 luktan kullansan 50 tugla sadece siralaniyor. bir duvarin yuksekligi 2.8 olacagindan bu standart tuglalarin yuksekligi 19 cm oldugundan 14 tugla ile yukseklige erisirsin 50x14= 700 tugla ile bir duvarini yaparsin pencere, kolon falan yok, 700x4 = 2800 tugla ile 4 duvarini orersin tabi ki ne kadar cimento lazim onu bilemem. ama 10x10 luk alana saglam sap atilacagindan hazir betonculardan dokkum yaptirirsin adi betondan. gidip tugla fiyati ve hazir beton ucretlerini ogrenmen lazim.
-
Ya bu prefabrik -nasıl yazılır bu daa?- ev deniyordu değil mi. :) Onlardan yaptırmak daha uygun olur sanki...
-
İnce işcilik,makine donanımı ve dekoratif imalatlar hariç 15-80 bin tl arası değişir. Nedeni hangi teknikle yapacağın, yapacağın yerin zemin durumu, tavan durumu vb. ile ilgilidir. Mesela kaya zeminde kırım maiyeti çıkar. Yada eğim varsa düzleştirmen gerekir. Gidipte konya ovası gibi düz biryere yapacaksan bu maliyetlerle uğraşmassın. Tabliye betonlu çatı ile misal uzay çatı maliyeti arasında dağlar kadar fark var.
Ev yapacaksan h=3 metre sana yeter ama depo-silo yapacaksan h>5 metre isteyebilirsin. Ne kadar yüksek o kadar maliyet. Zemin suyu varmı izalasyon gerekirmi? çok soğuk yada sıcak biryerse mantolama da gerekebir.
Nereye yaptığnda önemli. Boyabat ta yada çorum da tuğla ucuzdur ama artvinde daha pahalıdır. Giresunda hazır beton 120tl/metreküpür ama istanbulda 85 tl/metreküptür. Bunlar santrale yakın ise geçerli. Uzaksa üzerlerine 25 tl ye kadar koymanda gerekebilir.
Sana tavsiyelerim...
-projeyi cizdir sonrada güvenebilieceğin yada referansı sağlam müteahhitlerden (en az 3-4) fiyat al öyle yaptır.
-projeyi cizdirirken tüm fikir ve sanat hakları, telif haklarını da al. Aksi durumda her türlü ilave-ek te sağdece ilk projeyi çizen mimara gitmek zorunda kalıyorsun ve seni s.kiyorlar. Bu durum hem proje antetinde hemde sözleşmende yazılı olsun.
-yapı denetimi kesinlikle iste, müteahhitle olan sözleşmende yapı denetimi onay verdikce para ödeneceği şartı koy. Yapı denetim firmasını sen seç, müteahhit seçmesin.
-belediye başta olmak üzere her türlü yasal gereksinimleri sağla. Belediye fen işlerinden ruhsat almadan başlama.
-projenin ve tabiki müteahhidin taahhüdüne elektrik, kanalizasyon, varsa su ve doğalgaz bağlantılarınıda koydur. işe başlamadan önce ilgili kurumlara projeyi onaylattır. Bu işi normalde projeyi çizen firma halletmeli.
