1500 Lira Limit Kasa Toplamak İstiyorum
-
DadasAdam bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
Ayni fiyata daha dassakli amd islemciler varken neden intel ?
Beyler bunun hakkinda cok yazi okudum ama anlamadim bilale anlatir gibi anlatir misiniz ?
Mesela ayni fiyata i3 6100 var 2 cekirdekli, diger yanda fx x8 6300 var 8 cekirdekli. Nasil oluyor da ayni fiyata satiliyorlar ve intel tercih ediliyor ?
i3 6100 mesela kendi grafik işlemcisine mi ne sahip miş, öyle diye aldım zaten. Ekran kartı kullanmayıp, bu işlşemci ile işimi görüyorum.
Ekleme: Bu arada i3 6100 işlemci çift çekirdek görünüyor olabilir ama +2 sanat çekirdek var. 4 çekirdek gibi düşün
Ayrıca fiyatları sadece işlemciyi baz alarak söylememelisin. AMD'nin içinden bir soğutucu çıkıyor ki, evlere şenlik. Üzerine bir 100 - 150 tl daha ekleyip güzel bir soğutucu fan almak gerek ki, bu da zaten arayı açıyor.Sirf onun icin aldiysan amd a7xxx serisinde r7 dx12 ekran karti var hocam testlerde intelin dahili gpusunu katliyor. Gercek 4 cekirdek cpu 8 cekirdek gpusu var. Ama islemci performansi olarak intelden dusuk galiba. Yine de cok fazla fark yok a serisi almak hala mantikli geliyor bana. Isin icinde amdnin yaptigi bi cakallik yoksa tabi :)
Diyelim a7810k godavari aldık üstüne kasaya max takabilecegimiz ekran kartinin sınırı var mı ya da ekran kartını sınırlayan nedir ?
-
DadasAdam bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
Beyler bunun hakkinda cok yazi okudum ama anlamadim bilale anlatir gibi anlatir misiniz ?
Mesela ayni fiyata i3 6100 var 2 cekirdekli, diger yanda fx x8 6300 var 8 cekirdekli. Nasil oluyor da ayni fiyata satiliyorlar ve intel tercih ediliyor ?
i3 6100 mesela kendi grafik işlemcisine mi ne sahip miş, öyle diye aldım zaten. Ekran kartı kullanmayıp, bu işlşemci ile işimi görüyorum.
Ekleme: Bu arada i3 6100 işlemci çift çekirdek görünüyor olabilir ama +2 sanat çekirdek var. 4 çekirdek gibi düşün
Ayrıca fiyatları sadece işlemciyi baz alarak söylememelisin. AMD'nin içinden bir soğutucu çıkıyor ki, evlere şenlik. Üzerine bir 100 - 150 tl daha ekleyip güzel bir soğutucu fan almak gerek ki, bu da zaten arayı açıyor.Sirf onun icin aldiysan amd a7xxx serisinde r7 dx12 ekran karti var hocam testlerde intelin dahili gpusunu katliyor. Gercek 4 cekirdek cpu 8 cekirdek gpusu var. Ama islemci performansi olarak intelden dusuk galiba. Yine de cok fazla fark yok a serisi almak hala mantikli geliyor bana. Isin icinde amdnin yaptigi bi cakallik yoksa tabi :)
Sogutucusu cidden dandik o konuda %100 haklisin hocam :D
Aslında işin başında AMD toplamaya karar verdim. A serisinden başladım, x6 4300 de karar kıldım ama onboard ana kart yok. Jubei hocam ile baktım, yok :D Bildiğin onboard yok.
Ben ne döndüm Intel'e. Hikayenin sonu :) -
snrhsn bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
Diyelim a7810k godavari aldık üstüne kasaya max takabilecegimiz ekran kartinin sınırı var mı ya da ekran kartını sınırlayan nedir ?
anakart sınırlar psu sınırlar
-
Hocam gel ekran kartını çıkarıp sana bir güzellik yapayım.
http://www.tahribat.com/forum/dell-optiplex-990-mt---core-i7-2600-34-ghz---16-g-215611
-
NewwarrioR bunu yazdı
http://www.tahribat.com/forum/dell-optiplex-990-mt---core-i7-2600-34-ghz---16-g-215611
O ekran kartina 500 lira mi ? Hem de ikinci eline !!
Gt640 i defalarca katlayacak kartlarin ikinci elleri daha ucuz. Hd7870 ile gta5 butun ayarlar highta 80 fps oynarsin hocam gt640 ile butun ayarlar lowda 30 fps alirsan iyisin. kime sorarsan sor onermez o karti...
DadasAdam tarafından 07/Şub/16 01:53 tarihinde düzenlenmiştir -
DadasAdam bunu yazdıNewwarrioR bunu yazdı
Gt640 i defalarca katlayacak kartlarin ikinci elleri daha ucuz. Hd7870 ile gta5 butun ayarlar highta 80 fps oynarsin hocam gt640 ile butun ayarlar lowda 30 fps alirsan iyisin. kime sorarsan sor onermez o karti...
500 lira ne alaka hocam ?
-
NewwarrioR bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıNewwarrioR bunu yazdı
500 lira ne alaka hocam ?
Kasaya 2k istemissin hocam konu sahibi de 1500 liralik ariyor duz hesap yaptim :)
-
DadasAdam bunu yazdı
Hocam bunu ben de merak ediyorum. Geçen bir başlıkta da benzerini gördük. Bir intel fetişizmi söz konusu.
1000 lira bütçeyle oyun oynamak isteyen birisine grafik performansı kanıtlanmış apu a10 işlemci önerdiğimde başka birisi i3 işlemci ve harici daha basit ve performans olarak a10 ile benzeşen ama fiyat olarak çok daha tuzluya mal olan ekran kartlı intel kombinasyonu öneriyor ve tercihte genelde bu oluyor.
Sanırım hala daha efsane haline gelen AMD karşıtlığı sürüyor. Bir ara ısınma geyiği vardı. O bitti ama AMD'nin imajı hala düzeltilemedi. Fiyatta da benzer bir şey söz konusu olmalı. Intel'de elbette çok daha kapasiteli işlemciler var. Ama ortalama bir adamın tüm işini en pahalı AMD işlemcisi ile görmek varken onun iki katı intel işlemciye yönelmek bana akıl kârı gelmiyor, sebebini de anlamıyorum.