2. Sınıf Ögrencisine Araştırma Ödevi Vermek ..
-
yeni ogretm sıstemı ne yazıkkı neymıs efendım cocukken den baslanacak arastırmacı ruh ıslenck kısılere :D guluyorm Tmm ılk bakısta mantıklı ama once ogrencılere arastırma kelımesnn ne demek oldugunu ne ıse yaradıgını soylemek lazım bence ....
-
kasVa bunu yazdı:
-----------------------------
hocam alacaksın ansiklobediyi ( ucuza bulursun artık ) koyacaksın önüne arıcak bulucak yapıcak.netten çıkar ödevlerin hiç bir yararı yok.. Yapma netten ödevini gitsin sylesin öğretmenine abim izin vermedi diye hocasıyla muhattap olursun
katılıyorum ansiklopedide bir bilgi ararken alakasız da olsa 5 bilgi öğrenir. böylece hem ödevini yapmış olur hem de genel kültürü artar. -
bu ödevleri bilgisayar değilde ansiklopediden araştırırsa çok şey öğrenir
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------bu ödevleri bilgisayar değilde ansiklopediden araştırırsa çok şey öğrenir
benim marmara edebiyat mezunu hocam yeminler etti kitap yüzü açmadım diye.Nassıl dedim ben çocuklugumda coğrafya ve tarihi ansiklopedilerden öğrendim dedi başarı sırrı budur. mallaşıyoruz internetle.sonra bi yıl ağlayıp sikten boktan yerlere okul okumaya gidiyoruz. -
2.Sınıf deyip geçmemek lazım ben yegen 1'e gidiyor kendi kendine google ı açıp oyun yazıp oyun oynuyor yeni nesil zeki hacı :))
-
sen 4. ve 5. sınıflarda performan ödev saçmalığını gör asıl
-
Öğretmenler artık her gün öyle masraflı, öyle külfetli şeyler istiyorlar ki hepsinin amerikan kolejlerinde okuduklarını sanmaya başladım. Bu da çok basit bir örnek. Araştırma ödevini özellikle "internetten bulacaksınız" bile diyebiliyorlar. Herkesin evinde bilgisayar yok. Evinde bilgisayar bulunmayan bir kimse bilgisayar kullanmayı da bilmiyor. Hadi biliyor diyelim internette araştırma yapmak da ciddi bir iş. Senaryo şöyle oluyor : internet kafeye gidiliyor, internet kafe işletenine konu hakkında biraz yazı araştırtılıyor, çıktısı da alınarak asgari 2 TL (1-2 sayfa yazı için diyelim) verilip çıkılıyor. İnsanlar çocuklarına karnını doyurması için 2 TL günlük harçlık bile veremezken masrafa bakın. 2 TL'nin de asgari olduğunu da hatırlatayım. Ertesi gün sınıfta 50 tane aynı ödeve sahip 50 tane öğrenci. Öğretmenlere çok ama çok kızgınım. Hangi ülkede öğretmenlik yaptıklarını hiç düşünmüyor gibiler. Sıkı maaş alıyor olmalılar ki çoğu öğrencilik günlerini unutmuş gibi davranıyorlar. Hazin olanı da bu maddiyata bağlı ödevleri yerine getiremeyen öğrencilerin ders notları kırılıyor yoksulluğun acı yüzünü daha ilkokul sıralarında tanıyorlar. Böyle bir nesilden hırçın olmasını beklememek hıyarlık.
-
ayrıca yenı moda flash bellek aldırılıyor ögrencılere:)
-
Bir ilköğretim öğretmeni kendisini ünvde prof zannederse sonuç bu olur doğal olarak.
-
Sergen bunu yazdı:
2.Sınıf deyip geçmemek lazım ben yegen 1'e gidiyor kendi kendine google ı açıp oyun yazıp oyun oynuyor yeni nesil zeki hacı :))
-----------------------------4 yaşındaki yeğenim otomatik kayu buluyor :|