folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder 2000 Derece Sıcaklık Veren Çakmak

2000 Derece Sıcaklık Veren Çakmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

http://urun.gittigidiyor.com/KALEM-KAYNAK-CAKMAK-VE-DAHA-FAZLASI-1300-C-ISI_W0QQidZZ25634234

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

ebiduk bunu yazdı:
    -----------------------------

icindeki gaz bitince nasil dolacak. normal bildigimiz cakmak gazi mi  acaba?

Evet normal çakmak gazı ile dolduruluyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

Realist olunca kimse sevmiyor ama :S

Hocam bi bok bilmiyorsun, gelip ders veriyorsun.

t ye süre diyosun, güç ve iş kavramlarını bile bilmiyorsun, ısı sadece katılarda yayılır diye kendi kuramını yapıyorsun bla bla bla...

Isı ve sıcaklık kavramlarını da bildiğini sanmıyorum.

Hadi ya demek tbt de böyle adamlar varmış.

t süredir

ısı sadece katılarda yayılır. bunu ben uydurmadım

güç ve iş kavramı deyip benle t*şşak mı geçiyosun? ben enerji diyorum sen ne diyon.

ısı sıcaklık kavramını adımdan daha iyi bilirim.

eğer benimle fizik te sidik yarıştırcaksan bir daha düşünün derim

edit: ısı sadece katılarda yayılır, gazlarda ve sıvılarda konveksiyon vardır. ısının nasıl yayıldığını bilseydin neden sadece katılarda yayıldığınıda anlardın. çok istiyorsan onuda anlatırız

bu arada bu konu lise müfredatında bile olan bi konu. yani asıl sen bi bok bilmiyorsun

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeuefeL
    TeuefeL's avatar
    Erkek

Konyali bunu yazdı:

bu arada cakmaktan kalmamis dealextremede, alacaktim baktim bitmis..:|

dealxtremeden nası alacaz ta sivasa getirirlermi yoksa türkiyede bayisi varmıdır

Hell Yeahh
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

TeuefeL bunu yazdı:

Konyali bunu yazdı:

bu arada cakmaktan kalmamis dealextremede, alacaktim baktim bitmis..:|

dealxtremeden nası alacaz ta sivasa getirirlermi yoksa türkiyede bayisi varmıdır

paypaldan halledersin hocam..

adresi veriyon kapina kadar getiriyorlar, hemde cinli kari geliyomus.:D

Parmak bassam olurmu?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

çakmak güzel

masadaki silahta çakmak galiba o kaç derece acaba :D

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

dealdeki altı saydam tüplü çakmaktan 3 tane aldım 2 çaktıktan sonra 1 tanesi sağlam kalabildi  habarınız ola

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

bende var iki tane aynısından. geçenlerde ışığı çok tatlı diye kırıp içindeki lambayı çıkarmıştım teki duruyo öyle. bilmiyodum bu kadar değerli olduğunu :D

edit. kafana koyim oguz. gelip benim bilgisayarımdan giriyosun sonra bi de kaydediyosun bende kendi hesabım diye geziyom sitede. hatta yorum yazıyom. muhahahahaadıjandadef

yazan murid : AntiSeptiK :F

http://kocaer.me
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

usta hiçmi fizik bilmiyon :)

Q=m.c.t

m(kütle) düşükse, az ısıyla çok yüksek sıcaklıklara çıkabiliriz. Küçük madeni paranın kütlesi az olduğu için...

t(süre) nekadar fazla olursa sıcaklık okadar artar.

Hangi  “t” ye süre diyorsun. Denklemdeki Q= mcT deki T sıcaklıktır. Forumu okuyan herhangi biri denklemdeki t yi kastettiğini sanar (belki sen de zaten denklemdeki t nin süre olduğunu kastediyorsun nereden bilicez ). Eğer t (süre ) zaten yukarıdaki denklemde yok bunun başka t olduğunu anlar diyorsan, neredeki sıcaklığın arttığından bahsediyorsun? Çünkü buraya kadar değindiğin formülde sıcaklık ve sıcaklık-süre ilişkisi hakkında hiç bilgi yok. Eksik yazma tam yaz, ne zaman neyi kastettiğini bilsinler.

“ Qalınan = m .c. sıcaklık farkı (1.denklem)  İş birimi (kcal,joule vs. ) ;             Q verilen = Kaynak çıkış gücü * t(süre)  İş birimi (kcal,joule vs..) (2.denklem) ve Q alınan= Q verilen olduğundan” diye yazaydın çelişkili (anlaşılmayan,yanıltabilir ) anlatımın olmazdı.

