2000 Ytl"Ye Komando İlanı
-
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Başbuğ’un açıkladığı profesyonel ordu için ilk adım atıldı. Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı için duyuru yaptı. “Dağ arslanları” olarak da adlandırılan bu profesyonel komandolar yaklaşık 2 bin YTL maaş alacak
Uzman erbaş olabilme şartları
-En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
-Askerliğini yapıyor veya terhis olalı en fazla üç yıl olmak,
-Başvuru gününden 26 yaşından gün almamış olmak,
-Askerliğini Özel Harekat Tabur Komutanlıklarında veya Komando Er Eğitim Birliklerinde ‘Komando’ olarak yapıyor ve yapmış olmak,
-Sevk edileceği asker hastanelerinden ‘Komando Uzman Erbaş Olur’ sağlık raporu almak
-Türk Silahlı Kuvvetleri’nde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
-Askeri öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmak.
NOT:alıntı -
way be, üniyi bitiriyim başvurcam aq askere gidince
-
bence böyle bu uygulamayı parayla yapmak yakışı kalmaz!..her türk asker doğar..gerekirse o 2000 ytl yi biz weririz yine komando oluruz..TÜRKüz biz..ne yahudi.ne ermeni.nede kürdüz....
-
Üniversite bitsin bende kesinlikle başvuru yapacam.Hatta üni bitsin askeriyede kalcam ben :P
-
iMPaLa bunu yazdı:
-----------------------------
bence böyle bu uygulamayı parayla yapmak yakışı kalmaz!..her türk asker doğar..gerekirse o 2000 ytl yi biz weririz yine komando oluruz..TÜRKüz biz..ne yahudi.ne ermeni.nede kürdüz....
-----------------------------
evt her türk asker doğar fakar 15 ay için doğu illerimize giden askerler araziyi öğrenir öğrenmez teskerelerini alıyorlar yeni gelen asker araziyi öğrenene kadar bir sürü şehit veriyoruz. Ordumuzun profesyonelleşmesi adına çok güzel bir olay ! -
abi bende basvuru yapmak isterimde bu kiloyla alırlar mı acep? 1,85-95kg
-
parayla komando ?. para için bu görevi almam. sınavla alsa ya.
-
Vatan namustur korumakta hakkımız ; karşılık bekleyenin a.q
-
abü burdakilerin para için "girmek istiyorm" diyecegini pek sanmıyorum zaten... mesela ben ne bilim kendimi ole bi yerde gorsem gururlu hissederdim... peki para alınmaz mı.. şimsi abi işimiz gücümüz o olacagı için. ondan baska bişi yapmıcamız için, geçim saglayacak bişeler olabilir aam 2000 fazla mesela.. yemek ti bilmemneydi hepsini ordu saglıyo ztn...
-
sizdemi sorun var bendemi :) komandoluk yapıcaksınız ömrünüz boyunca (emekli oluncaya kadar) ve parasız :D arkadaşlar 15 aylık komando olmayacaksınız TSK nın kadrolu askeri olucaksınız. Yazıyı okuyup anlamadan 2. sınıf milliyetçilik yapmayın.
-
Askerliğimi komando olarak yapmak istiyom :) eğer bu komandolukta meslek olursa komando olmak isterim.Nede olsa her Türk asker doğar.Pekte zorlanmam yani :)