15 Haziran 2011 - Yılın İlk Ay Tutulması
-
Yılın ilk ay tutulmasını kaçırmayın
Bu yılın ilk ay tutulması 15 Haziran günü saat 22.05'te başlayıp1 saat 40 dakika sürecek.

Bu yılın ilk Ay Tutulması, 15 Haziran Çarşamba günü saat 22.05'de başlayacak. Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, 1 saat 40 dakika sürecek ay tutulması için düzenleyeceği özel etkinliğinde, meraklılarına gökyüzünü teleskoplarla izlettirecek.
AÜ Gözlemevi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 15 Haziran Çarşamba günü yaşanacak yılın ilk Ay Tutulması için düzenlenecek özel etkinlik saat 20.00'da başlayacak.
Sunum ve belgesel gösterimlerinin yapılacağı etkinlikte, saat 22.05'de izlenmeye başlanacak olan Ay Tutulması, 1 saat 40 dakikalık süresiyle izleyenlere görsel bir şölen yaşatacak. Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması, en son 2000 yılı Temmuz ayında gerçekleşti.
saat 20.24 Ay'ın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesi
saat 21.22 Parçalı Tutulma başlangıcı
saat 22.22 Tam Tutulma başlangıcı
saat 23.12 Tam Tutulma ortası
saat 00.02 Tam Tutulma sona ermesi
saat 01.02 Parçalı Tutulmasının sona ermesi
saat 02.00 Ay'ın Dünyanın yarı gölge konisinden çıkışı -
Baksak havaya görebilirmiyiz,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Baksak havaya görebilirmiyiz,
-----------------------------valla abi ben gözlem yerine gidicem ama görülebilir sanrım ? ayı görsek yeter :D
-
Aya baktım seni gördüm, sana baktım ayı gördüm :D
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------ben bunu yazmak için girmiştim konuya ama bu haksızlık hocam :|
-
Coiner bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------ben bunu yazmak için girmiştim konuya ama bu haksızlık hocam :|
-----------------------------senden hızlılarıda varmış yeğen..
topla pılını pırtını çek git bebeğim uzaklara..
-
AY Tutulmaları hiç iyi şeylerle sonuçlanmayan evreler. AY'ın çekim gücü dünyanın tüm manyetik alanını etkiliyor.
Allah hayırlara vesile etsin ne diyelim.
-
kesin deprem olur beyler bugün abdestli gezin =)
-
şu bilgilerde bi köşede dursun o zaman işinize yarar belki.
şahsen tam donanım gidip bekliycem ben :)
http://www.siriusufo.org/tr/cekim_teknikleri.asp
önceki yıllarda UFO(Undefined Fucking Objects) görülmüş.
belki bizde görürüz.
-
güzel fotoğraf makineleri olanlar kırmızı ay'ı çekip koyabilir mi?
-
ay görünseydi balkondan tripodu kurup bırakıcaktım orda kamerayı çekerdi bi kaç saat , sonra hızlandırılmış görüntüsünü yayınlardım ama gözükmüyo işte ay :P arkada kalıyo :D