folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder 1000 Ytl Veya Altina Onerebileceginiz Lcd Veya Plazma Televizyonlar?

1000 Ytl Veya Altina Onerebileceginiz Lcd Veya Plazma Televizyonlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    abi 32 inçlik tv ler var çin malı sanırım730 lira küsür fln..geçen bize geldi ben grundig arge tasarım bölümünde staj görüyorum adamlar şaşırdı malzemeler sadece ucuz ne kadar dayanıklı olur o tv ler bilemem ama adam nasıl bunların ucz oldugunu araştırıyorlar..ayrıca arkadaşın dediği gibi bekle az daha düşücek daha da fiyatları..

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek

1000 YTL için Toshiba 32AV500'den iyisi yoktur.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_32AV500-LCD-TV,5095.html

https://twitter.com/ElliotticianRB
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

1) Evde hangi sistemi kullanıyorsun? (digitürk , dsmart, kablo tv ya da digitürk + , hdsmart)

2) Kaç metre mesafeden izliyorsun?

sorularıan gelebilicek yanıtlara göre ben sana bir cihaz önermeye çalışayım. 2000 Ytl baz alarak söylüyorum.

Evinde yeni teknoloji HD yayınları izlemek istiyorsan ya da hali hazırda bu yayınları satın aldıysan LCD dışında bir ürün alma zaten birazdan değinicez izleme mesafen az ise 32" yani 82 ekran bir ürün tavsiye edicem o sınıfta bir plazma bulmak zorbulduğun ürün ise para vermeye değmez.

Ha ben high defination yayınlarla işim olmaz arkadaşım kablo tv misler gibi hayatta şaşmam diyorsan sana şahane Plazma önericez keyfin gıcır bir hale geliceksin.

LCD tv leri konuşurken ideal izleme mesafesi söz konusudur buda ekran ebadı x 3 tür yani 102 ekran bir LCD televizyonun ideal izleme mesafesi 3 metre ve yukarısıdır. Daha yakından izlerseniz görüntü kaybınız oluşabilir bu her marka için geçerlidir.

Plazmalarda ise böyle bir hesaplama yoktur her mesafeden izleme olanağına sahipsiniz.

LCD ve Plazma avantaj ve dezavantajları

LCD HD yayınalrda plazmaya göre çok daha kaliteli görüntü sağlar, enerji tasarrufu, yeni teknolojilere tam uyumluluk. 4/3 formattagörüntü kalitesi gerçekten kötüdür, 16/9 formatta ise gözünü çıkarır adamınkısaca efsane diyebiliriz...

Plazma : Logo yapışması gibi bir handikapı vardır (uzun süreli izlediğiniz kanallar olur ise o kanalın logosu yapışıp kalır ekrana bunu giderebilen sprey ve teknolojiler olduğunu söyler satış personeli ancak hiçbir teknoloji bunu gideremez), fazla ısınır, fazla elektrik tüketir, ancak eski formata yani şuanda kullandığımız 4/3 formatını LCD ye göre çok daha net gösterir.

Tüm bunların sonucunda eğer bir 32" yani 82 ekran Full HD bir televizyon istiyorum dersen sana 

SONY KDL 32L4000 önerebilirim 1210 YTLde bulabilirsin.

Ekran ebadımı büyüt dersen 102 ekran bir lcd açıkçası önermek istemiyorum ama Sony shoplarda bulabilirsen hiç kullanılmamış 40 D 3500 alabilirsin.

Gelelim Plazma bölümüne

bence plazma alma :) inat ediyorsan güvendiğin bir Samsung Shop a git önerdikleri FUll HD bir tanesini kucakla.

en önemli tavsiye: mediamarkt , teknosa, istanbul bilişim vs. vs. gibi mağazalardan herhangi bir ürün alma inat edip alıcaksaksanda aldığın markanın Orjinal garantisi kapsamında olduğuna dikkat et, örn: Sony 5 yıl garanti verir 2 yıl yasal zorunluluk değişim kapsar geriye kalan 3 yıl ise parça değişimi, ancak istanbul bilişim yurt dışında kendi ihraç ettiği ürünlere keleş elektronik olarak insanlara satıyor ve karşınızda muhattap bulamıyorsunuz bu yüzden çok önemli bir noktadır.

Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir.

Keep Going !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

hangi sehirdesin bilmiyorum ama gidip görmeden sakın kara verme.bu göz işi hocam.Görüntü hangisinde daha güzel geliyosa onu incele burdan olmaz.marka istersen samsung derim sony ye felanda kasayı samsung üretip gönderiyo bildigim kadarıyla.sonyde bravia dan beri yeni bişi yapmadı.herz arttırıo ama bir işine yaramaz henüz:)samsung plazma aladım bende memnunum bağlıyıp pc yi bluray izliorum gayetde güzel görüntü.ama git gör öyle karar ver.

ek olarak her markanın ana bayiisine gidip öğren.mediamarkt veya onun gibi yerlerdeki elemanlar bütün markalar hakkında bilgi sahibi olmak zorunda ama samsung veya sony vb. yerlerin kendi bayiilerinde çalısanlar sadece kendi ürünleri hakkında bilgi verior.gayette iyiler;)

Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

deja-vu bunu yazdı:
    -----------------------------

hangi sehirdesin bilmiyorum ama gidip görmeden sakın kara verme.bu göz işi hocam.Görüntü hangisinde daha güzel geliyosa onu incele burdan olmaz.marka istersen samsung derim sony ye felanda kasayı samsung üretip gönderiyo bildigim kadarıyla.sonyde bravia dan beri yeni bişi yapmadı.herz arttırıo ama bir işine yaramaz henüz:)samsung plazma aladım bende memnunum bağlıyıp pc yi bluray izliorum gayetde güzel görüntü.ama git gör öyle karar ver.

ek olarak her markanın ana bayiisine gidip öğren.mediamarkt veya onun gibi yerlerdeki elemanlar bütün markalar hakkında bilgi sahibi olmak zorunda ama samsung veya sony vb. yerlerin kendi bayiilerinde çalısanlar sadece kendi ürünleri hakkında bilgi verior.gayette iyiler;)

-----------------------------

Bu panel satma işi samsung satış personelinin büyük bir yalanıdır :)

yok öyle bir şey samsung ile ortak panel fabrikasını kullanıyorlar demek doğru olanıdır. Haa belden aşağı vurulucaksa samsung aynı panel fabrikasından çıkan panellerini sadece üst modellerinde kullanırken 32" gibi ürünlerinde çin malı paneller kullanıyor bunu imal edildiği yerlere bakarak çok rahat bir şekilde görebilirsiniz :) ama Sony nin arkasını çevirdiğiniz göreceğiniz yer bellidir.

Neyse Sony , samsung sidik yarışı yapma kdoğru değil ikiside iyi bir markadır.

ancak şunu hiç bir zaman unutmayın TV teknolojisi üzerinde konuştuğunuz tüm teknolojilerin buluşu SONY'e aittir dieğr markalar ise Sony den satın alırlar bu teknolojiyi BlueRay mesela buna çok güzel bir örnektir :)

Keep Going !
Toplam Hit: 2243 Toplam Mesaj: 16