2 Yillik Onu Acik Bolumler ?
-
GUS bunu yazdı
radyoloji ve anastezi
bunlar teknisyen oluyor yanlış bilmiyor isem
birde
fizik lisans + sağlık fiziği yüksek lisans (medikal fizik radyasyon onkolojisi gibi isimleridide olabilir) yaptınmıda uzman oluyore
wert tarafından 02/Oca/15 23:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Mezantalac bunu yazdıfuturist bunu yazdıMezantalac bunu yazdı
Nedir bu memurluk sevdasi anlamis degilim
söyleyim hemen:
memur yüz kızartıcı bir suç işlemediği takdirde işten çıkartılamıyor
maaşını devlet veriyor hiçbir üste eyvallahın yok. .
burayı bu bölümü sevöedin hizmet içi başka yerlere gidebiliyorsun. belirli bir süre ayrılıp sonra geri gelebilirsin. çocık doğum hastalık izinleri bol.
bütün resmi tatillerde evdesin.....
uzar gider. anlayacağın az çalışıp çok para alıyorsun. özelde bu yok. adam 7ye kadar diyordu son dakka iş çıkartıp 9-10 a kadar duruyordun ama bu fazla mesaini ödeyim demediği gibi çok çalışmadığından şikayet ediyor.
fırsat varsa girmeli ancak ufukta gözükmüyorsa delilircesine devlet işi diye kasmaya gerek yok
Bu rahatlikla bir yere varamayiz ki. Tamam özel sektörün sizin dediğiniz gibi kötü yonleride var iyi yonleride var yerinde. Ancak kendi basimiza birşey yapamayip birsey uretmezsek hep sırtımız devlette olsun istersek bizden sonrakilere ne vereceğiz?
ben doğru demedim. sadece neden diye sordun milletin düşüncesini yazdım.
ben aslında devlet işini falan hiç umursamamda devlet işinde tek önem verdiğim nokta güven.
yoksa eşşek gibi çalıştırsınlar umrumda değil.
özel sektörde gidip bir yere giriyorsun patrondu çalışanlardı kimdir nedir necidir belli değil .sapıkmı psikopatymı anca girince öğreniyorsun.
ama devlet işine girmeden önce siciline falan bakıldığından bir nebze olsun daha güven arz ediyor.
ben çocuk tacizinden içeri girmiş sonrada kola kravat özelde çalışanı biliyorum. ve kimse bilmiyor. işte devlet işinde biraz daha zor.
gerçi böyle genelleyemem çünkü açığa çıkmamş ne suçlar var.
özelin kuralalrınıda devlet gibi yapsan devlet işi diye birşey kalmaz. yada devlet işine biraz sıkı getirilse talep azalır.
100 kişi alınacak yere 3000 kişi başvurursa ne olur?
milleti işe girmeden psikolojikmen sıfırlıyorlar. sonradan girseden ne yapacak. kast sistemine döndü iş. memur memur olmayan ayrımı var.
-
Bende memur olmayin demiyorum memurlukta lazim bu devlete ama üreten vatandasta lazim. Ne kadar cok uretim yapıp kendi kendimizin gecimini saglarsak refah duzeyi o kadar artar sikayetler azalir. Dusunce farki sadece tartisma olmasin. Ornek veriyorum topraktan karnini doyuran adam toprağa baglidir paraya değil. Günümüzde insanlar paraya değer verdikleri için para hangi yönde ise oraya dönüyor. Çözümü orada ariyor. Sonuca baktığımızda parayi kazandigimizda birinci hedef karnımızı doyurmak olmuyor mu?
-
wert bunu yazdıGUS bunu yazdı
radyoloji ve anastezi
bunlar teknisyen oluyor yanlış bilmiyor isem
birde
fizik lisans + sağlık fiziği yüksek lisans (medikal fizik radyasyon onkolojisi gibi isimleridide olabilir) yaptınmıda uzman oluyore
aynen hocam teknisyen oluyosun ama kadrolar boş en kötü özele git çalış döner sermaya nöbet falan derken 2500 vurursun :)
edit:yeni mezunlar için konuşuyorum sene kazandıkça maaş artıyormu bilgim yok
GUS tarafından 03/Oca/15 00:14 tarihinde düzenlenmiştir -
logas bunu yazdıGUS bunu yazdı
radyoloji ve anastezi
benden önce yazmis :)
he ya bütün türkiyede aranan meslek gruplarından biri kpss de deli gibi her şehirde arıyorlardı
-
Kamu ve Özel sektör kıyaslamasıyla, sağlık alanındaki bölümlerin önü diğer bölümlerden daha açıktır.
-
Devlet kısmını bilemiyorum ama diyetisyenlik. Temiz, kolay, hep devamlılığı olacak, risksiz ve kazançlı.