18 Yaş Altının Sigara İçmesi Hakkında
-
kendisi görev başındayken içemediğinden öfkesini sizden çıkarmaya çalışıyor olabilir
-
anakara bunu yazdı:
-----------------------------
bıyık bırakın karışmazlar :D sakal felan çıkıyorsa bırakın öyle gidin :D yoksa sarımsak sürün sakal çıkarın
-----------------------------klasik yaşı büyük gösterme taktikleri :D
-
iyiliginize soyluyolar ilerde anlamazsiniz insallah yol yakinken donersiniz
-
18 yaşından küçüksen çocuk abi işte resmi olarak daha neyin dalaveresi
adamında içi acımış sizin gibi gençlerin bu batağa düştüğünü görünce uyarmak istemiş
birşey yok bunda helal olsun adama
-
ne fark eder amk sigara her yaşta kötüdür
-
bu uyarıyı gidip satan adama yapacaksın de. Doğuda millet 10-11 yaşında başlıyor sigaraya. Sizde sincap tipliyseniz adam yasalardan değil cürmün ne sigara içiyosun diye sorar, şahsen ben öyle toy piçlerin elinde sigara görünce deli oluyorum. Olay kişisel yani.
-
daha önemli soru : bi ergen nye sigara içer ?
NE var abi şunda ne var ??
-
Tütün Ürünleri Tüketimine Tahsis Edilen Alanlarda Asılması Zorunlu Yasal ve Sağlık Uyarılarına İlişkin Esaslar kararının 4. bölüm 9. madde 2. kısımına göre:
"Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirlerarası veya uluslararası güzergâhlarda yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus oluşturulan alanlarına 18 yaşını doldurmayanların giremeyeceğini ifade eden ... “4207 SAYILI KANUN GEREĞİ BU ALAN TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNE AYRILMIŞTIR. 18 YAŞINI DOLDURMAYAN KİŞİLERİN BU ALANA GİRMESİ YASAKTIR.” ibaresini içerir yasal uyarı yazısı asılır."
fakat..
4207 sayılı kanunu madde 2/bde söylenen:
"Koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilemez.";
yani,
'bu yerlerin açık alanlarında sigara içilebilir' anlamına gelen bir yasa daha var..
Kısaca yasada alışveriş merkezlerinin açık alanlarında sigara içilebilir olduğu açık ve ayrı bir madde olarak söylenmişken, yaş sınırının olduğu yerlerin içine alışveriş merkezleri dahil edilmemiştir. Bu durumda sigarayı 18 yaşının altında birinin alması yasak olmakla beraber alışveriş merkezlerinin sigara için tahsis edilmiş alanlarında içmesi kanunen yasak değildir. Kanunda yaşla sınırlandırılmamış bir durum için tüzel kişiler halka açık yerler için yasak koyamaz.