12.Sınıf Matematik Sorularını Çözebilecek ?
-
asi27 bunu yazdı
1 soruda -5 le 7 ye kadar olan araloktaki değerleri x yerine yazacaksın
2 soruda a için 2x kullanıp x yerine 2 yazacaksın
b için de diğerini kullan yine 2 yaz x yerine
3 soru lehospital kuralını uygulayacaksın onu da bilirsin artık sonucu 3/5 cıkacak
4 soruda da bildiğin türev alıp x yerine 1 yazacaksın
5 soru x te u you çek ( u yu yanlız bırak ) ve y de u yu yerine yaz ve sonra da bir kes türev al ve burada ( x te u yerine 2 yaz x 10 çıkar ) sonrada türevini aldığın yerde x yerine 10 yaz
6 soru normal türev lacaksın önce x göre sonrada lnx göre alacaksın ( lnx türevi ise için türevi bölü iç o da 1/x olur )
7 soru her iki tarafı çarpanlarına ayır sonra sadeleştir ve x yerine 1 yaz yada bilgiğimiz lahospital uygulayacaksın ki zaten lahospital istiyor
8 soru bu bizar uzun f fonksiyonyn türevini al sıfıra eşitle x geğeri bulacaksın bu senin kritik noktan
ve sonra f iki kez türevini al f''>0 mini ve f''< 0 ise senin maximum aralığını verecek
9 soru bildiğin integral alacaksıın burda benim anlatack bir şeyim yok bunu yap derim ama sonun da sabit sayı olan c yi klemeyi unutma
10 soru çarpanlarına ayır ( A/( x+1) + B/ (x+ 2) ) şeklinde ayır ve burdan A ve B yi bul yerine yaz ve integral al ve C sabiti tini ekle. bu arda (x+1 ) ve ( x + 2) değerlerini salladım
faydalı olması dileğiyle ...
5 i soru uzun yoldan olur öyle
dy/du yu bul yani y nin u ya göre türevi
dx/du yu bul yani x in u ya göre türevi (dunu ters çevirecez aşağıda)
dy/du * du/dx
du lar gider
dy/dx kalır
aslında olay bu(bunu lisede göstermiyor olabilirler bir bakışta çıkıyor)
dy=2udu
dx=3du
-
Çok temel sorular bunlar hiç mi bilmiyorsun ?
-
ilk sınavdada 40 dan kalmıştım yarın giricem işte ypaarım inş.