2012 ?
-
2012 ye kadar bol bol pompa çekek o zaman.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
BuZuL bunu yazdı:
Proxykaspersky bunu yazdı:
-----------------------------2012 de denildiği gibi fantastik şeyler olmucak ama bakın 2012 de neler olcak: >>
2012 çoğu kişini GÖT olucağı bir yıl olcak!!!
evet o konuda sana katılıyorum :) göt olacak eleman çok olacak...hocam 2012 konusunda en güzel bilgiyi googleden arattırıp bulabilirsin.
filmi çıkacak ama orda biraz abartmışlar olayı hatta 2012 belgeseli var onu bul izle.
-----------------------------Bu bir ideada olabilir, olayın gerçekleşmemesi durumunda birileri senin deyiminle ''Göt'' mü olacak ? Eğer bu olay gerçekleşirse yine senin deyiminle sen mi ''Göt'' olacaksın ? İki kelimelik cümleler, ortaya atılmış bir fikri ''Göt'' etmeye yetiyorsa, 5 satırlık bir yazı herkesi perişan edebilir. ''Göt'' olacak demekle, aksi fikrini savunduğun düşünceyi açıklayarak bilimsel ya da ilimsel düşüncelerini sunarak beyin fırtınası yapman daha mantıklı olmaz mı?
-----------------------------eed 2012 de öle bişi olursa GÖT olcam ,,, ama emin ol göt ben olmucam!
ayrıca mrk ettiğim bi hsusu var mayalılar 2012 demiş ama mayalıların miladi takvim kullandığını nerden bilioz:S
-
Swool bunu yazdı:
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------2012 de denildiği gibi fantastik şeyler olmucak ama bakın 2012 de neler olcak: >>
2012 çoğu kişini GÖT olucağı bir yıl olcak!!!
evet o konuda sana katılıyorum :) göt olacak eleman çok olacak...hocam 2012 konusunda en güzel bilgiyi googleden arattırıp bulabilirsin.
filmi çıkacak ama orda biraz abartmışlar olayı hatta 2012 belgeseli var onu bul izle.
-----------------------------Bu bir ideada olabilir, olayın gerçekleşmemesi durumunda birileri senin deyiminle ''Göt'' mü olacak ? Eğer bu olay gerçekleşirse yine senin deyiminle sen mi ''Göt'' olacaksın ? İki kelimelik cümleler, ortaya atılmış bir fikri ''Göt'' etmeye yetiyorsa, 5 satırlık bir yazı herkesi perişan edebilir. ''Göt'' olacak demekle, aksi fikrini savunduğun düşünceyi açıklayarak bilimsel ya da ilimsel düşüncelerini sunarak beyin fırtınası yapman daha mantıklı olmaz mı?
-----------------------------eed 2012 de öle bişi olursa GÖT olcam ,,, ama emin ol göt ben olmucam!
ayrıca mrk ettiğim bi hsusu var mayalılar 2012 demiş ama mayalıların miladi takvim kullandığını nerden bilioz:S
-----------------------------sorun göt olup olmama meselesi değil senin konuya yazış tarzın olur veya olmaz çokda tın açıkçası ben olacakmış gibi devam ediyorum sen nasıl devam edersen et banane herkes senin gibi düşünmüyor diye göt olmaz.
saçma bir soru sormuşsun mayaların takvimi miladi takvime göre çevirildiğinde bu tarih çıkıyor.
nasıl hicri takvimi miladiye vs. çevirebiliyorsun o şekilde. zaten mayalar bu takvimi yaptığında ortada miladi takvim yoktu...
2 yıl sapma payı var.
-
...
-
hocam kıyameti bilmem de biz 2012 de 100. yılımızı kutlucaz :))
-
-----------------------------sizin got olup olmama tartismanizla alakam yok ama mayalardedigin gibi miladi takvim kullanmiyordu. zaten miladi takvim dedigin nedir ki gunes yilina gore duzenlenmis bir takvimdir. mayalarin kullandigi takvimler hakkinda wiki'den bir alinti yapayim.
---wiki---
Mayalar’ın zamana ilişkin çalışmalarında esas olarak iki takvimleri vardı[193]: Tzolkin denen takvim dinsel nitelikliydi, bu takvime “kutsal yıllık”, “büyülü takvim”, “ayin takvimi” de denirdi. [194]Haab denilen takvim ise güneş takvimiydi. Güneş yılını Mayalar 365,2420 olarak belirlemişlerdi; modern astronomiye göreyse güneş yılı tam olarak 365,2422 gündür. Yani dakika ve saniye gibi zaman ölçülerinden yoksun olduğu varsayılan Mayalar’ın hesabı ile modern astronominin hesabı arasındaki yıllık fark yalnızca 17 saniye idi. [195] Dinsel takvim 260 (20x13), güneş takvimi ise 365 günden (kin) oluşuyordu. 365 günlük güneş yılını 20 günlük 18 ayın sonunda, eski Mısırlılar ve Yunanlılar’daki epagomenayı andırır tarzda, yaptıkları beş günlük ilaveyle elde ederlerdi ki, buna bu yüzden “muğlak yıl” da denir. Her iki takvim için 18.980 günlük bir periyot sonunda, yani 365 günlük 52 yıl veya 260 günlük 73 yıl sonra bir çakışma sözkonusuydu, bu periyot 52 “muğlak yıl” olarak belirtilir.
---wiki---sonra sen mayalar hakkinda tam metni okursun.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Maya_uygarl%C4%B1%C4%9F%C4%B1 -
okuldan mezun olacağım yıl. şimdilik başka birşey ifade etmiyor benim için :D
-
ben bekleyemeyeceğim yaa başka fikri olan varmı kaçalım o gezenege dogru tbt herkes gelsin mangal yaparız :D hehehe
-
Öncelikle mayalar da kim bugünkü teknolojiden ilerimiydi falan filan diye atıp tutanlar bi gidin kimden bahsettiğiniz hakkında fikir sahibi olun canlarım benim. Senin hiç bir araştırmadan kanıttan haberinin olmaması demek, mayaların teknolojisi hakkında bir kanıt olmaması demekle aynı şey değildir:)
Her fantastik yılda böyle senaryolar kurulur şu olacak bu olacak diye ama bakıyoruz 2012 öyle çok karizmatik bi yıl değil, ayrıca 2012'de bazı değişimler bekleyenler sırf mayaların takvimi 2012'de bitiyor diye bunu beklemiyorlar. Fizikçiler foton kuşağından, mayalar takvim sonundan, mitolojiler kova çağından söz ediyor ve bunların hepsinin başlangıç tarihi aşağı yukarı bu yıllara denk geliyor. Bu kadar birbirinden farklı alanlarda benzer tahminlerin yapılması doğal olarak insanları meraklandırıyor.Tabi bizim millet İsa'yı çarmıha gerilen bozulmuş bir dinin peygamberinden ibaret sandığı için, Boğa çağının, Balık çağının, