15 Temmuz Paraları
-
-
yazıldı mı bilmiyorum ama tedavüldeki parayı nominal değerinin üzerinde satmak suçtur.
-
yawuz bunu yazdı
yazıldı mı bilmiyorum ama tedavüldeki parayı nominal değerinin üzerinde satmak suçtur.
Valla bilmiyordum hocam sahibindenfekileri şikayet edelim olmazsa :))
-
Açıkçası şikayet etmek lazım zaten de işsiz biri olmak lazım. Düşünsene 1 lirayı 100 liraya satan ve alan adamın amacı nedir ? 70 milyon adet darpedilen parayı satmak nedir ? Polise değil ama siteler bilgilendirilebilir böyle böyle diye. İşsiz bir günümde mevzuatta araması yaparım da atı alan şimdi Sultanbeylidedir.
-
Market alışverişlerinde falan denk geliyor bazen elime de hemen iade ediyorum sahte para diye. Normalde bir geçerliliğinin olmaması lazım.
-
@1049 neden geçerliliğinin olmaması lazım?
-
Uzun zamandır bu tarz paraları biriktiririm. 15 temmuz paraları ilk çıktığında darphaneden 50 adet aldım. Şu anda 80-90 adet olması lazım. Ayrıca bu tarz madeni 10.000, 25.000, 50.000 ve 100.000 tl da var elimde.
-
hocalarım bu para eder mi
-
Şimdilik etmiyor fakat koleksiyona atın lazım olacağın gün olur
-
yawuz bunu yazdı
@1049 neden geçerliliğinin olmaması lazım?
Sonuçta bunlar hatıra para. Nasıl ki obama için basıldı, türkçe olimpiyatları için basıldı aynı şekilde bu paralar da hatıra parası olarak basıldı. Hediyelik bir para yani. Bu bakımdan aslında maddi bir değer taşımayan bir para birimi.