2000 Bar Basınçlı Kap
-
arkadaşım kusura bakma ama bu basınçı üretip kontrol altında tutman günümüzde rüya sadece... (eger bilmedigim bişey varsa geyik yapmıyorum ciddiyim beni ve merak edenleri aydınlatın çünkü ben öle bi basınç duymadm görmedim)...
-
Öncelikle yavaştan gideyim.
Dünyada benzer uygulamalar var. Mesala sıkıştırılmış hava ile hareket eden ve 1 depo sıkıştırılmış hava ile şehir içerisinde 6 saat giden bir araç var fransada. Özel izinle çalıştırılıyor ve bu araç sürekli çalışması için ticari taksi olarak plakalı, bildiğiniz taksi işini yapıyor. Yanlış bilmiyorsam seri üretime tank basıncından dolayı izin verilmiyor, şu anda prototip olarak var. Düşünün birkere takside giderken kamyonun biri arkadan çarpıyor. Tank patlarsa kamyon ile şöfürünün en yakın parçası arasında yüzlerce metre mesafe olur. Sizde arkanızda jet motoru varmış gibi bir anda fırlarsınız ve artık nerede durursunuz belli değil. Abi şu karşıki mahalede kaza yaptım, burada durdum gibi bir sohbet olur. Tabi büyük ihtimal öbür tarafda olur bu sohbet.
Yanlış anlaşılan noktalardan biri belkide en önemlisi ben çelik depo istemedim. Şu anda özelliklede ABD de kullanılan ve hidrojenle çalışan araçlarda benzer bir depo var ama fiberden bir depo, çelikden değil. Çelik olsa herhalde 2mt felan olur et kalınlığı, bu da bir anlam ifade etmez. Fiberde ise durum farklı.
Kapiş...
-
2000 bar diye birşeyi atölye yada başka biryerde öretmen mümkün degil şimdi örenk olarka rusyadan türkiyeye gelen gazın basıncı 75 bar 2000 bar ne oluyor heleki 14000 bar ne oluyor __? 25 barlık okijen tüpünün içindeki basınç bile o tüpü vanası kırıldıgında 5 km uzaklıkta göle atabiliyor ise (denendi vanasının bulundugu yere 5mm kalınlıgında tabaka sac düşürmüşlerdi birden bire tüp çatıyı delip gitti sonra göl kenarına saplandıgını ögrendik iş yeri ile bataklık arası 5 km :/
-
:) hocam bır kere 700 barın ustunde uretılen kompresorler ozel yuksek hava kompresorlerı olarak gecer. ve 700 barın ustunde kompresor ozel yapımdır kı 2000 bar dıyorsun. fıber o basınca dayan bılcek bır malzemenın malıyetı konusunda fıkrın varmı? fıberı saglamlastırmak ıcıne cesıtlı elementler eklemen lazımkı malıyet konusnua bence hıc gırme derım. ayrıca fıberın ne olursa olsun o kuvvetede dayanabılecegını sanmıyorum fıber hafıftır ama o kuvvete dayanamaz ıcıne ne koyarsan koy bence sen basıncını kontrol et orada bır sorun var
-
yaf sakın o 2000 mbar olmasın :s
-
hoobastank bunu yazdı:
-----------------------------
2000 bar diye birşeyi atölye yada başka biryerde öretmen mümkün degil şimdi örenk olarka rusyadan türkiyeye gelen gazın basıncı 75 bar 2000 bar ne oluyor heleki 14000 bar ne oluyor __? 25 barlık okijen tüpünün içindeki basınç bile o tüpü vanası kırıldıgında 5 km uzaklıkta göle atabiliyor ise (denendi vanasının bulundugu yere 5mm kalınlıgında tabaka sac düşürmüşlerdi birden bire tüp çatıyı delip gitti sonra göl kenarına saplandıgını ögrendik iş yeri ile bataklık arası 5 km :/
-----------------------------Ne yaptın sen arkadaş :D:D, balistik diye birşey var dediğin olay imkansız ötesi bişey üstelik sadece 25barla...
-
Bomba mı yapacan dayı oğlu?
-
hacım senin dediğin gibi bişey olsa havalı tüfek mantığıyla tank topu fln yaparlar 200 bar basınç için adamlar dötünü yırtıyo sen 2000 bar diyosun 2000 bar ne demektir biraz araştırsaydın keşke
-
80 barla püskürtülen yağ insan vücuduna 1 metre ve daha fazla uzaklıktan bir yerinden giriyor bir yerinden çıkıyor ve bunu insan hissedemiyorsa... 2000 bar nasıl kontrol altında tutmayı başarabileceksin ? ayrıca 80 bar basan komprosör 80metre kare evin yarısı kadar borusu desen zaten elle kolla tutulacak birşey değil o kadar büyük ayrıca diyorsunki bir kapta saklayacam :D çok zor ve aslında 14000 bar lazım banada diyorsun bu hiç imkansız gibi birşey neredeyse :)
-
kardeş konuyu biraz düşündüm 2000 bar basıç verecek motoru bulursan kab olarak paslanmaz metalden 40-50 (suda batsın diye yoksa daha azı da olur) cm et kalınlığında yuvarlak kabın içine yukarıdan boru da sağlam olacak tabi(bu biraz zor) kabı denizde yukarıdan hava basa basa yavaşca aşağı doğru batırabilirsen kapta 2000 barı saklaya bilirsin ama bu senn benim işim değil bill gates kadar para olduğu gün bu yola gidebilirsin