Sıcaklık yayılmaz, ısı yayılır. Isı sadece katılarda yayılır. Havada ise konveksiyon denen olay mevcuttur; hava yer değiştirir ısı aktarılmaz.

Seçtiğin kelimeler net değil  ve çok çelişkili. Şöyle ki: Bilinen En büyük ısı kaynağı hangisi??? Güneş. Güneşten Dünya’ya ısı transferi oluyor mu oluyor. Ee hani “Isı sadece katılarda yayılıyor” du. Devlet Demir Yolları (katı!) ray mı döşedi Güneş-Dünya arasına…

Isı her yerde yayılır ( havada da yayılır, ne olduğu bilinmeyen uzayda bile (boşlukta) yayılır.) Isının iletim yoluyla yayılması sadece katılarda (+kurama göre durgun akışkan da katı gibi düşünülür) olur. Doğru cümle bu…( Ayrıca güneşten gelen ışınım nedeniyle hava da ısınabilir ya da soğuyabilir )

Isı transferi (aktarımı) 3 çeşittir: Bunlar İletim ( Diğer adı Kondüksiyon. Sadece katılarda yayılır diye üzerine iddialaştığın yer burası. ), Taşınım ( Konveksiyon ) ve Işınım ( Yayınım )

Eğer sobanın veya ateşin sadece küçük bir bölgeye ısı vermesini sağlarsan emin daha yüksek sıcaklıklara çıkarsın.

Çakmağın gerçekliğinden şüphe bile duymanıza gerek yok ;)

Bizi yakan sıcaklık değil içinde barındırdığı ısı enerjisidir. Örneğin demiri 100 dereceye çıkarmak için çok ısı enerjisi gerekir. Adama değdimi yakar.(bknz: katılarda ısı aktarımı)

Hangi demiri (hangi sıcaklıkta kaç kilo) ? + Neye göre “çok” ısı gerekli? Yine belirsiz bir cümle. Tahmin ettiğim kadarıyla hangi şartlarda olduğunu belirtmediğin demiri  galiba suyla kıyaslıyorsun.  Eğer su değilse niye 100 dereceye çıkarmaya çalışıyoruz onu söyle… ( Cevap canım 100 olsun istedi olmasın )

C---> Özısı, bir gram maddenin sıcaklığını bir santigrat derece arttırmak için gerekli olan ısıdır

C değerleri ( Öz ısı Değerleri ) , Birimi: [ (Kalori ) /  (gram . C) ]

Demir 0.115   Su 1 Cıva 0.033   Hava  0.23 Su buharı 0.48

Yukarıdaki verdiğin örneğe göre  ( suyu kastettiğini farz edersem*  )

Başlangıç koşulları aynı olan demir ve su için aynı şartlar altında ( misal 1 gr 50 C su , 1 gr  50 C demir ) 

“Q =  m. c. Sıcaklık Farkı”  dersem;

Demire verilmesi gereken ısı ya da demirin alması gereken ısı:  Q =  1.  (0.115). ( 100 – 50 ) = 5.75 kalori

Suya verilmesi gereken ısı ya da suyun alması gereken ısı :   Q =  1. (1) . 50 = 50 kalori

Q su  >  Q demir olduğundan :

“ Örneğin demiri 100 dereceye çıkarmak için çok ısı enerjisi gerekir ”  lafı yalan oluyor.

Neyse  bu kısımda elimde kesin kanıtım yok(*), diğer madde olarak neyi düşündüğünü ve hangi şartlarda olduğunu belirsiz bıraktığın için

Biz c (öz ısı) si  daha düşük birşey kullanırsak onu daha kolay 100 dereceye çıkarırız, fakat içinde fazla enerji olmaz, buda insana değdiği zaman demir kadar yakmaz.

Q=m.c.t bu olayda sana yol gösterebilir.

Örnek Demir üzerineydi. Demirden daha düşük bir şey kullanalım. Civanın öz ısısı daha düşükmüş o olsun. 

C civa = 0,033 ;  Cdemir = 0,115     ( Birimi: Kalori / g C )

Bu sefer elimizde 10 gr  25 C de demir, 10 gr  25 C de civa olsun. 

Demire verilmesi gereken ısı ya da demirin alması gereken ısı: Q demir =  10. (0,115). ( 100 – 25 )  =  86,25 kalori

Civaya verilmesi gereken ısı ya da civanın alması gereken ısı  Q civa =  10. ( 0,033 ) . (100 -25 ) = 24,75 kalori 

Q civa > Q demir olduğundan

Bu kısmı doğru yazmışsın, gördüğün gibi incelemede KIL olsam da net ifade ettiğin yerler benim için sorun yaratmıyor.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 13630 Toplam Mesaj: 60