12 Volt Akü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    pompaci bunu yazdı

hocam akülerin kullanılmama ömürleri 2-3 aydır bilgin olsun yoğsam çöp çalışıyor desen de en babası 1-2 ay götürür.

bide bu aküleri motorda kullanamazsın.

hurdacılar ya da akücülere satmayı dene ups çıkması aküleri geri dönüşüm için alıyolar 10 lira filandı yanlış hatırlamıyosam.

Yok öyle bir şey, o iş çok eskidendi, senelerce yatıp şarj aldığında 3 4 sene sorunsuz çalışan aküler var. Akünün kimyasal ve malzeme kalitesi de ne kadar yattığı kadar önemli. Ölçmeden konuşmak zor aküler hakkında... 

hocam vatandaşta desülfatör varmı bilmiyoruz ayrıca bunlarda %90 ups den çıkma hepsinin desülfatörden geçirilip, tekrar ölçülüp birde yüke bindirilmesi lazım zannımca ama inşallah kurtarır.

benim şimdiki tavsiyem şarj edeceğin aküleri ayırması öncelikle. ölçü aleti yoksa da değdiriversin artıyı eksiye sağlam çatırdayanlara bakım yapsın.

bide konudan bağımsız akü kutupları kendiliğinden nasıl yer değiştirir bu nasıl oluyor yahu elimde 2 tane var öyle farklı zamanlarda çocuğun akülü arabasında başıma geldi artılar eksi eksiler artı oldu.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Akü işi sözle olmaz, test edilmesi lazım. Kör yükler var. PC ile eşlenik çalışarak mah kapasitesini falan hesaplıyor. Aküler 2. el olduğundan birisini ölçüp genelleme yapmak yerine hepsini tek tek ölçmen gerekir . Bir tanesi de artık 5 saat mi sürer 8 saat mi yüke göre değişir.

İmzalamazsam ne olcak?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

satmıyormusun

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
Toplam Hit: 1661 Toplam Mesaj: 14
jel akü 12 volt akü