folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder 13 Saat Çalıştırılıp 3 Saatinin Mesai Olarak Verilmesi Durumu

13 Saat Çalıştırılıp 3 Saatinin Mesai Olarak Verilmesi Durumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Çalıştığı süre olarak dünyada 3.

Aldığı maaş skalası olarak 82. olan bir ülkeyiz. Hakkını aradığın zaman vatan millet sakarya muhabbetine döner.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Haftalık 45 saat gerisi fazla mesaidir. Puantaj cetvelin varsa tamamı yoksa tanıkla %70 ini alabilirsin. Kıdem muhabbetinden ayrı

Errare Humanum Est
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

Kanuna göre çalışma süresi haftalık 45 saati geçemez. Öğle araları ve ara dinlenmeleri mesaiden sayılmaz. Örneğin gün içerisinde toplam 1 saat mola veriyorsan bu 1 saatler 45 saate dahil değildir. Fazla mesai dahil, molalar çıkartıldıktan sonra çalışan 11 saatten fazla çalıştırılamaz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

DAHA ADALETLİ BİR TÜRKİYE İŞÇİNİN YANINDA DEVLET İÇİN EVET DİYORUZ ARKADAŞLAR REFAH EVETTE 

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

Baskan butun sektorler sikintili. Denetleme devletin hic bir yerinde yok ki. Kim ne gotururse. 

Dur be kadınnnn....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    do_som bunu yazdı

merhaba arkadaslar 

bir fabrikada vardiyeli olarak gecici süreliğine çalışıyorum. gündüzleri 13 saat calısıp bunun 3 saatini mesai olarak veriyorlar resmen 15 saatimi veriyorum toplamda gel gidiyle. aldıgım para 1700 ü geçmez. 8 saatten fazla her saat mesaiye giriyor diye biliyorum ? firma bide öyle boktan bir firmaki en ufak şeyde işten atıyorlar  bunlar beni sikmeden ben sikicem bunları 

bir günde 40 kişiyi çıkaran bir firma  calısıp calısmamasıda fark etmiyor mesala fabrikanın müdürü geçerken otururken gördüğü birini sadece oturuyor diye işten atıyor. en ufak hatada işten sorumluyu dahi atıcak kıvama geldiler amirler durdurdu geçen gün. bende uyuz  oldum 

Yeminle sabah 7 de bindim servise şu saatte geldim eve böyle hayatmı olur amına koyayım

Gündüzleri 13 saat çalışıyorum demişsin. Şöyle anlıyorum:

8-21 çalışıyorsan; 21-8=13 saat
    -1saat yemek = 12 saat
    -3 saat mesai = 9 saat fiilen çalışıyorsun.
    9 x 5 = 45 saat haftalık resmi çalışma süren. 

Sen adama haftada 45 saatini, saati X TL'den satmışsın. Adam anlaştığın haftalık 45 saatlik  paranı ve fazladan çalıştığın 5x3'er saatlikler için 15X paranı ödüyor mu? Ödüyor.

Yol için servis sağlamış mı? sağlamış. Gel-git'in iş saatinden sayılmaz. Toplamda 15 saat çalışmış olmuyorsun. Ama şirketin servisiyle işe giderken kaza yaparsan sigortan öder, merak etme.

Bu arada sigorta yapmış, primlerini ödüyor mu? Ödüyor.

Öğlen yemeğin için paranı yada yemeğini veriyor mu? Veriyor.

Adam sana yapacağı/yapması gereken herşeyi yapmış. Az para alırsın çok para alırsın bu seninle alakalı. Senin kanunen o adama çalışma borcun var. 

Açın borçlar kanununu, iş kanununu ve işçi-işveren haklarını okuyun biraz. 

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek

Dostum @NoktaliVirgul detayları anlatmış.

İşe gitmek için bindiğin servisin saatine yapacak bir şey yok alternatif olarak ya yakın bir yerlere taşınacaksın yada yakın iş bulacaksın.

Ancak dikkat fazla çalıştığın saat için %150 alman gerekir diye biliyorum. Yani normalde saat ücretin 10 tl ise bu çalıştığın 3 saat için 3X15tl =45 tl alman gerekir.

Birde sevgili müridler lütfen "HER YERDE BÖYLE OLUYOR ZATEN", "SEKTÖR KÖTÜ HEPSİ KÖLECİ" diyerek durumu normalleştirmeyin. Bu normal değil ve öylede olmasın.

İşten çıkartma ile ilgilide öyle keyfi kimseyi kovamaz 1 sene çalıştıysa yaşıda 30 dan aşağıdaysa hele çok zor. Kovar ama işe iade davası açarsın o çalışmadığın süredeki maaşını da alırsın yanı sıra seve seve işe alır yada 8 ay daha çalışmadan sana maaşını öder peşin tazminat olur.

Yeter ki şahidin olsun yada kanıtlayabil durumu. İşçi mahkeleri kararları çoğunlukla işçiden yana çıkar bunu bütün şirketler ve avukatları bilir. Sen işini hakkıyla yap.

