17 Ekim Balayı Planı İçin Öneriler
-
Merhaba Mürid(e)ler,
17 ekimde kısmetse inş nikahım var,
sonraki haftasında ise sıcak ve denize girebileceğimiz bir balayı tatili düşünüyoruz ama biraz maddiyattan dolayı çok kararsızız,
hayatımızda ilk ve son balayı olacağı için hem çok iyi olsun istiyoruz hemde uygun olsun bütçemize,
ama hep beğendiğimiz tatiller, oteller vs bütçemizin çok üzerinde mesela elimizde olsa kesin yurt dışı yapmak istiyoruz ama bütçe imkansız derecede aşıyor,
sizden bu konuda fikir almak istedim,
öncesinde foruma böyle bir konu varmı diye baktım ama konular çok eski tam uygun konu yoktu biliyorsunuz o yorumlar artık geçerli olmayabilir,
bende güncel bilgi almak amacıyla yeni konu açayım dedim,
evet uzun lafın kısası sizden daha önce deneyimlediğiniz ve hala da gerçekten gözüm kapalı giderim dediğiniz ekim ayı için tatil planı, otel, deniz vs fikri istiyorum,
not olarak vize zor vizesiz fikirler olursa çok iyi olur :)teşekkürler.
-
Arnavutluk - Ksamil
Ne kadarlık bir tatil ayarlıyorsunuz bilmiyorum ama Ksamil e gitmişken berat ve gjirokasteri de görmenizi isterim. Ülke küçük zaten. 3-4 saatlik yolculukla işkodrada bir gece konaklayıp sonrasında teth e gidin. Güzel fotoğraflık yer. Ama sadece fotoğraf çekip dönersiniz :D
-
insan evlenirken götüne giren tüm kazıklar işte bu yüzden oluyor..
beyaz eşya bakarsın, en iyisi olsun bir kere alalım
gelinlik bakarsın, en iyisi olsun bir kere giyicem
düğün salonu bakarsın, en iyisi olsun bir kere yapıcaz
hediyelik bakarsın, en iyisi olsun bir kere alıcaz
balayı bakarsın, en iyisi olsun bir kere gidicez...
Bunun sonu yok. He gidip haiti'de tatil yapmayalım ama bence iyi olmasından ziyade birazda makul olması önemli. Evliliği de, düğünü de, evi de güzelleştirecek şey çok para harcanması değil birlikte olduğun kişiyle iyi vakit geçirebilmendir. Çok iyi anlaşan bir çifti adapazarında hamama bile göndersen çok iyi geçer. Lafım sana değil hocam sakın yanlış anlama, ülkemizdeki geleneklere kızıyorum. Neden hep en iyisi isteniyor ki.. Onca düğün nişan evlilik görüyorum, kendi evliliğimde dahil birinde bile makul olsun gerekirse bir daha alırız bir daha yaparız, düğünden sonra borç içinde olmayalım ucuzu olsun gerekirse sonra yine alırız diyen hiç yok ve olmuyorda.
Güç seninle olsun kardeşim ne diyeyim düğün vs işleri adamı yorar. Tavsiye olarak ise genelde fiyat performans olarak en çok önerilen yerlerden birisi mısır şarmel şeyh oluyor.
-
Ben evlendiğimde herşey çok ucuzdu. 20-25 gün balayı yaptım. Bir araç kiraladım o zamanlar bir arkadaşımdan doğal olarak uyguna geldi. Yeni evli çifte kıyak yaptı gibi düşün. Sonra ege ve akdenizde gitmek istediğimiz her yere gittik. Butik otellerde konakladık. Mesela yola çıktın fethiyeye doğru gidiyorsun orada 2 gün gezeriz diye planladın. Yoldayken lokasyonu iyi butik otellere bak. Sonra oteli ara ucuza al. Benim tercihim buydu. Yurt dışı antalyadan daha ucuz oluyor. Mısır bakacaksın sharm al sheikh.
Hiçbirşey ucuz değil artık...
