17 Ağustos 99 Depremi Ve Ben
-
99 depremini hep ulkece hep beraber atlattik.
insaatlarda nervurlu demir kullanimi etriye uygulanmalari bu deprem sonrasinda hayatimiza girdi fakat aradan gecen onca zamana ragmen bizim depreme yaklasimimiz degismedi. hazirlanan yonetmelige uymama, uygun malzeme kullanmama aliskinlarimiz devam etti, bir taraftan depremin bir cesit cezalandirma yontemi oldugu bir cok kitle tarafindan gecmisten gunumuze tasindi ve tasinmaya devam ediyor.
depremle yasamasini ogrenmedigimiz sure boyunca benzer olaylari yasamaya devam edecegiz.
-
Gebze çayırovada yaşadım depremi tam yaşadım diyemem uyuyordum. 10 yaşındaydım deprem bitince hayal mayal annemin beni uyandirmaya çalıştığını hatırlıyorum. Ev sıcaktı biz ablamlarla terliydik annem benim üstümü değiştirmiş terli hasta olmasin dışarıda diye öyle dışarı çıkarmışlar. Ben aşağı indikten sonra bahçemiz vardı annem yüzümü yıkayınca çeşmede kendime geldim :) sonra dışarı caddeye çıktık arada gecen araba farlarindan ustumdeki pijamanin farkli olduğunu gördüm anne ben ne zaman giyindim bunu diye sormuştum çünkü uykudan hatırlamıyorum degistirdigini neyse karşı binadaki komşunun elinde ışıldaklı radyo vardı herkes etrafında toplanıp haberleri dinliyordu. İlk gün arabayla keşife çıktık neler oldu diye mahallede yıkım yoktu ağır hasarlı binalar vardı. Darıca ve şifa mahallerinde az sayıda bina yıkılmıştı. 10-15 gün dışarıda yattik bazen arabada bazen bahcede. Rabbim bir daha yaşatmasın yasatirsada başımıza işi bilen idareciler nasip etsin inşallah.
-
Daha İstanbul depremini görmedik asıl felaketi o zaman göreceğiz, İstanbul'un gücü tüm diğer şehirlere yeterde tüm şehirler toplansa istanbula yetemez.
-
5 yaşındaydım, Sivas'ta yaşarken 17 ağustos gecesi rüyamda odamın duvarının yıkıldığını gördüm ve uyanıp rüya olduğunu fark etmeden evdekileri uyandırdım deprem oldu diye, herkes tekrar yattı uyudu ve sabah tvde benim uyandığım saatte deprem olduğunu gördük. Asla anlam veremediğim bi anımdır bu artık adına ne denirse. Sonrasında sırayla sakarya'ya taşındık şimdi de izmitte yaşıyorum, rüyamı yaşayacağım belki? bilemeyiz.
-
Webci58 bunu yazdı
5 yaşındaydım, Sivas'ta yaşarken 17 ağustos gecesi rüyamda odamın duvarının yıkıldığını gördüm ve uyanıp rüya olduğunu fark etmeden evdekileri uyandırdım deprem oldu diye, herkes tekrar yattı uyudu ve sabah tvde benim uyandığım saatte deprem olduğunu gördük. Asla anlam veremediğim bi anımdır bu artık adına ne denirse. Sonrasında sırayla sakarya'ya taşındık şimdi de izmitte yaşıyorum, rüyamı yaşayacağım belki? bilemeyiz.
Ne desem bilemedim hacı.
-
blackhammer bunu yazdı
99 depremini hep ulkece hep beraber atlattik.
insaatlarda nervurlu demir kullanimi etriye uygulanmalari bu deprem sonrasinda hayatimiza girdi fakat aradan gecen onca zamana ragmen bizim depreme yaklasimimiz degismedi. hazirlanan yonetmelige uymama, uygun malzeme kullanmama aliskinlarimiz devam etti, bir taraftan depremin bir cesit cezalandirma yontemi oldugu bir cok kitle tarafindan gecmisten gunumuze tasindi ve tasinmaya devam ediyor.
depremle yasamasini ogrenmedigimiz sure boyunca benzer olaylari yasamaya devam edecegiz.
türkün yaptığı işten çok bir şey beklememek lazım.
