folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 17 Yaşında B Sınıfı Ehliyet Kullanabilmek

17 Yaşında B Sınıfı Ehliyet Kullanabilmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    Hocalar ben bilmiyordum ama biyerden duydum. 17 yaşını doldurduktan sonra yanında ehliyeti olan birisi olursa araba kullanabiliyormuşuz. internette aradım fakat bi ayrıntılı bir sonuç bulamadım. Bilginiz var mı? ve bunu yapabilmek için bir belgeye, eğitim almaya ihtiyaç var mı?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

karaconda bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hocalar ben bilmiyordum ama biyerden duydum. 17 yaşını doldurduktan sonra yanında ehliyeti olan birisi olursa araba kullanabiliyormuşuz. internette aradım fakat bi ayrıntılı bir sonuç bulamadım. Bilginiz var mı? ve bunu yapabilmek için bir belgeye, eğitim almaya ihtiyaç var mı?

bildigim kadarıyla 18  ini doldurmadan ehliket kurslarına yazılamıyorsun ve sinavlara giremiyorsun. 

edit: anladıgım kadarıyla sen 17 yasındasın yanında ornek 25 yasında birisi var ve sen 17 yasında olup Arac kullandıgın zaman yanındaki 25 yasındaki ornek kişi oldugundan Trafik kurallarını cignemiş olursun boyle bir kanun olmadıgını sanıyorum daha oncede duymadım ..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    böyle bir şeyin olacagını sanmıyorum sonuçta ehliyetin yok ister 17 yaşında ol ister 28 :| tabi yenilerde varsa böyle bir şey bilemeyeceğim mantıksız geldi bana.Bu arada başlığı okuyunca arabayı degilde ehliyeti kullanmak ister gibi bir durum ortaya çıkmış :))

Orman Mühendisi //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı:

bildigim kadarıyla 18  ini doldurmadan ehliket kurslarına yazılamıyorsun ve sinavlara giremiyorsun. 

hocam biliyorum o dediğin öyle. fakat Türkiye'ye 2006 da gelen bişeye göre 17 yaşını doldurunca yanında B sınıfı ehliyeti olan birisi olursa kullanabiliyormuşuz. bunun ayrıntısını istiyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    Ehliyet için aranan şartlar

Sürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.

Sürücü adaylarında aranacak şartlar:

Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır;

A) Yaş şartı:

1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,

2- B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,

3. C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,

(ç)ALINTIDIR

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

trafiğe cıkamassında  mesela babam bana arnavutköy ün derinliklerinde arsaya giderken veriyodu direksiyonu,  jandarma cevirdiği zaman sağdan gidin 40 'ı gecmeyin elin elfreninde olsun diyodu babama [ 2 kere oldu ] , polis vb. görürse bilemem.

arsaya girdiğimiz zaman babam iniyodu ben tek takılıyodum :Ç

bugünde ehliyet sınava girdim zaten :)

şehir efsanelerine göre 2010 'da gelcek sisteme göre 2 yıl sürücü stajerliği yapcakmısın :) ,  yanında ehliyeti olan biriyle takılcakmışşsın  belki ordan duymusundur ama 18+ sınırı var olması lazım.

(:
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

samaccc bunu yazdı:
    Ehliyet için aranan şartlar

Sürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.

Sürücü adaylarında aranacak şartlar:

Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır;

A) Yaş şartı:

1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,

2- B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,

3. C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,

(ç)ALINTIDIR

küçükbir ekleme

A1 ehliyet motorlu bisiklet kullanacaklar için

A2 ehliyet motorsiklet kullancaklar için

B  ehliyet otomobil,minübüs ve kamyonet kullanacaklar için

C ehliyet kamyon kullanacaklar için

D ehliyet tır çekici kullanacaklar için

E ehliyet otobüs kullanacaklar için

F ehliyet sadece traktör kullanacaklar için

G ehliyet iş makinesi kullanacaklar için

H ehliyet özürlü kişiler için olan araçları kullanmak için

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    hocalar tmm  ben ilgili kuruma sormayı denicem

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Boşa sorma.

Kullanamazsın.

He is finding himself.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

kerim bunu yazdı:

trafiğe cıkamassında  mesela babam bana arnavutköy ün derinliklerinde arsaya giderken veriyodu direksiyonu,  jandarma cevirdiği zaman sağdan gidin 40 'ı gecmeyin elin elfreninde olsun diyodu babama [ 2 kere oldu ] , polis vb. görürse bilemem.

arsaya girdiğimiz zaman babam iniyodu ben tek takılıyodum :Ç

bugünde ehliyet sınava girdim zaten :)

şehir efsanelerine göre 2010 'da gelcek sisteme göre 2 yıl sürücü stajerliği yapcakmısın :) ,  yanında ehliyeti olan biriyle takılcakmışşsın  belki ordan duymusundur ama 18+ sınırı var olması lazım.

Yok öyle birşey. Yalan o.

Yeni sistemde 7 aylık bir direksiyon eğitimi düşünülüyor.

Direksiyon sınavlarıda 45dk gibi bir süre olacak sanırsam.

He is finding himself.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    peki 18 yaşına girmeme 3 ay var yinede dosya açarlarmı ? yane diyelim dogum yılım 18.08.1992 mayıs ayındayız 3 ay sonra gircem yinede acarlarmı acaba

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
Toplam Hit: 12953 Toplam Mesaj: 21