12 Volt Aküden 220 Volt Elektrik Elde Etme(İnvertör Projesi-Devresi)
-
konu gayet acıklayıcı ve önemli lakin şimdilik sadece göz gezdirebiliyorum ama çizik atayım
-
modem de DC ile çalışıyor laptop da... o kadar karmaşık işler yapmaya gerek yok yani..
bi12 volt akü al bir de modem kaç voltla çalışıyorsa o kadarlık.. satılıyor elektronikçilerde ..
ya da 12v aküdan bir gerilim bölücü ile iki voltajı da alabilirin sanırm...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------modem de DC ile çalışıyor laptop da... o kadar karmaşık işler yapmaya gerek yok yani..
bi12 volt akü al bir de modem kaç voltla çalışıyorsa o kadarlık.. satılıyor elektronikçilerde ..
ya da 12v aküdan bir gerilim bölücü ile iki voltajı da alabilirin sanırm...
-----------------------------Hocam haklısın ama diyeim elektrikler kesildi akü ile adaptöre elektrik verdin hadi diyelim yazıcıyı kulanmak istedin onada ayrı bir akümü alıp baglayacaksın.Sonucta 220 volt statndar cevir istediğinde kullana dediğinde haklısın ama ama 220 volt sonucta standart.
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------ya konuyu yeni gördüm ben bu arkadaş yaşıyor mu halen bilmiyorm da
müsait bir zamanda devre şeması üstünde akü giriş ve çıkışlarını işaretleyip gösterirsen sevinirim
ayrıca mosfetleri daha da ucuza alabilrdin sanırım
ekstra olarak o kocaman kasanın içinde bulunan gri bir şey var o tam olarka o ne
ayrıca varsa elinde baskı devre onu da rica edebilirmiyim sana zahmet ?
-----------------------------Baskı devresi:
http://postimage.org/image/cmwxsp4sr/
Daha aytrıntılı bilgi için şu adrse bak :http://elektrobilim.org/forum/guc-kaynaklari/2118-500watt-mosfet-invertor.html
gri dedigin şey asıl görevi yapan trafo
mosfet yerine istedigini kullanabilirsin.Ama ben IRFP064N tavsiye ederim.bunu fiyatı 1 sene önce 6-7 tl idi ama istersen IRFZ44 kullanabişlirsin fiyatı 1-2 tl civarında ama IRFP064N tavsiye edirim ben bu invertörle 800 watlık elektrikli süpürgeyi denedim aküye gidien kablolardan duman cıkmaya başladı ama mosfetlerde sorun olmadı.
-
Teşekkürler hacım.
-
İleride lazım olabilir bi çizik atalım
-
teşekkürler