2 Adet Diferansiyel Denklem Sorusu (Yardim İstegi)
-

evet hocalar , sorularim bunlar ..
bu ikisinin cozumu || cozume yardimci olabilecek herhangi bi yardim || dokuman vs. yardimlarinizi bekliyorum :)
-
BZ 215 DİFERANSİYEL DENKLEMLER G 15 68 47 CC Geçer 29.06.2007 Bana uzak allaha yakın olsun :|
kanvegul die sorunlu bi herif var sitede, ona sor :D
-
bu dersi ilk aldığımda DD ile geçmiştim ama belki yükseltirim diye bi daha aldım geçen dönem ve FF ile kaldım :| şimdi üçüncü kez almak için dersin açılmasını bekliyorum.
sonuç olarak cevap veremeyeceğim... :D
-
rene ben seni bir sorunlu hale getiririm simdi eskiyaa adamin canini sıkma
-
1 soru tam dif denklem
P(x,y)=2xy+3y^2
Q(x,y)=x^2+6xy+3y^2
tam dif denlemlerde kural P(x,y) nin y gore turevi =Q(x,y) nin x gore turevine gore esitse tam dif denk olur
tam dif te ise yapacagin islem
integral (P(x,y)dx)+ f(y)= (y*x^2+x*3*y^2)+f(y) cikan sonucuda y gore turev alirsak sonuc Q(x,y) esit olur
bunu yapmamizin sebebi f(y ) bulmamiz lazim
(x^2+x*6*y)+(f(y)')=x^2+6xy+3y^2
f(y)'= 3y^2 cikar
bunuda y gore intekrali alirsak f(y)=y^3 olur
cozum esittir
(y*x^2+x*3*y^2)+y^3=C dir
c nerden cikti deme o integralden gelir tam dif bir okursan anlarsin hocam
-
bizimn adamlar 4-5 defa aldılar geçemediler. bu dersi azeriden yaz okuluna gittiler sınavlardan 100-100 alıp geldiler way aq dedim :D
-
ilginize tesekkur ettim hocam , eksik olmayin :))
-
3 ay önce sorsaydın 1 dakika içerinde çözmüştüm ama şimdi hatırlamıyom :)
-
hocam hangi konulari gordun onlari yazda tum dif kitabini arastirmayayim konulari yazarsan sevinirim ikinci soruya bakiyorum konulari yaz bi zahmet
-
bende napcam bu zımbırtıyı kaldı attan pis pis sırıyıyo her transkript açılışında
ulan 2 ay sonra unutacağımız şeyler için kastırıyorla adamı hadi hayırlısı
-
birinci soru için şu yapabilirmisin acaba
oradan dy/dx çek bu y nin x göre türevi oluyor sonra her iki tarafın x e göre integralini al
büdüt olmaz çünkü y kalıyor ara :S