2 Yabanci Dili Ogrenirken

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Ben suan aslinda bir dil bilmenin ne demek oldugunu biliyorum.Yani marketten alisveris yapmaya yetecek kadar yada dun naptin ne ettin muhabbetini yapacak kadar bir dili bilmenin beginnerden yukari olmadigini biliyorum.Simdi ben orta duzey Rusca ve orta duzeyun ustu upper intermediate ve intermediate arasi bir Ingilizce seviyesine sahibim.

Ruscada kitap,gazete vs zor olarak okuyorum.Ingilizcede ise problem yok genel olarak.

Konusma olarak Ruscada cok az problem var Ingilizcede hic problem yok.

Ruscanin grameri ve kelimeleri Ingilizcedekiyle cok farkli.

Simdi benim sorum su ben ne zaman Rusca calissam veyada Rusca kitap okumaya baslasam Ingilizce hicbisey yapasim gelmiyor ve Ingilizcem koreliyor.Ayni sekilde Ingilizcenin uzerine gidince Ruscanin ipi kaciyor.Ama ben bu iki dilide kaybetmek istemiyorum.Bole bir problem var yasayanlar ve tavsiyeler var mi bilmek istedim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

kardeşim merhabalar;,

dil öğrenmek zordur ama önerim ingilizceyi tam hallet ardından  geç rusça ya rusça da da  başladığın zaman   sadece rusça ile ilgilen  bu konuda sana önerebileceğim siteler vardır ilgilenirsen pm ile atabilirim 

kolay gelsin 

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

rusça öğreten ingilizce kitaplar ya da ingilizce öğreten rusça kitaplara yönel

rusça alt yazılı ingilizce filmler, ingilizce alt yazılı rusça filmler izle,

rusça ve ingilizce konuşan bir kız arkadaşı edin  ve iki dilde konuşun

benim bi yunan arkadaşım vardı, yunanistanda alışveriş yaparken çocuk esnaflarla ingilizce konuşurdu. neden böyle yapıyordu anlam

veremiyordum ki hala anlam veremiyorum :) 

iki dili de aktif olarak hayatına sok hocam.. ingilizcen rusçaya oranla daha ileri seviye olduğu için çok yüklenmene gerek yok ingilizceye ama pratik

yapmak lazım.. dil nankör bir şeydir, ben yeri geliyordu türkçeyi unutuyordum. o yüzden bol bol pratik yapmak lazım.. ama en iyi yol kız arkadaştır

:)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Ben suan aslinda bir dil bilmenin ne demek oldugunu biliyorum.Yani marketten alisveris yapmaya yetecek kadar yada dun naptin ne ettin muhabbetini yapacak kadar bir dili bilmenin beginnerden yukari olmadigini biliyorum.Simdi ben orta duzey Rusca ve orta duzeyun ustu upper intermediate ve intermediate arasi bir Ingilizce seviyesine sahibim.

Ruscada kitap,gazete vs zor olarak okuyorum.Ingilizcede ise problem yok genel olarak.

Konusma olarak Ruscada cok az problem var Ingilizcede hic problem yok.

Ruscanin grameri ve kelimeleri Ingilizcedekiyle cok farkli.

Simdi benim sorum su ben ne zaman Rusca calissam veyada Rusca kitap okumaya baslasam Ingilizce hicbisey yapasim gelmiyor ve Ingilizcem koreliyor.Ayni sekilde Ingilizcenin uzerine gidince Ruscanin ipi kaciyor.Ama ben bu iki dilide kaybetmek istemiyorum.Bole bir problem var yasayanlar ve tavsiyeler var mi bilmek istedim.