-proje firması, müteahhitlik yapacak firma, yapı denetim firması ile MUTLAKA noter sözleşmesi yap. Özelikle müteahhit gerek yok kdv çıkar vb der ama siktiret ve dediğimi yap. Resmiyette sen ol ama ben işi yapayım da diyebiir, kabul etme. Ticariysen kdv de sende maliyet sorunu olmaz zaten. Geleceği ve zorlayıcı şartları düşünmeni tavsiye ederim. Bu durum maliyete yansısa da çok işine yarar. Mesela kar yağdığında kaç santim yağar? içeri koyacağın mal ıslanmasın dersen zemini yükseltebilirsin. Yada bölgede hiç sel olmuşmu? çanakkale gibi rüzgarın balkondan adam aldığı memlekette çatı tercihin değişmeli. Kar çok yağan bir yerse çatı da buna göre olmalı. Bu yaptığın yerin yanında sana ait bir yer varmı? Yoksa eğer küçük bir büro,tuvalet ve minik bir mutfak gerekebilir. Bunlar Genelde maliyete çok etki etmez ama çok lazımdır. Jeneratör koyacaksan dışarıda olacaksa en az h=30 cm olsun. Yine sel ve kar durumunu düşün. içeriye makine koyacaksan gücüne göre elektrik çektir. Başta koymayacağım 1 sene sonra koyacağım diyorsanda mutlaka ilk yapımın içine ihtiyacına göre elektrik altyapısı koydur, sonradan yapmak genelde daha maliyetli olur. Elektrik dağıtım firmaları ibnelikte sınır tanımıyor, bir kere yap ve kurtul. Bu arada kompanzasyonun adam gibi olsun. -havalandırmayı düşün. Olgunisik tarafından 21/Şub/13 07:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Prefabrike bir yigin cozum var. O evi torununa birakmayacan herhalde? Wan'da iki hafta misa fir oldum o evlerde. Gayet pratik ve kaliteli evler. Ferahta.
-
100 m² boş ev prefabrikten 25.000 ile 30.000 arası yaptırırsın 2.80 yükseklikte...
10.000 TL Zemin Betonuna Verirsin...
Şap Hakkında Bilgim Yok...
Zemin Kaplaması Yaptıracaksan ortalama 2.000 TL de O Yapar...
Ortalama Toplamda 35.000 ile 45.000 lira arası bir rakam tutar...
Reklam ;
Reklam 2 ;
-
prefabrik daha akılcı bi çözüm bence, daha sonra onu alıp başka tarafa kurma şansın var, ama tuğladan yaptığını yıkman gerekecek.
-
akil vermek gibi olmasin, mutlaka gecerli bir sebebin oldugu icin tek odali yaptiriyorsundur ama,
bunun isitma-sogutma giderlerini de dusunerek hareket et.
ne icin kullanacaksin, yasamak icinse tek goz 100 m2 biraz buyuk olur
-
underzero bunu yazdı
akil vermek gibi olmasin, mutlaka gecerli bir sebebin oldugu icin tek odali yaptiriyorsundur ama,
bunun isitma-sogutma giderlerini de dusunerek hareket et.
ne icin kullanacaksin, yasamak icinse tek goz 100 m2 biraz buyuk olur
Usta yaşamak ıcın degil , Irmagın kenarında bı arsa var 700 metre tıcarı arsa. sondaj vurdurcam su cıkarcam. ve 100 metre kare büyüklügünde bi iş yeri tarzında olacak cok ahım şahım biryer olmasına gerek yok orayı halı yıkama yerı yapacagız. Alan düz. Amacım kira ve su derdınden kurtulmak bu işte encok parayı su ve kira tutuyor.Arsa bızım oldugu ıcın ılerde işi kapatsak bile bahce olarak kullansınlar.. gidip bi dukkan kıralasak 400tl aylık su parası en aşşa 1000 lira gelecek. yanı kafadan işe her ay 1500 lira cepte başlıcaz .. hem kendı yerımız olacak. Bu sekılde dusunuyorum daha mantıklı degilmi ? onun ıcın bana 100 metre kare bı alana tek katlı ev calısma yeri ne kadar maal olur ? yerlerı fayans yapıcaz. Hazır beton kullansam dahamı karlı olurum ?
-
Olgunisik bunu yazdıİnce işcilik,makine donanımı ve dekoratif imalatlar hariç 15-80 bin tl arası değişir. Nedeni hangi teknikle yapacağın, yapacağın yerin zemin durumu, tavan durumu vb. ile ilgilidir. Mesela kaya zeminde kırım maiyeti çıkar. Yada eğim varsa düzleştirmen gerekir. Gidipte konya ovası gibi düz biryere yapacaksan bu maliyetlerle uğraşmassın. Tabliye betonlu çatı ile misal uzay çatı maliyeti arasında dağlar kadar fark var.