-
hocam mısıra bakabilirsin hem uçak biletleri uygun hemde her şey dahil çok seçenek var. Sharm el seikh, hurgada vs olabilir.
yada kapıda vizeyle yunan adasıda olabilir. hem feribotla geçersin, zam gelmediyse kapıda vizeler 80-90 euro bandındaydı. Ada biraz büyükse sadece kahvaltı otel pansiyın yapıp ufak bir araç kiralayıp adanın tüm koy plajlarını gezebilirsiniz
edit: yalnız ekim ayında ege de çok verim alabileceğini sanmıyorum soğuk olur yüksek ihtimal
DaSpOnGe tarafından 14/Tem/26 11:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Antalya - Adrasan ,
artıları
uygun
sessiz sakin, antalya merkez kadar sıcak değil.
tesisler denize çok yakın
çevrede gezecek çok tarihi lokasyon var. (çıralı, olimpos, sulu ada tekne turu vs)
denizi güzel, halk plajı.
doğal güzellik, temiz hava
gelen turistler dırzo değil, sahil mafyası yok.
çok fazla tesis olmadığı için özellikle gece deniz kenarı muazzam, filmlerde gördüğün gökyüzü yıldız mehtap manzarası var, şişeni alıp sahilde takılabilirsin.
eksileri
antalya merkezden bi tık uzak, araç yoksa git gel zor olabilir. (1,5 saat felandı)
5 yıldızlı otel gibi bir şey yok, bungalov tarzı daha çok. (bence eksi değil)
akşam bara felan gitmek isterseniz olimposta var en yakın (10km)
çoğu tesis yerel halkın elindee o yüzden profesyonel hizmet, kalite vs beklememek daha doğru.
her sene bi yangın çıkar :) şanslı değilseniz siz oradayken çıkar, sorun olmuyor maksimum 1 gün elektrikler olmuyor vs :)
taksiler çok pahalı lakin antalya merkeze, otogara, olimposa felan kalkan minibüsler var.
PlayForFree tarafından 14/Tem/26 12:55 tarihinde düzenlenmiştir -
antalyada yaşıyorum, olympos,adrasan tarafları ile kemer beldibi göynük tarafına bakabilirsin daha f/p yerler var diğer önerimde kaş olacak biraz kalabalıktır ama kaş küçük bir yer ama enfestir. Yaklaşık max bütçeni söylersen yardımcı olabilirim, hayırlı olsun :)
-
crafty bunu yazdı
Arnavutluk - Ksamil
Ne kadarlık bir tatil ayarlıyorsunuz bilmiyorum ama Ksamil e gitmişken berat ve gjirokasteri de görmenizi isterim. Ülke küçük zaten. 3-4 saatlik yolculukla işkodrada bir gece konaklayıp sonrasında teth e gidin. Güzel fotoğraflık yer. Ama sadece fotoğraf çekip dönersiniz :D
hocam notumu aldım öneri için teşekkürler
DrKeworks bunu yazdıinsan evlenirken götüne giren tüm kazıklar işte bu yüzden oluyor..
beyaz eşya bakarsın, en iyisi olsun bir kere alalım
gelinlik bakarsın, en iyisi olsun bir kere giyicem
düğün salonu bakarsın, en iyisi olsun bir kere yapıcaz
hediyelik bakarsın, en iyisi olsun bir kere alıcaz
balayı bakarsın, en iyisi olsun bir kere gidicez...
Bunun sonu yok. He gidip haiti'de tatil yapmayalım ama bence iyi olmasından ziyade birazda makul olması önemli. Evliliği de, düğünü de, evi de güzelleştirecek şey çok para harcanması değil birlikte olduğun kişiyle iyi vakit geçirebilmendir. Çok iyi anlaşan bir çifti adapazarında hamama bile göndersen çok iyi geçer. Lafım sana değil hocam sakın yanlış anlama, ülkemizdeki geleneklere kızıyorum. Neden hep en iyisi isteniyor ki.. Onca düğün nişan evlilik görüyorum, kendi evliliğimde dahil birinde bile makul olsun gerekirse bir daha alırız bir daha yaparız, düğünden sonra borç içinde olmayalım ucuzu olsun gerekirse sonra yine alırız diyen hiç yok ve olmuyorda.
Güç seninle olsun kardeşim ne diyeyim düğün vs işleri adamı yorar. Tavsiye olarak ise genelde fiyat performans olarak en çok önerilen yerlerden birisi mısır şarmel şeyh oluyor.
hocam o kadar haklısın ki aynı düşünüyoruz,
aslında nışanlımda aynı düşünen bir insan ama kadınalr böyle zamanlarda sanırım hep aynı,
önerin içinde ayrıca teşekkürlergremlin bunu yazdıBen evlendiğimde herşey çok ucuzdu. 20-25 gün balayı yaptım. Bir araç kiraladım o zamanlar bir arkadaşımdan doğal olarak uyguna geldi. Yeni evli çifte kıyak yaptı gibi düşün. Sonra ege ve akdenizde gitmek istediğimiz her yere gittik. Butik otellerde konakladık. Mesela yola çıktın fethiyeye doğru gidiyorsun orada 2 gün gezeriz diye planladın. Yoldayken lokasyonu iyi butik otellere bak. Sonra oteli ara ucuza al. Benim tercihim buydu. Yurt dışı antalyadan daha ucuz oluyor. Mısır bakacaksın sharm al sheikh.
