2 Kişilik Dev Batum Çıkarması (1 Ay Sonra)
-
bu başlık aramya düşse yeminle bğyğk abaza sitesi diye adımız çıkar :D ayrıca allah belinize kuvvet versin sevgili müridler.
-
Genel cevap;
''hocam yeni evlisin vs'' gibi şekilde tepki gösteren arkadaşlarım. İyi niyetinizin farkındayım. Sizin de farketmenizi istediğim şey şu; Batum'a bir mürit arkadaşla beraber gidicez. Biraz özgüven kazanmak ve yazın yapacağımız Rusya seyahati öncesinde ısınma turu atmış olmak istiyoruz bu 1.
Batum'a bir çok Türk pompa için gidiyor, doğru. En yakın prezervatif bana kilometrelerce uzaktayken hastalık kapma, böbrek.avi ile karşılaşma ihtimalimin olduğu bir yerde gider DAĞA TAŞA saplarım bu 2.
En azından benim düşüncem Kıbrıs veya diğer Yunan adalarına gidecek durum yokken burnumun dibinde ki Gürcistan'a gitmek (bunda ki en büyük değişken pasaportsuz girilebiliyor olması oldu tabi) daha mantıklı ve ekonomik geldi. Bir günlük Batum seyahatinde 200$'lık oyun oynar gelirim bu 3.
Gelelim şu karı-kız olayına internette okuyorum ''abi gelmeyin buraya amk, Türkleri böyle sikiyorlar yok şöyle kazıklıyorlar'' gibilerinden yazıları veya videoları. Haklılık payı da var mutlaka. Amaç sadece Rus'a binmek olsaydı Batum'a değil; Kazakistan-Kuzey Kazakistan eyaletine giderdik. 30-40$'a sütun gibi hatunlara kayar gelirdim bu da 4.
Neyse amk mevzu uzar da gider. Ben alacağım bilgilerin bir kısmını aldım.
#enes Rize ve Artvin'den sürekli sefer yapıldığı doğru mudur? Otobüsle gidişler için? Buradan Ardahan üzerinden Artvin'e geçeriz muhtemelen...
-
Bana söyleyecek bir şey kalmamış ancak şunu diyebilirim ki beklediğinizi bulamayabilirsiniz. Sadece güzel binaları olan bir şehir. İnsanlık hiç yok zaten, her yer dilenci kaynıyor. Bunun dışında;
Sahilde Pier Batumi isimli Türk işletmeci tarafından işletilen restorantı önerebilirim.
Ayrıca söylenmiş zaten ama kesinlikle sınırdan hemen sonra büyük miktarlarda döviz bozdurmayın, merkezde bozdurun.
Kalacaksanız mutlaka gece su dansı gösterilerini izleyin.
Dünyanın en büyük 2. botanik bahçesi denilen yerde pek bir numara yok, ama zaman geçirmek için gidilebilir. Oraya gider de bambu bardaklardan almaya kalkarsan alma hacım, küfleniyor ve içimi hiç rahat değil.
2.5 litre birayı 7 lira gibi bir paraya almıştım ancak bomonti, tuborg veya efes kalitesinin yanından geçmez.
Armut ve üzüm suları çok meşhurdur tavsiyede ederim açıkçası.
Dil konusunda kesinlikle sıkıntı çekmeyeceksinizdir zaten her yerde Türk var ve Türk olmayanlar da Türkçe öğrenmiş zaten.
Not: Aklıma geldikçe ekleme yaparım.
-
Cizik
Ransack tarafından 30/Eki/14 11:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Rize,Artvin vs Buralar dan Araclar Var Haci Abi. Trabzon üzerinden gelip buralardan yolcu alan firmalar da var. Sana tavsiyem araca binmedeb muavine fiyati sor. Ben Trabzon Otogar dan Batuma 20 Tl ye gittim. Otobus Artvin de bir ögrenci aldı muavin ipnesi cocuktan 25 TL aldi.
-
Bir sonraki aşama; belsoğukluğu nasil geçer ?
-
kpss kazanıp memur olmadın mı mudur sen ? yurd dısına tayinin cıkmıstı hatta ?
-
lan sene 2014 oldu hala bu şizoya inananlar var :)
-
Girişte 89 model mercedesleri göreceksin 20 km felan gitmen lazım merkeze kadar sonra zaten mekanlar başlıyo Area İnturist felan benim tavsiyem önce oletini ayarla Mari otel var temiz hemen altında bol karılı kızlı mekan var her yerde yemek yeme genel olarak yemek kültürü güzeldir ama elit mekanlarda ye yeme içme ucuz taksilere dikkat et 2 kere para isterler kimseye güvenmeyin polisin eline düşerseniz eyvaahhh halinize
-
edit
samaccc tarafından 30/Eki/14 13:33 tarihinde düzenlenmiştir