2008 Server Ve Active Directory Kurulumunu Anlatan Döküman
-
Beyler önümüzdeki haftaya kadar vaktim var; 2005 yılından beri server kurmuyorum, bana 2008 server kurulumunu, 2008 server üzerinde active directory kurulumunu temiz anlatacak türkçe kaynaklar lazım, incelediklerim eksik yada karışık. Önerebileceğiniz kaynakları bekliyorum.
-
Abi ben sana burda anlatayım dökümanlık bir olay yok o kadar...
Normal windows server 2008 r2 yi kur bilgisayara
Sonra
başlata direk --> dcpromo yaz kurulum ekranı başlayacaktır.
ilk gelen ekranda sana
3 seneçenek soracak adlarını hatırlamıyorum.
1. seçenek Domain Controller kurmak için.
2. seçeneği inan hatırlamıyorum dökümanlara bakmak lazım.
3. seçenek yeni bir forest da yeni bir domain ekleyeceksin.
sen 3. seçip devam edeceksin bi yerde domain fqdn ismi soracak öyleydi sanırım
bilgisayar ismi ile aynı olmasın oraya domain adını yazarsın.
erdem.com , deneme.net
2 parçalı olması gerekiyor domain isminin onuda yaptıktan sonra sadece ileri diyorsun en son
ekranda kuruluma başlıyor,
Reboot yap diye bi tick çıkar ona tıkla otomatik restart atsın.
Açıldığında kurulum oluyor..
Bu arada kurarken dns de kurar içine ok diyeceksin bir alert box olarak çıkar.
Hee de geç...
Eğer yapamazsan team ile bağlanıp gösterebilirim.
-
buyur hocam rene baya bi detaylı anlatmıştı
http://www.tahribat.com/Dokuman-Active-Directory-Hakkinda-Hersey-Kurulumu-Yonetimi-51/
-
Renenin dökümanı bulabileceğinin en iyisi hocam
-
EmQceR bunu yazdı
buyur hocam rene baya bi detaylı anlatmıştı
http://www.tahribat.com/Dokuman-Active-Directory-Hakkinda-Hersey-Kurulumu-Yonetimi-51/
bunu yalayıp yuttum hocam :) 2008 ekran görüntülü ilk kurulum, sonrasındaki ayarlar ve biraz da sistem işleyişini gösteren video ve yazılı kaynak arıyorum.
-
Valla hocam ben 90 saat sadece senin aradığın video yu kursta gördüm.
kolay kolay o dersin anlatımının olduğu video yu bulman zor.
Belki eğitim setlerinde bulabilirsin bunun dışında bir bilgim yok ama sen yapmak istediklerini burdan yazarsan
bi çok kişi bilgili yardım edecektir.
-
HolyOne bunu yazdı
Renenin dökümanını okudum, 2003 ile 2008 arasında ne gibi farklar var bilmiyorum, kuruluma direk girip saç baş yolarak ortada kalmak istemiyorum, şu sıralar geçimimi zor sağladığım için bu işi para vererek yaptırma şansım yok. Aslında kaynak yabancı da olsa olur, ne kadar teferruat olursa benim olayı kavramam o kadar kolay olacaktır.
Hocam yapacağım şey 2008 servera active directory kurmak, yapılandırmak ve sonrasında logo tiger kurulumu ile terminallerin erişebilir hale getirilmesi, bütün olay bundan ibaret.
RETRET tarafından 10/Ağu/12 01:27 tarihinde düzenlenmiştir -
SnipeTR bunu yazdı
Valla hocam ben 90 saat sadece senin aradığın video yu kursta gördüm.
kolay kolay o dersin anlatımının olduğu video yu bulman zor.
Belki eğitim setlerinde bulabilirsin bunun dışında bir bilgim yok ama sen yapmak istediklerini burdan yazarsan
bi çok kişi bilgili yardım edecektir.
ok hocam, tökezlediğim vakit buradan devam ederiz.
-
Hocam kur bi sanal makina üzerinde 1-2 defa çalış. İngilizcen varsa zaten ac kurumu ve makinaları domain'e dahil etmek çok kolay ve kısa hemen kavrarsın.
-
IRET bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Renenin dökümanını okudum, 2003 ile 2008 arasında ne gibi farklar var bilmiyorum, kuruluma direk girip saç baş yolarak ortada kalmak istemiyorum, şu sıralar geçimimi zor sağladığım için bu işi para vererek yaptırma şansım yok. Aslında kaynak yabancı da olsa olur, ne kadar teferruat olursa benim olayı kavramam o kadar kolay olacaktır.
Hocam yapacağım şey 2008 servera active directory kurmak, yapılandırmak ve sonrasında logo tiger kurulumu ile terminallerin erişebilir hale getirilmesi, bütün olay bundan ibaret.
Hocam senin açından 2008'de fazla fark olmayacaktır.
2003'te olduğu gibi olay dcpromo->next->next'ten ibaret.Sunucu yöneticisi işini kolaylaştıracaktır.

-
2008 r2 64 bit virtual pc ye kurulmuyor :s hangisini virtual pc de çalıştırabilirim.