folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 1Tb Seagate Hdd Uctu (Cozumlu)

1Tb Seagate Hdd Uctu (Cozumlu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

geçmiş olsun. bende de var aynı diskten eğer böyle bir şey olsa çocuğumu keserim :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

Elektroworldde indirimdeydi 70 liraya 3 tane aldım :D 1tblardan 1 senedir kullanıyorum çatır çatır çalışıyolar, arada bir görmediği oluyor usbyi ama sorun yaşamadım.

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaslar yine seagate yine sorun.

Gecen cumartesi gunu server dan uyari maili aldim. server a takili olan 500gb seagate hdd de kurtarilamayacak derecede badsector oldugundan bahsediyordu(AQ hard diski sadece 3 aylik ve sadece %8 i kullaniliyor geri kalani bombos.)

Pazar gunu tam 22 tane 500gb WD Blue Caviar AAKX HDD aldim(her server a 2 tane raid-1 olacak sekilde). Elimdeki en son seagate leri de yavas yavas cope atiyorum.

Elinizde seaget varsa cok dikkatli olun. Bir daha asla seagate kullanmayin.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mevzu data ise  istanbul  arkadas bilgisayar var data veri işi yapiyorlar yanmiş hdd den bile veri aliyorlar ama 500 gb için 5000 dolar isterlerse sasirma 4 gb flash için bile agizlarini amerikan dolari die acip 300 olur lanet olsun tammam 300 diyorlar. asagısı kurtarmiyormus :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

scarletbeard2 bunu yazdı:
    -----------------------------

mevzu data ise  istanbul  arkadas bilgisayar var data veri işi yapiyorlar yanmiş hdd den bile veri aliyorlar ama 500 gb için 5000 dolar isterlerse sasirma 4 gb flash için bile agizlarini amerikan dolari die acip 300 olur lanet olsun tammam 300 diyorlar. asagısı kurtarmiyormus :D

-----------------------------

Oneri icin tesekkurler sorunu asagidaki sekilde cozmeye calisiyorum.

Once kullanilmayan bir server a raid-1 baglayip butun herseyi kurduktan sonra whm yi oraya aktariyorum daha sonra yeni server in ip addresini degistirip Lan kablosunu takiyorum boylece downtime en fazla 3 dakika oluyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

şimdiye kadar kafede 30 a yakın disk bu şekilde uctu garantisi olanı degiştirdik yaptık garantisi biteni ise yurt dışına gönderdik ordan degiştirildi yaklaşık 10 disk gümrükte kaldı geri göndertim ama yurt dışına gönderecekseniz tek tek gönderin derim coklu gönderimde ugraşıyrsun astarı aslından maliyete maal oluyor

kurtarma gibi bir çözüm varsa takipteyim

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Burada (hiroshima ) da seagate in fabrikasi var orada recovery yapiyorlar ama cok pahali.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BauerAir
    BauerAir's avatar
    Erkek
    hocam bende 6 ay once 3.5" 1tb aldım harici gecende arkadasa verdim 1 gece sabaha acılmadı dedi adaoptorunu taktım calısmadı bende 12v luk esdeger baska bir adaptorle taktım acıldı ama 3 saniyede bir biip diye otmeye basladı ne olmustur yanmısmıdır ?_

Bauer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Buyuk ihtimal okuma yazma kafalarinda sorun vardir(ama emin degilim, garantisi varsa servisine gonder baksinlar sana detayli bilgi verirler).

Cunku bende hep ayni sorun cikti.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

yahu niye herkes seagate düşmanı kesildi burda :)

adamlar harddisk üretiminde teknolojisinde öncü markalardan.

sadece barracuda serisinde sorunlu olduğu belirtildi onlar içinde firma bir firmware yayınladı ve sorun çözüldü.

hemen kötülemeyin yaw :)

bir kere harddisk alırsınız bozuk çıkabilir ama bu illa kötü bir marka vs. olduğu anlamına gelmez.

bi harddiski bozmak için sertçe yere vurmak yeterlidir.

sonuçta elektronik cihaz.

http://www.leyladansonra.com/
Toplam Hit: 5330 Toplam Mesaj: 35