Hocam rusca başli başina tam bir corba götü başi belli degil ben cok iyi seviyede biliyordum 3 yildir unutuyorum sürekli. üzerine hiç düsmüyorum. Bende de ayni şeyler olmuştu ama zamanla oturuyor simdi misal bana kelime kelime sorsan su ne su ne hepsini söylüyorum pazara gidiyorum. Markete gidiyorum misal konusurken sanki türkce konusuyormusun gibi geliyor. Ama ne konuştugumu ezbere konusuyorum. sanirim alişman gerekiyor.   birde ruscayi gercekten diger dillerden ayir aq sacmaligina dil demişler adi dil olmuş dil demeye 40 bin sahit lazim götü başi belli degil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    tavsıyelerı alıyorum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

rusça ve ingilizce konuşan bir kız arkadaşı edin  ve iki dilde konuşun

benim bi yunan arkadaşım vardı, yunanistanda alışveriş yaparken çocuk esnaflarla ingilizce konuşurdu. neden böyle yapıyordu anlam

iki dili de aktif olarak hayatına sok hocam.. ingilizcen rusçaya oranla daha ileri seviye olduğu için çok yüklenmene gerek yok ingilizceye ama pratik

yapmak lazım.. dil nankör bir şeydir, ben yeri geliyordu türkçeyi unutuyordum. o yüzden bol bol pratik yapmak lazım.. ama en iyi yol kız arkadaştır

tam olarak çözüm bu kardeş ben de arapça-ingilizce konusunda çıldıracak noktaya gelmiştim.

Sadece ingilizce kaynaklardan rusçaya devam et, Rusça kaynaklarla da ingilizceyi pratize et.

Şayet bunlara üçüncü bir lisan eklemeye niyetlenirsen bunu da bildiğin yabancı dil kanalıyla aynı sistemle öğren.

Bu arada Rusça nasıl ?

Kolay gelsin inşallah en kısa zamanda öğrenir faydasını görürsün

yıkılma sakın !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theagartaman
    theagartaman's avatar
    Erkek
    busuu.com a gir dünyanın en büyük online dil öğrenme kursu 15 milyondan fazla kullanıcısı var ve türkçe dahil12 farklı dilde hizmet veriyor

bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    mont-blanc bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

rusça ve ingilizce konuşan bir kız arkadaşı edin ve iki dilde konuşun

tam olarak çözüm bu kardeş ben de arapça-ingilizce konusunda çıldıracak noktaya gelmiştim.

Sadece ingilizce kaynaklardan rusçaya devam et, Rusça kaynaklarla da ingilizceyi pratize et.

Şayet bunlara üçüncü bir lisan eklemeye niyetlenirsen bunu da bildiğin yabancı dil kanalıyla aynı sistemle öğren.

Bu arada Rusça nasıl ?

Kolay gelsin inşallah en kısa zamanda öğrenir faydasını görürsün

evet mantıklı geldı 3.dıl ıcın bunu uygulayabılırım.

Bu arada rusca cok zor ve karısık.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

aslında çok pratik bir cevap var, her iki dilide kullanmanı sağlayacak bir iş bul, rusçayı da iyi bir seviye ye çektikten sonra 3. bir dili daha kullanabileceğin bir iş bul ve hem kendi katma değerin artsın hem mutlu ol. İyi bildiğin her dil ile birlikte hem hayatın değişecek hemde farklı bir insan olmaya başlayacaksın nasıl mı?

hani bir söz var bir lisan bir insan iki lisan iki insan diye. aslında her lisan bir o kadar insan. Öğrendiğin her dil o kültürü tanımana yardımcı oluyor. Onların anlatışıyla değil gerçeğiyle, neden mi? en çok kullandıkları kelimeleri ilk öğreniyorsun ve günlük yaşamda neler konuşuyorlar bunları anlıyorsun.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    theagartaman bunu yazdı
    busuu.com a gir dünyanın en büyük online dil öğrenme kursu 15 milyondan fazla kullanıcısı var ve türkçe dahil12 farklı dilde hizmet veriyor

varya bir an spam zannettim he, böyle bir site tanıtımı :D

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

RUSÇA ÖĞRENMEK İÇİN ELİNDE  TÜRKÇE ANLATIMLI KAYNAKLAR  VİDEOLAR BULUNAN VARSA PAYLAŞIRSA HARİKA OLUR 

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
Toplam Hit: 2070 Toplam Mesaj: 13