13 İl Resmen Büyükşehir
-
Gündemi uzun süre meşgul eden Büyükşehir Yasası Cumhurbaşkanı'nın onayını aldı.
Böylece büyükşehir sayısı 29'a çıktı.

Yasaya göre, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van büyükşehirler arasına katıldı.
Öte yandan büyükşehirlerdeki binden fazla belde mahalle statüsüne dönüşüyor.
Diğer illerde de nüfusu 2 binin altına düşen 559 belde köy oluyor.
Yaklaşık 17 bin köy de bundan böyle mahalle oldu.
Yasayla bazı mahallelerin bağlı olduğu ilçeler de değiştirildi.
İstanbul'da, Şişli ilçesine bağlı Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e bağlandı.
Ankara'da da Yenimahalle'nin bazı mahalleleri Etimesgut ve Çankaya'ya bağlandı.Bir yerin sadece nüfusuna bakılarak büyükşehir statüsüne sokulması gerçekten komik,gelin görün bi aydının halini izmir ile denizli arasına sıkışmış kalmış, bi elin parmaklarını geçmez fabrika sayısı,bundan dolayıdır ki işsizlik kaçınılmaz,yanlış işler bunlar hem de çok yanlış hükümetin son zamanlarda canı sıkılıyor anlaşılan milletin başına durmadan çorap örüyor.
-
konu muhtemelen tartışma çıakcağından ya da o potansiyel lduğundan gidici :)
tebrik etmek gerek adamları ne diyelim, alamadıkları 3-5 yer var onlarıda almak için sınırları vs dğeişitiryolar çok güzel şekilde. tebrikler. -
MaviGozluDev bunu yazdı
tebrik etmek gerek adamları ne diyelim, alamadıkları 3-5 yer var onlarıda almak için sınırları vs dğeişitiryolar çok güzel şekilde. tebrikler.bana dokunduğundan içimdekileri paylaşmak istedim sadece hocam
-
MaviGozluDev bunu yazdı
tebrik etmek gerek adamları ne diyelim, alamadıkları 3-5 yer var onlarıda almak için sınırları vs dğeişitiryolar çok güzel şekilde. tebrikler.ben de öyle duydum da olayı anlayamadım pek
ilin sınırları sabit zaten,değil mi
şehir içindeki bazı ilçeleri merkeze mi bağlayacaklar ne yapacaklar?
açıklar mısın hocam
-
maraştan il bile olmaz ama nedense büyük şehir yaptılar
-
Gözlerini toprak doyursun, en sevdiklerini toprağa verirken görelim hepsini. Amin.
-
Asker bunu yazdı
Sende maraşlısın galiba..!
-
Zaten aylardır derslerde tartışıyoruz bunu hocalarla. İyi ve kötü yanları var herşey gibi.
Bana kalırsa Trabzon'a gerekliydi ve oldu . hayırlı olsun demek ve tadını çıkarmak düşer.
-
JuMaN bunu yazdıAsker bunu yazdı
hayır ama bir tarafım maraşlı sayılır maraş denince aklıma her sene yaplan abartı zamlar öğrenciyi kazıklamak için elinden geleni yapan esnaf ve çoğu zaman dolmuşçuların vermeye bile tenezül etmediği sivil ile öğrenci arasındaki 20 krş fark aklıma geliyor (önceden 10 krş fark vardı kafalarına kaya düştü heralde 20 kuruş fark yaptılar sonra) -
Asker bunu yazdıJuMaN bunu yazdıAsker bunu yazdı
hayır ama bir tarafım maraşlı sayılır maraş denince aklıma her sene yaplan abartı zamlar öğrenciyi kazıklamak için elinden geleni yapan esnaf ve çoğu zaman dolmuşçuların vermeye bile tenezül etmediği sivil ile öğrenci arasındaki 20 krş fark aklıma geliyor (önceden 10 krş fark vardı kafalarına kaya düştü heralde 20 kuruş fark yaptılar sonra)Doğrudur hocam bende şuan maraşta okuyorum haklısın bazen bana da denk geliyor.
-
Büyükşehir yasasından başlayıp da olayı büyük devlet türkiye ye bağlasınlar da bütünlüğü anlaşılsın tekrar.