folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 2 Terebayt Lık Diskim Çöktü

2 Terebayt Lık Diskim Çöktü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Bende de 5 tane 2tb'likten var, biri 6 yılını doldurdu, bence sorun kullanıcıdan kaynaklı, yani dandik power kullanımı, elektrik şebekesinde oluşabilen problemler, manyetik başka bir cihaza çok yakın olması, hdd'lerin temasta olması, küçük titreşimlerin rezonansa girip büyük titreşimler oluşturması, düşürme çalışırken hızlı hareket ettirme, darbe vs. bunlar çok önemli hususlar. Ha kartı değiştirir yoluna devam edersin ama plakaya zarar gelmişse orda yapcak bişi yok, yani özel programlarla o bölümü kapatıp kullanmaya devam edebilirsin. Bu hdd'ler aslında teorik olarak 1.000.000 saat çalışabilen cihazlar ama sürekli bir şeyler zarar veriyor ona. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

Bende de 5 tane 2tb'likten var, biri 6 yılını doldurdu, bence sorun kullanıcıdan kaynaklı, yani dandik power kullanımı, elektrik şebekesinde oluşabilen problemler, manyetik başka bir cihaza çok yakın olması, hdd'lerin temasta olması, küçük titreşimlerin rezonansa girip büyük titreşimler oluşturması, düşürme çalışırken hızlı hareket ettirme, darbe vs. bunlar çok önemli hususlar. Ha kartı değiştirir yoluna devam edersin ama plakaya zarar gelmişse orda yapcak bişi yok, yani özel programlarla o bölümü kapatıp kullanmaya devam edebilirsin. Bu hdd'ler aslında teorik olarak 1.000.000 saat çalışabilen cihazlar ama sürekli bir şeyler zarar veriyor ona. 

Valla bu modeller ST20000DM001 de "gıcırtı " denen bir problem zaten vardı.. zamamnında araştırmıştım.. Power konusuna gelince GİGABYTE 600W sanırım 500 de olabilir verimi %80

yeri desen havadar.. CD rom baya takmıştım altı üstü boş önü açık...

Daha öce de dediğim gibi bazen "uykuya " geçiyordu cache belleği büyük olduğu için tasarrufa geçiyor gibi bişeler de zırvalamaışlardı..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2012 Toplam Mesaj: 13
veri kurtarma seagte disk çökmesi