2002-2003 Dönemi Hakkında Bir Soru
-
Merhaba, liselerde okul başına düşen öğrenci sayısını araştırıyorum, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan verileri aldım yalnız, 2002-2003 döneminde aşağıdaki grafikten görebileceğiniz gibi yaklaşık lisedeki öğrenci sayısında 500 000 kişilik bir artış oluyor, bu dönemde ne olmuştu da bu kadar büyük bir artış söz konusu?
-
-
Haydi kızlar okula kampanyası vardı o dönemde de.
-
generous bunu yazdı:
-----------------------------
Haydi kızlar okula kampanyası vardı o dönemde de.
-----------------------------Hoca onlar genel olarak ilkokul için miydi, yoksa lise içinde destek verildi mi?
-
öss muhabetine bak bi sistem değişmiş kolaylaşmış oalbilir filan
-
pardon ben össye giriş sanmıştım:)
şeye bak mesela o zaman atıyorum lise mezunları için bir zımpırtı vardır filan bırakanlar geri dönmüştür
-
ilk okulla orta okul birlesti ilk ogretim sekiz sene oldu, eskiden hazirliga ortaokulan once gidiliyordu daha sonra liseden sonra oldu, (fen lisesi anadolu lisesi ve ozel lisler icin)
bu 2000de oldu sanirim veya o civarlarda o ondan sonra orta okuldan mezun olmak daha hizlandi, oyle olunca liseye bir ara gecis artti.
bu sadece bir tahmin.
-
mtz bunu yazdı:
-----------------------------ilk okulla orta okul birlesti ilk ogretim sekiz sene oldu, eskiden hazirliga ortaokulan once gidiliyordu daha sonra liseden sonra oldu, (fen lisesi anadolu lisesi ve ozel lisler icin)
bu 2000de oldu sanirim veya o civarlarda o ondan sonra orta okuldan mezun olmak daha hizlandi, oyle olunca liseye bir ara gecis artti.
-----------------------------o muhabbet aklıma geldi 97 yılında olmuş, 3 sene sonra bunlar bitirdi, liseyede devam etme kararı aldılar diyeceğim ama 450 lik bi artış var, ne bilim tam olarak açıklamıyo gibi.
-
bende o tarihte mezun olmuştum ve anadolu liseleri ortaokuldan gelen son mezunlarını o sene verdi. arkadaşın dediği gibi ilköğretim 8 seneye çıktığı için anadolu liseleri 99-2000 yılından itibaren sadece liseye öğrenci aldı. mezun olan ortaokul öğrencilerinin yerine lise öğrencileri alındığı için 99-2000 ile 2002-2003 arasında sürekli bir artış var. son mezunlardan sonrada zaten grafik sabitlenmiş.
-
Af çıkmıştı heralde o sene
-
dargut bunu yazdı:
-----------------------------
bende o tarihte mezun olmuştum ve anadolu liseleri ortaokuldan gelen son mezunlarını o sene verdi. arkadaşın dediği gibi ilköğretim 8 seneye çıktığı için anadolu liseleri 99-2000 yılından itibaren sadece liseye öğrenci aldı. mezun olan ortaokul öğrencilerinin yerine lise öğrencileri alındığı için 99-2000 ile 2002-2003 arasında sürekli bir artış var. son mezunlardan sonrada zaten grafik sabitlenmiş.
-----------------------------çok teşekkür ederim, vizeler yüzünden girip okuyamamıştım sonraki yorumları, bu bayağı açıklayıcı oldu.