folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 2 Düşüncem Var Herkes Okusun.

2 Düşüncem Var Herkes Okusun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    ölümden sonra yaşam varmı size soru şu 2 düşünceyi okuyun

şimdi ölümden sonra yaşam yoksa ha yaşamışın ha yaşamamışlın bi skim anlamı yok öldükten sonra senin için veya başkası için ne değişecekki sonuçta yoksun hiçbişeyin yok.

ölümden sonra yaşam varsa nie odun gibi yaşıoz ?
    --------------------------------------------------------------
    he sorular bunlar işhde benim yorumum önemli deyil ben ölümden sonra yaşamın olduğuna inanıom bu yüzden burda bu mesajları yazıom bide sizin düşüncelerinisi alalım.

ölüyorsun hiçbişe yok
    ölüyorsun asıl herşey yeni başlıuyor..

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    kuranda hepsi yazar

... sorcerer & musket ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ölümden sonra yaşam ahirette olacak beni inanmıyorum reakkarnasyonmudur nedir ona her ruh sadece 1 beden için yaratılmıştır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PacoRabanne
    PacoRabanne's avatar
    Erkek
    BuZuL sevgili kardeşim bunları bize soracağına neden KURAN-I KERİM 'i açıp okumuyosun orda sorduğun bütün soruların cevapları var!
    ve kafanda takılan herşey var onda ona sımsıkı sarılın ve sakın bırakmayın sevgiler...!

Fuck this world if they cant understand me!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Erkek
    Ölumden sonra yasam tabııkı vardır.Allah (c.c) bızı yaratıp bu dunyaya koyma amacı bızı sınamaktır.Bakalım kullanrım bana ıman edıp cennete mı gıdecekler yada bana ınanmayıp cehennemı mı tercıh edecekler dıye.Onun ıcın bu kadar buyuk bır sınav hazırlanmıstır.Hıc ugruna bu kadar buyuk bır alem yaratılmazdı.

Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    cennete gitmek istiyorlar ama ölmek istemiyorlar..

gerçekten eğer ölümden sonrası varsa neden odun gibi yaşıyoruz ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    Cennet ve Cehennemde bu dunyada yaptıklarımız karsılığını alıcaz kötülük yapn cehenneme iyi olan cennete böle olmasa düşünemiyoırum herkez neler yapmazdı. Gider ansınıda babasını da senide benide oldururdu sonucta ne olurdu hiç bir lşey ama biz ki Allaha inanıyoruz nereye gideceğimizi biliyoruz onun için hayatta daha temkinli davranıyoruz kimseyi kırmamaya üzmemeye özen gösteriyoruz ( tabi istisnalar var ama onlar istisna değil dinsiz imansız pis köpekler)

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    bu sorunun amaci ne anlamadim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    Ölümden sonra yaşam var evet--
    Allah bizi böyle deniyor (buzul dai dedin ya zik gibi yaşıoz die:)]

Gerekenleri yapalımda bari orda zik gibi yaşamalım:D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devasa24
    devasa24's avatar
    Erkek
    Yolumuz üzerine serip sergilediğin sonra da bizi görmeye dâvet ettiğin meşherlerini, en mükemmel şekiller halinde sarıp sarmaladığın en bedîî, en çarpıcı sanat eserlerini ve Sana ait gizli güzelliklerin tecellileri olarak binbir renk cümbüşü haline getirip ve yine Senin bir sanat mecmuan olan tabiatın sînesine yerleştirdiğin o, gözleri kamaştıran, başları döndüren resimlerin en parlağı, en mevzûnu ve birbirleriyle fevkalâde tenâsüb içinde bulunan eşya ve hâdiseleri seyredip, kaleminin sesinde ve o kalemle yazıp ortaya koyduğun kitabının âhenginde, Seni görüp, Seni duyup ruhumuzla kanatlanırken, isimlerinin ışığı altında açılan menfezlerden görülen bütün nizam ve âhenklerin, müşahede edilen umum renk ve suretlerin; her tarafta duyulan ses ve nağmelerin bu seslerden meydana gelen koro ve senfonilerin menbaına gözlerimiz kaydı. Gönüllerimiz, o her şeyin kaynağı olan yüce âlemlerin esrârıyla kendinden geçti..

