15 Dk Yürüme Mesafesi Ortalama Kaç Km Dir?
-
arkadaşlar merhaba, bi ev tuttukta yürüyüş mesafesi olarak biraz şehrin dışında ve servis yoluna 15 dk imiş. bu aşağı yukarı kaç km ederki normal bi yürüme ile?
-
1 ile 1,5 km arasıdır. Tahimin tabi bunlar..
-
2-2.5 KM ( Genç ve tempolu yürüdüğünüzü varsayıyorum )
-
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar merhaba, bi ev tuttukta yürüyüş mesafesi olarak biraz şehrin dışında ve servis yoluna 15 dk imiş. bu aşağı yukarı kaç km ederki normal bi yürüme ile?
-----------------------------onlar 15 diyorsa en az 25tir
-
demekki neymiş :) spor salonuna onca para bayılmaya gerek yokmuş veee her gün düzenli yürüyün felsefesini özümüze kabul ediyormuşuz :))
-
flassy bunu yazdı:
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------onlar 15 diyorsa en az 25tir
-----------------------------yok onlar değil evi tutan arkadaşım dedi :) yani sıkıntı yok :) şimdi denemişler bu seferde maksimum 8-9 dk diyorlar bide ben denicem kıbrısa gidince :)) yazarım buraya :P :D yada elime metre alıp ölçücem
-
insanın hızlı olarak yürüme hızı saatte 10 km civarıdır, 15 dk 1 saatin 4 te biri ise, bu mesafe 10/4 yani 2.5 km civarıdır, ama müritlerin dedigi gibi onlar 15 dk diyorsa muhtemelen 20 dk filandır oda 3 km yapar, büyük şehirde bu mesafe çok uygun ve yakındır, ama küçük şehirdeysen seni yorar.
-
normal bi şekilde yürüyüşle 1,5 km'dir.
-
1.5 km yi emekleyerek 15 dk da giderim arkadaşlar yapmayın lütfen, biraz abarttım ama, 15 dk da 1.5 km demek dakida 100 metre demek. 100 metre de 3 tane elektrik diregi arası kadar mesafedir taş çatlasa 30-40 sn anca sürer o mesafe
-
insan yürüme hızını 1,5 m/s alırsan;
15dk = 15 x 60 = 900 saniye
900 x 1,5 = 1350 metre = 1,35 km
-
oh kimse yazmamış ben söyliyim :D
şimdi hocam bizzat ben test ettim yürüdüğüm yolu ±2dk sapma ile tespit etti google maps.
15dklık yürüme 1.1km olmalı
burda bi örnekle göstereyim http://g.co/maps/93afj
20dk ise 1.4km olmalı
evin yerini biliyosan direk haritadan ölcebilirsin hatta.