Araplarla tanıştık tanışalı işimiz gücümüz riyakarlık, üçkağıt ve alavere dalavere. Bu millet azıttı mı bir daha iflah olmaz.. Bakın ülkenin vaziyeti ortada
-
Kartaldayim buralarda cok hissetmistik baya korkmuştuk insan ne yapacagini sasiriyor sonra akud diye birileri cikti Nasuh insanlara depremi ilkyardimi vs yi ogretti kulagimiza hirsizliga gidildiği geldi insanlarin eşyalarını çaldıklarını duyduk
@KaptaN gecenlerde biriyle büyük İst depremi ile alakalı konusurken soyle bir sey dedi "istanbuİstum Türkiye ye bakar ama tum Türkiye istanbula bakamaz"
Bu manzarayı hic gormek istemiyorum
-
ajan1111 bunu yazdı
arkadaşlar bilirsiniz 24 sene önce bu gece 03:02'de 7.4 şiddetinde deprem yaşadık. ben 88 doğumlu ve sakarya adapazarında yaşayan biri olaraktan depremi en şiddetli yaşadım amaaa daha bendeki keramet daha 11 yaşımdayken başlamış (: çünkü o kadar büyük deprem o kadar sarsıntı olmuş ben depremi duymadım (((: uykuma devam ediyor muşum. o yaz ablam evlenmişti o gece ablamlarda kalmıştım deprem olmuş, deprem olurken ben uyku halinde yan odaya bile gitmişim deprem bitince evden çıkmaya koştururken elektirikli ısıtıcı vardı ona dizimi nasıl çarptıysam artık onun acısına uyandım.
var mı böyle 99 depremiyle anısı olan? paylaşabilir.
ve benim kerametimle ilgili yorum yapacak? (:
85 doğumlu biriyim 99 depreminde sahil şeridinde oturuyorduk sahilllerin depremde iki misli salladiğini derim ama iddaa edemem 99 depreminde bina çökmedi ama her tarafi çatladi beton toz duman şeklinde atlamaya çalişiyordum
psikolojim hala etkili hala çok korkarim en ufak sallantidan
-
osmaman bunu yazdıshia bunu yazdı
18 yaşında Kartal - Soğanlık semtindeydim deprem gecesi. O gün Pentium 2 işlemcili yeni bir bilgisayar almıştım. (Pentium 3 yeni çıkmıştı ve çok pahalıydı, alamamıştım) Akşamdan gece 02:45'e kadar Quake II oynamıştım. Bilgisayarı kapatım yatağa uzandım. Ama oyunun sahneleri gözümün önünden gitmiyordu. Sallantı başladığında uykuya dalmak üzereydim ve hala oyunun etkisi diye düşündüm. Sonrası malum... Binlerce ölü ve yıkım. Birkaç gün sonra olduğumuz semte ölçümler için ekipler geldi. Mahalledeki hemen hemen tüm binalar yarım metre yerinden kaymış demişlerdi.
Ertesi gece tedbir amaçlı dışarda açık alanda sabahlamak için hazırlığımızı yapıp çıktık. Bir kaç aile bir yolunu bulup dışarda televizyonlarını çalıştırmış, bi yandan kahkaha ve esprilerle okey oynarken öteki taraftan çekirdek çıtlayıp kola içiyor ve tv haberlerinden ölü, yıkım haberlerini izliyordu. "Aboooo., şu kadar ölü varmış bacanak, aboooo şu binaya bak hele, abooooo vs vs..."
Ağabeyim bunları görünce "Kalkın eve gidelim. böyle şerefsizlerle mi yaşamaya devam edeceğiz?" dedi. Hep beraber eve döndük. Sabaha kadar artçılardan uyuyamamıştım.
Hala orada mı yaşıyorsun? Ben Gümüşpınar Mahallesindeyim. 3 gün parkta yatmıştık.
Bende soganliktaydim. Ayni ilçeye artık sasirmiyorum da ayni semtten bir sürü mürit..
Bizim evde adana depremini yaşayan kuzen vardı. O daha depremin ilk saniyelerinde hemen mevzuya uyanip evin icinde kosmaya başladı hala halaaa deprem oluyo diye.
Ben 12 yasindaydim. Holde duvardan duvara carptigimi hatirliyorum. Deprem aninda evin kapisini acmak icin cok uzun sure ugrastigimizi hatırlıyorum. Sallantıdan deligi tutturmakta, sıkışan kapıyı açmakta cok zor oldu.
Merdivenlerden asagi kacarken daha hala sallandigimizi da hatirliyorum. Benim kuzen 18 yasindaydi butun binadaki dairelerin kapilarina tekme yumruk gire gire asagi kosuyorduk birlikte.
Sadece o gece disarda sabahladik sonra hep evdeydik.
Bu işin kaderi alın yazısı yok.
Sadece fakirler ve düşüncesizler ölür.
Bu yüzden önleminizi alınız.
korkarabatak tarafından 18/Ağu/23 11:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Webci58 bunu yazdı
sende de var bişeyler (: dikkat et bol bol bağış yap ve abdestsiz gezme ne olur ne olmaz :D (;