1931 Lise Tarih Kitabı
-
sedergine bunu yazdı:
-----------------------------
Peygambere ismiyle hitap eden bir kitabı lanetlıyorum.insan biraz saygılı olur.İslam akıllı insanların dinidir.Ayrıca %90'ı müslüman olan ülkede din dersinde ne öğretecilek.Yehovanın şahitlerimi.Güldürmeyin adamı.Nedir dindarlardan bu kadar rahatsızlığınız anlamıyorum.Elin hiristıyanı peygamberimizden bahsederken başna Hz.koyarak yazıyo ve söylüyor.Bu topraklarda varsak imanı olan insanların mücadelesiyledir.medeni objektif dediğiniz milletlerin bizi bir kaşık suda boğmaya çalıştıklarını bir çok kere acı tecrübelerle öğrendik.İnsan önce kendini aslını mensup olduğu milleti tanımalı.İdeoljik olaylara yaklaşmamalı.En azından çoğunluğu müslüman insanlara sahip ükede insanlara saygı duymalı.
-----------------------------"Elin Hristiyanı" peygamberimizden bahsederken başına Hz. koymaz. 1000 yıldır yaşanan en kanlı savaşların nedeni veya bahanesi dindir. Objektif dediğimiz şey bilimdir. Yani kalbinize stend takıldığında bunu din değil tıp biliminin uygulayıcıları yapar. Bilim yandaşlığı değil sorgulamayı savunur. Yani bilim dinsiz olmak zorundadır. Dinsiz olmalıdır derken insani değerleri dinden ibaret görüp olur mu öyle şey diye düşünmeyin. Bilim hem dinsiz hem insani olmalıdır. Bilimin dinden ayrılan en temel noktası hazır cevaplarla yetinmemesidir. Yoksa kalbinize stend takmak yerine iki Elham bir Sübhaneke okur derdinize çare bulurdular.
Vatandaşlık bilgisi ve sorgulayıcı akıl/bilinç oluşmadan din eğitimi verilmesinin sonuçlarını örnekleyen bir yazı yazmışsınız.
İslamiyet o kadar temizdir ki ancak kalplerde gerçek ve güzel değerini bulur.
Din mutlaka kalplerde ve bireysel yaşanmalıdır. Aksi durumda o kitap şöyle değişirdi:
- Başına Hz koyalım (dini bir kutsama hitabı),
- Sonraki yıl, Allah derken (CC) koyalım,
- Daha sonraki yıl Hz. Muhammed Hicret etti demeyelim de Zındıkları, kafirleri ezip kendisine bahşedilen o kutlu yolda ilerledi diyelim.
- Bir sonraki yıl bilmem ne hocanın şu yorum paragrafını ekleyelim.
Böylece ne tarih tarih olur ne gerçek olaylar anlatılabilir. Bunlar olsun diyorsanız sonuçta her şeyi kabullenmiş, sormayan, sorgulamayan, iç huzura eriştiğini düşünen ancak insanlık adına pek faydası olmayan bir ümmeti, yığını yaratırsınız. İşte tüm bu nedenlerle İslam alimleri der ki; İslamiyet dünya üzerinde tam anlamıyla yaşanamayacak kadar güzel bir dindir.
-
bu kitabın tamamını nette çok aradım bi türlü bulamadım..
-
devletin dini olmaz. milletin dini olur.
1928 yılında devletin dini islamdır ibaresi kaldırılmıştır. 82 yasasındada devletin dini yoktur.
-
Varg bunu yazdı:
-----------------------------
türkiyenin resmi dini islamdır zaten.
en son alevi bi veli çocugunun din derslerine girmemesini istemişti ondan sonra objektif oldular.
hatırlıyorum ilkokuldayken kitaplarda sureler dualar olurdu şimdi hiçbiri yokmuş
-----------------------------Madem kendin bi boktan çamıyorsun bari burada anlatıp da madara olma.Türkiye'nin resmi dini diye birşey yoktur anayasamızda ülkenin dini belirtilmez.