Hiçbirşey ucuz değil artık...
hocam aslında ben olsam senin yaptığın gibi arabayla oradan oraya giderim ama artık ben ben değilim :)
öneriler için ayrıca teşekkürler değerlendireceğiz :)DaSpOnGe bunu yazdıhocam mısıra bakabilirsin hem uçak biletleri uygun hemde her şey dahil çok seçenek var. Sharm el seikh, hurgada vs olabilir.
yada kapıda vizeyle yunan adasıda olabilir. hem feribotla geçersin, zam gelmediyse kapıda vizeler 80-90 euro bandındaydı. Ada biraz büyükse sadece kahvaltı otel pansiyın yapıp ufak bir araç kiralayıp adanın tüm koy plajlarını gezebilirsiniz
edit: yalnız ekim ayında ege de çok verim alabileceğini sanmıyorum soğuk olur yüksek ihtimal
aynen hocam ben ekimin sonuna denk geldiği için ege hiç düşünmüyor gibiyim deniz için,
ama mısır önerisini çok kişi yaptı bakalım kısmet,
teşekkürlerPlayForFree bunu yazdıAntalya - Adrasan ,
artıları
uygun
sessiz sakin, antalya merkez kadar sıcak değil.
tesisler denize çok yakın
çevrede gezecek çok tarihi lokasyon var. (çıralı, olimpos, sulu ada tekne turu vs)
denizi güzel, halk plajı.
doğal güzellik, temiz hava
gelen turistler dırzo değil, sahil mafyası yok.
çok fazla tesis olmadığı için özellikle gece deniz kenarı muazzam, filmlerde gördüğün gökyüzü yıldız mehtap manzarası var, şişeni alıp sahilde takılabilirsin.
eksileri
antalya merkezden bi tık uzak, araç yoksa git gel zor olabilir. (1,5 saat felandı)
5 yıldızlı otel gibi bir şey yok, bungalov tarzı daha çok. (bence eksi değil)
akşam bara felan gitmek isterseniz olimposta var en yakın (10km)
çoğu tesis yerel halkın elindee o yüzden profesyonel hizmet, kalite vs beklememek daha doğru.
her sene bi yangın çıkar :) şanslı değilseniz siz oradayken çıkar, sorun olmuyor maksimum 1 gün elektrikler olmuyor vs :)
taksiler çok pahalı lakin antalya merkeze, otogara, olimposa felan kalkan minibüsler var.hocam tr de olursam balayında araç sıkıntım olmayacağını düşünüyorum büyük ihtimalle çünkü kayınpederde araç var onu alırız,
önerini değerlendireceğim(z) :)insidae bunu yazdıantalyada yaşıyorum, olympos,adrasan tarafları ile kemer beldibi göynük tarafına bakabilirsin daha f/p yerler var diğer önerimde kaş olacak biraz kalabalıktır ama kaş küçük bir yer ama enfestir. Yaklaşık max bütçeni söylersen yardımcı olabilirim, hayırlı olsun :)
hocam aslında kaş ı görmek istiyorum ama ne yalan söylim balayında yurtdışı gidesim var biraz,
bütçe mi hocam valla hiç olmasa çok iyi olur ama maalesef tr de yaşıyoruz sanırım bütçe 60-100 arası gibi birşey ama keşke 40-50 civarı bişeyler bulabilsem.
öneriler içinde ayrıca teşekkürler -
Kıbrıs için düşüncesi olan var mı? Herşey dahil bir otelde 5 gün balayı yapılır mı sizce
-
fas olabilir hocam ama önerim kesinlikle thy ile git kazablanka falan takılır gelirsiniz, hem de okyanusa girmiş sörf yapmış olursunuz. bir de giderseniz yemek mevzusunda bilmediğinizi yemeyin mide fesatı konusunda uyarım olsun.
-
Koku takıntın yoksa mısır sharm el Sherk olabilir