Kalp ve iman gözüne açılan o ayrı ayrı pencerelerden öteleri seyre dalıp, gönüllerimizdeki “tûbâ-i cennet” çekirdeğinin bir ağaç hâlindeki aslî hüviyetini müşahedeye cür’et ettik. Ve ötelere, ötelerin de ötesine uzayıp giden çok uzun, çok çetin fakat çok zevkli bir seyahate yeltendik. Bunu yaparken de beyânını ruhumuza rehber eyleyerek, isim ve sıfatlarının aydınlatıcı tayfları altında ve yine yol yol sonsuzluğa giden nurdan hakikatlerle kanatlanıp yollara döküldük.

Kelâmında anlatılıp resmedilen; en ince teferruatına kadar haritası çizilen; nihayet bir kutlunun mi’racıyla bütün bütün kapıları açılıp her marifet erinin gönlündeki arşiyeleriyle, o âlemlere yükselme imkânı doğan bir ulu seyahatta, haddimizi aşıp esrarlı kapılarının tokmağına dokundu isek, edep ve erkân bilmeyen ham ruhlarımızın görgüsüzlüğüne vererek, bizi bağışlamanızı diler affına sığınırız.

Ey, bizleri varlığa erdiren ve var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Yüce Yaratıcı! Bu koskoca kâinatları bir kitap gibi önümüze seren Sen; onun esrarını vicdanlarımıza duyuran Sen ve vicdanlarımızı lâhûtî esrarının mevcelenip geldiği iklime bir sahil yapan yine Sensin! Sen bizleri var etmeseydin bizler var olamazdık. Bu muhteşem kâinatları bir kitap gibi önümüze açıp, yüce teşrifatçı ve tarif edicilerinle anlatıp bizlere şerhetmeseydin, Seni bilemeyen, gönlüne eremeyen cahiller güruhu olarak yıkılıp gidecektik. Lûtfedip de kâmetlerimize göre kendini bize anlatmasaydın, haricî dünyalar ile vicdanlarımız arasında irtibatlar temin ederek, Zât-ı Ulûhiyetin adına bildiğimiz ve bileceğimiz şeyleri tutup yakalayacak, şekillendirip istikâmet verecek; ilmi ilim, marifeti marifet yapan bir ilk tasdik ediciyi ruhumuza yerleştirmeseydin, nereden bunları ve Seni bilecek ve yoluna hayranlık duyacaktık!..

Bizler Senin kapının boynu tasmalı kulları, vicdanlarımıza aksedip duran parıltılar da Senin varlığının ziyasıdır. Biz neye maliksek Senin vergin, Senin atândır. Bunu bir kere daha ilân ediyor, kapının âzâd kabul etmez kulları olduğumuzu itirafla ahd u peymânımızı yenilemek istiyoruz.

Ey zikri, fikri ruhlara itmi’nân veren Gönüller Sultanı! Senin öğrettiğin ve ruhlarımıza duyurduğun şeyleri, gönülleri, gönüllerimiz gibi mürde ve derbeder olanlara ulaştırmak için, yer yer eşya ve hâdiselerin dolapları içine girerek, yer yer benliğimize dönerek olup biten şeylerden ve bu umûmî gidişattan Senin varlığına bakan pencereleri, Senin huzuruna yükseltecek yolları araştırıp tesbite çalıştık.

Bunları yaparken hata ettikse, Sana gelirken ve başkalarına yol göstermeye çalışırken ettik. Kusur yaptıksa Senin yolunda yaptık. Hata daima hata, kusur da daima kusurdur. Bizler kalpleri kırık, ruhları iki büklüm, boyunlarında tasma vereceğin hükmü bin cân ile intizar etmekteyiz. Bunu derken biliyoruz ki, Senin sonsuzluğa kadar gidip dayanan rahmetin daima gazabının önünde olmuştur. Senin lûtuflarını idrâk etmiş kapıkullarına, kusurun yaraşıp yakışmadığı muhakkak; ama, affın, Size çok yakıştığını söylememize lütfen müsaade buyurunuz!

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BuZuL ; Gençsin , Asisin , Hoyratsın ; Zamanla Anlarsın Kardeşim.

İnancı olmayan Bir devlet en fazla 70 yıl yaşamıştır.. Elinden gelen bütün araştırmaları yap ve araştırmaların bittikten sonra , aynanın karşısına geç ; KENDİNE SOR ÖLÜMDEN SORA HAYAT VARMI ?

CEVABI HEM MANTIĞIN HEMDE YÜREĞİN VERECEKTİR...!

ÖNCE YOLA ŞURDAN BAŞLA ; BENİM YARADILIŞ AMACIM NEDİR ? BUNU SOR KENDİNE , DEVAMI GELECEKTİR...

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
Toplam Hit: 2538 Toplam Mesaj: 13