154 Kişiyi Öldüren Bilgisayar Virüsü!
-
Trajik uçak kazasına trojan mı neden oldu?
Bir bilgisayar virüsü 154 kişinin ölümüne nasıl neden olabilir? İşte yaşanan acı bir olay...
2 yıl önce yaşanan ve 154 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasının nedeninin malware olabileceği açıklandı. Madrid'den Las Palmas'a gidecek uçak 2008 yılında düşmüş ve yalnızca 18 kişi kurtulabilmişti.İddialara göre teknik sorunaları aktaran bilgisayarlardaki trojan'lar yüzünden, yetkililer kaza yapan uçaktaki arızaları algılayamadılar. Böylece uçak öncesi yapılan kontrollerdeki eksikler ve hatalar, trojanli bilgisayar yüzünden es geçildi.
Olayı araştıran bağımsız dedektiflere göre, eğer havayollarının bilgisayarı düzgün çalışıyor olsaydı büyük bir trajedi önlenmiş ve trojan nedeniyle 154 hayat kaybolmamış olabilirdi. Uçağın kalkışından önce uçağı kontrol eden bir mekanik ve şefi, kastsız adam öldürme suçundan halen yargılanıyorlar.
alıntı:chıp online
virüs deyip geçmiceksiniz böylesi virüsü hiç görmedim :s e tabi uçaklarda bilgisayar sistemi olunca girmeleride normal.
-
sasser virüsünden dolayı bayağı bir insan öldüğünü hatırlıyorum.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
sasser virüsünden dolayı bayağı bir insan öldüğünü hatırlıyorum.
-----------------------------hocam bunda da işte sistem hatalarını yoksaymış virüs , hatasız kalkış yapıyoz sanmış kokpitteki iki kafadar da
-
yakında direk uçağı hack leyip kaçıracaklar ondan korkuyorum :)
-
piradomim bunu yazdı:
yakında direk uçağı hack leyip kaçıracaklar ondan korkuyorum :)
-----------------------------yaparlar hocam direk adamlar kendi pc'sinden yönetebilir teknoloji ilerliyo gün geçtikçe biliyosun :D
-
onları oluyor bile beyler artık telsizlere sızılıp korsanlar istedikleri gibi talimat verebiliyor...
-
Uçaklar da pc mi kullanılıyor arkadaş virüs girsin, hadi onuda geçtim uçağı yere çaksın o virüs madem bu kadar bilgisi varmış o virüsün burdan başlasın ucağı uçurmaya adanaya indirsin,
-
saçma
-
uçaklar birkere programlanıp kapatılıyor.yani online bilgisayar networkune dahil olan bi sistem değilki.bi programda izlemiştim.ama sonradan sadece belirli yerleri güncelleniyor.
yalnız ilk kurarlarken adam mesela Tarih 12.12.2006 saat 15:30 da otomatik plota geçip şukadar yüksekliğe çık sonrada şu koordinatlara pike yap yani dalışı yap diye program girilirmi diye düşünüyorum.manuel otomatiği ezermi onuda bilmiyorum.:)
-
WALLACEs bunu yazdı:
saçma
-----------------------------cih virusu
-
keske rene burda olsaydı :p ucaklarlan ılgılenıyo ya ondan seyeetım:D