folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder 12 Volt Aküden 220 Volt Elektrik Elde Etme(İnvertör Projesi-Devresi)

12 Volt Aküden 220 Volt Elektrik Elde Etme(İnvertör Projesi-Devresi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

konu gayet acıklayıcı ve önemli lakin şimdilik sadece göz gezdirebiliyorum ama çizik atayım

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

modem de DC ile çalışıyor laptop da...  o kadar karmaşık işler yapmaya gerek yok yani..

bi12 volt akü al bir de modem kaç voltla çalışıyorsa o kadarlık.. satılıyor elektronikçilerde ..

ya da 12v aküdan bir gerilim bölücü ile iki voltajı da alabilirin sanırm... 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

modem de DC ile çalışıyor laptop da...  o kadar karmaşık işler yapmaya gerek yok yani..

bi12 volt akü al bir de modem kaç voltla çalışıyorsa o kadarlık.. satılıyor elektronikçilerde ..

ya da 12v aküdan bir gerilim bölücü ile iki voltajı da alabilirin sanırm... 

Hocam haklısın ama diyeim elektrikler kesildi akü ile adaptöre elektrik verdin hadi diyelim yazıcıyı kulanmak istedin onada ayrı bir akümü alıp baglayacaksın.Sonucta 220 volt statndar cevir istediğinde kullana dediğinde haklısın ama ama 220 volt sonucta standart.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

ya konuyu yeni gördüm ben bu arkadaş yaşıyor mu halen bilmiyorm da

müsait bir zamanda devre şeması üstünde akü giriş ve çıkışlarını işaretleyip gösterirsen sevinirim

ayrıca mosfetleri daha da ucuza alabilrdin sanırım

ekstra olarak o kocaman kasanın içinde bulunan gri bir şey var o tam olarka o ne

ayrıca varsa elinde baskı devre onu da rica edebilirmiyim sana zahmet ?

Baskı devresi:

http://postimage.org/image/cmwxsp4sr/

Daha aytrıntılı bilgi için şu adrse bak :http://elektrobilim.org/forum/guc-kaynaklari/2118-500watt-mosfet-invertor.html 

gri dedigin şey asıl görevi yapan trafo 

mosfet yerine istedigini kullanabilirsin.Ama ben IRFP064N tavsiye ederim.bunu fiyatı 1 sene önce 6-7 tl idi ama istersen IRFZ44 kullanabişlirsin fiyatı 1-2 tl civarında ama IRFP064N tavsiye edirim ben bu invertörle 800 watlık elektrikli süpürgeyi denedim aküye gidien kablolardan duman cıkmaya başladı ama mosfetlerde sorun olmadı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Erkek

Teşekkürler hacım.

Takdire şayanı olmaz bu işin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bisson
    bisson's avatar
    Erkek

İleride lazım olabilir bi çizik atalım

I know me you know you.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

teşekkürler

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
Toplam Hit: 10998 Toplam Mesaj: 28