17 Yaşında B Sınıfı Ehliyet Kullanabilmek
-
Hocalar ben bilmiyordum ama biyerden duydum. 17 yaşını doldurduktan sonra yanında ehliyeti olan birisi olursa araba kullanabiliyormuşuz. internette aradım fakat bi ayrıntılı bir sonuç bulamadım. Bilginiz var mı? ve bunu yapabilmek için bir belgeye, eğitim almaya ihtiyaç var mı?
-
karaconda bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar ben bilmiyordum ama biyerden duydum. 17 yaşını doldurduktan sonra yanında ehliyeti olan birisi olursa araba kullanabiliyormuşuz. internette aradım fakat bi ayrıntılı bir sonuç bulamadım. Bilginiz var mı? ve bunu yapabilmek için bir belgeye, eğitim almaya ihtiyaç var mı?
-----------------------------bildigim kadarıyla 18 ini doldurmadan ehliket kurslarına yazılamıyorsun ve sinavlara giremiyorsun.
edit: anladıgım kadarıyla sen 17 yasındasın yanında ornek 25 yasında birisi var ve sen 17 yasında olup Arac kullandıgın zaman yanındaki 25 yasındaki ornek kişi oldugundan Trafik kurallarını cignemiş olursun boyle bir kanun olmadıgını sanıyorum daha oncede duymadım ..
-
böyle bir şeyin olacagını sanmıyorum sonuçta ehliyetin yok ister 17 yaşında ol ister 28 :| tabi yenilerde varsa böyle bir şey bilemeyeceğim mantıksız geldi bana.Bu arada başlığı okuyunca arabayı degilde ehliyeti kullanmak ister gibi bir durum ortaya çıkmış :))
-
HoLyCat bunu yazdı:
bildigim kadarıyla 18 ini doldurmadan ehliket kurslarına yazılamıyorsun ve sinavlara giremiyorsun.
hocam biliyorum o dediğin öyle. fakat Türkiye'ye 2006 da gelen bişeye göre 17 yaşını doldurunca yanında B sınıfı ehliyeti olan birisi olursa kullanabiliyormuşuz. bunun ayrıntısını istiyorum
-
Ehliyet için aranan şartlar
Sürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
Sürücü adaylarında aranacak şartlar:
Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır;
A) Yaş şartı:
1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,
2- B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,
3. C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,
(ç)ALINTIDIR
-
trafiğe cıkamassında mesela babam bana arnavutköy ün derinliklerinde arsaya giderken veriyodu direksiyonu, jandarma cevirdiği zaman sağdan gidin 40 'ı gecmeyin elin elfreninde olsun diyodu babama [ 2 kere oldu ] , polis vb. görürse bilemem.
arsaya girdiğimiz zaman babam iniyodu ben tek takılıyodum :Ç
bugünde ehliyet sınava girdim zaten :)
şehir efsanelerine göre 2010 'da gelcek sisteme göre 2 yıl sürücü stajerliği yapcakmısın :) , yanında ehliyeti olan biriyle takılcakmışşsın belki ordan duymusundur ama 18+ sınırı var olması lazım.
-
samaccc bunu yazdı:
Ehliyet için aranan şartlarSürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
Sürücü adaylarında aranacak şartlar:
Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır;
A) Yaş şartı:
1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,
2- B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,
3. C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,
(ç)ALINTIDIR
-----------------------------küçükbir ekleme
A1 ehliyet motorlu bisiklet kullanacaklar için
A2 ehliyet motorsiklet kullancaklar için
B ehliyet otomobil,minübüs ve kamyonet kullanacaklar için
C ehliyet kamyon kullanacaklar için
D ehliyet tır çekici kullanacaklar için
E ehliyet otobüs kullanacaklar için
F ehliyet sadece traktör kullanacaklar için
G ehliyet iş makinesi kullanacaklar için
H ehliyet özürlü kişiler için olan araçları kullanmak için
-
hocalar tmm ben ilgili kuruma sormayı denicem
-
Boşa sorma.
Kullanamazsın.
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------trafiğe cıkamassında mesela babam bana arnavutköy ün derinliklerinde arsaya giderken veriyodu direksiyonu, jandarma cevirdiği zaman sağdan gidin 40 'ı gecmeyin elin elfreninde olsun diyodu babama [ 2 kere oldu ] , polis vb. görürse bilemem.
arsaya girdiğimiz zaman babam iniyodu ben tek takılıyodum :Ç
bugünde ehliyet sınava girdim zaten :)
şehir efsanelerine göre 2010 'da gelcek sisteme göre 2 yıl sürücü stajerliği yapcakmısın :) , yanında ehliyeti olan biriyle takılcakmışşsın belki ordan duymusundur ama 18+ sınırı var olması lazım.
-----------------------------Yok öyle birşey. Yalan o.
Yeni sistemde 7 aylık bir direksiyon eğitimi düşünülüyor.
Direksiyon sınavlarıda 45dk gibi bir süre olacak sanırsam.
-
peki 18 yaşına girmeme 3 ay var yinede dosya açarlarmı ? yane diyelim dogum yılım 18.08.1992 mayıs ayındayız 3 ay sonra gircem yinede acarlarmı acaba