Ev yapacaksan h=3 metre sana yeter ama depo-silo yapacaksan h>5 metre isteyebilirsin. Ne kadar yüksek o kadar maliyet. Zemin suyu varmı izalasyon gerekirmi? çok soğuk yada sıcak biryerse mantolama da gerekebir.
Nereye yaptığnda önemli. Boyabat ta yada çorum da tuğla ucuzdur ama artvinde daha pahalıdır. Giresunda hazır beton 120tl/metreküpür ama istanbulda 85 tl/metreküptür. Bunlar santrale yakın ise geçerli. Uzaksa üzerlerine 25 tl ye kadar koymanda gerekebilir.
Sana tavsiyelerim...
-projeyi cizdir sonrada güvenebilieceğin yada referansı sağlam müteahhitlerden (en az 3-4) fiyat al öyle yaptır.
-projeyi cizdirirken tüm fikir ve sanat hakları, telif haklarını da al. Aksi durumda her türlü ilave-ek te sağdece ilk projeyi çizen mimara gitmek zorunda kalıyorsun ve seni s.kiyorlar. Bu durum hem proje antetinde hemde sözleşmende yazılı olsun.
-yapı denetimi kesinlikle iste, müteahhitle olan sözleşmende yapı denetimi onay verdikce para ödeneceği şartı koy. Yapı denetim firmasını sen seç, müteahhit seçmesin.
-belediye başta olmak üzere her türlü yasal gereksinimleri sağla. Belediye fen işlerinden ruhsat almadan başlama.
-projenin ve tabiki müteahhidin taahhüdüne elektrik, kanalizasyon, varsa su ve doğalgaz bağlantılarınıda koydur. işe başlamadan önce ilgili kurumlara projeyi onaylattır. Bu işi normalde projeyi çizen firma halletmeli.
-proje firması, müteahhitlik yapacak firma, yapı denetim firması ile MUTLAKA noter sözleşmesi yap. Özelikle müteahhit gerek yok kdv çıkar vb der ama siktiret ve dediğimi yap. Resmiyette sen ol ama ben işi yapayım da diyebiir, kabul etme. Ticariysen kdv de sende maliyet sorunu olmaz zaten. Geleceği ve zorlayıcı şartları düşünmeni tavsiye ederim. Bu durum maliyete yansısa da çok işine yarar. Mesela kar yağdığında kaç santim yağar? içeri koyacağın mal ıslanmasın dersen zemini yükseltebilirsin. Yada bölgede hiç sel olmuşmu? çanakkale gibi rüzgarın balkondan adam aldığı memlekette çatı tercihin değişmeli. Kar çok yağan bir yerse çatı da buna göre olmalı. Bu yaptığın yerin yanında sana ait bir yer varmı? Yoksa eğer küçük bir büro,tuvalet ve minik bir mutfak gerekebilir. Bunlar Genelde maliyete çok etki etmez ama çok lazımdır. Jeneratör koyacaksan dışarıda olacaksa en az h=30 cm olsun. Yine sel ve kar durumunu düşün. içeriye makine koyacaksan gücüne göre elektrik çektir. Başta koymayacağım 1 sene sonra koyacağım diyorsanda mutlaka ilk yapımın içine ihtiyacına göre elektrik altyapısı koydur, sonradan yapmak genelde daha maliyetli olur. Elektrik dağıtım firmaları ibnelikte sınır tanımıyor, bir kere yap ve kurtul. Bu arada kompanzasyonun adam gibi olsun. -havalandırmayı düşün.Sagolasın usta elıne saglık uzun uzun yazmıssın aşşaya bı yorum yazdım okuyup cevap verırsen sevınırım .
-
Yorumunuzu göremiyorum. Her nereye yazdıysanız iyi saklamışsınız, bulamıyorum.