Anıl
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

merhaba arkadaslar 

bir fabrikada vardiyeli olarak gecici süreliğine çalışıyorum. gündüzleri 13 saat calısıp bunun 3 saatini mesai olarak veriyorlar resmen 15 saatimi veriyorum toplamda gel gidiyle. aldıgım para 1700 ü geçmez. 8 saatten fazla her saat mesaiye giriyor diye biliyorum ? firma bide öyle boktan bir firmaki en ufak şeyde işten atıyorlar  bunlar beni sikmeden ben sikicem bunları 

bir günde 40 kişiyi çıkaran bir firma  calısıp calısmamasıda fark etmiyor mesala fabrikanın müdürü geçerken otururken gördüğü birini sadece oturuyor diye işten atıyor. en ufak hatada işten sorumluyu dahi atıcak kıvama geldiler amirler durdurdu geçen gün. bende uyuz  oldum 

Yeminle sabah 7 de bindim servise şu saatte geldim eve böyle hayatmı olur amına koyayım

Gündüzleri 13 saat çalışıyorum demişsin. Şöyle anlıyorum:

8-21 çalışıyorsan; 21-8=13 saat
    -1saat yemek = 12 saat
    -3 saat mesai = 9 saat fiilen çalışıyorsun.
    9 x 5 = 45 saat haftalık resmi çalışma süren. 

Sen adama haftada 45 saatini, saati X TL'den satmışsın. Adam anlaştığın haftalık 45 saatlik  paranı ve fazladan çalıştığın 5x3'er saatlikler için 15X paranı ödüyor mu? Ödüyor.

Yol için servis sağlamış mı? sağlamış. Gel-git'in iş saatinden sayılmaz. Toplamda 15 saat çalışmış olmuyorsun. Ama şirketin servisiyle işe giderken kaza yaparsan sigortan öder, merak etme.

Bu arada sigorta yapmış, primlerini ödüyor mu? Ödüyor.

Öğlen yemeğin için paranı yada yemeğini veriyor mu? Veriyor.

Adam sana yapacağı/yapması gereken herşeyi yapmış. Az para alırsın çok para alırsın bu seninle alakalı. Senin kanunen o adama çalışma borcun var. 

Açın borçlar kanununu, iş kanununu ve işçi-işveren haklarını okuyun biraz. 

Bende bi fabrikada 12 saat vardiyalı olarak çalışıyorum. Önceleri hakkımızın yendiğini düşündük ama iş resmiyete geldiği zaman durum yukarıdaki müridin dediği gibi oluyor. Yani ortada şikayet edilecek bir durum yok. Gaddarca gözüküyor ama resmiyette durum böyle. 

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

Boşuna uğraşmayın. Bu dünya al ver dünyası olmuş , millet yakaladığı sikiyor. Kafanı çalıştırırsan dünya sana güzel , elini ayağını çalıştırırsan sen dünyaya kölesin.Ben de zamanında çok sikildim , benim ampül yandı şimdi ben milleti sikiyom oturduğum yerden para kazanıyorum. Kafanı çalıştırıcan fabrikada çalışmıcan aga , şuan çalıştıgın yerden mesaiden çakalar yarın öbürgün çalıştıgın fabrikada işin ağırlığından hayatını bezdirirler. Fabrikalar öyle :S Bendeki beynin aynısı sende de var çalıştır kafanı 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

"Heryer böyle" , "bütün patronlar köle gibi çalıştırıyor" demeden önce işverenin sizin adınıza devlete yatırdığı ödemeleri de düşünün. 1700TL'yi geçmez diyenin işverene maliyeti 2000tl'nin üzerindedir belkide.

Bunun sorumlusu ne işçi nede işveren. Sorumlusu devletin anlamsız vergilendirme sistemi. Kabaca hesap yapınca devlet neredeyse bir şirketin %50'sine ortak ama sadece kâr ortaklığı. Bu vergilerin üzerine işçinin sgk'ya olan primleri, kdv'si, gelir vergisi, bilmemnesi eklenince; işveren "tamam adamların maaşını da verelim, kendi cebimize de para koyalım, vergi de ödeyelim, şirketi de büyütelim, elektrik-su-genel giderleride ödeyelim" dediği zaman işler sıçıyor. Bu 5 tane ana maddeyi dengelemek gerekli. şirket 1000tl kazanıp her maddeye 200tl ödemiyor ki. para kazanıyorsun vergin artıyor, elektrik-su artıyor. Gelen paradan bunlar gidince işverene ve işçiye az kalıyor. Sonra bu dengeyi değiştirip işverene, şirket kasasına, işçiye para arttırabilmek için gelsin naylon faturalar, gitsin elden maaş almalar.

Geçen ekşide vardı, bana çok mantıklı geldi: Çalışan kendi prim borcunu bilmemnesini kendi ödesin diye. Çünkü işçi cebine giren paraya bakıyor, onun adına çıkan paraya bakmıyor. İşveren yatırsın 2300TL adamın hesabına, sonra işçi gitsin o paradan sgksını yatırsın, maaşına yansıyan borçlar varsa onları yatırsın etsin. kalan parası aldığı maaşla aynı olduğunu görsün. en azından işverene, patrona bok atmayı bırakır.

Devlet işçi de olsanız, işveren de olsanız cebinize giren paraya ortak. Bunu bitirmek lazım.

İşçinin hatası varsa çıkartmak çok kolay.  İş güvenliğine uymadığı gerekcesiyle tazminatsız çıkartabiliyor. Eğer herşeyini 4x4'lük yapan bir işçiyse zaten çıkartamaz. Çıkartsa bile mahkeme ile aynı pozisyonda aynı maaşla işe alması gerekir. Üstüne üsttlük ona iş vermeyip mobbing veya işten ayrılmaya zorlama gibi şeyler yapamaz.

Biraz okuyun. Okumuyoruz hiçbirşeyi. Ama bunlar başka bir mesajın konusu :)

NOT: Bunları böyle yazıyorum ve işçiyim.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.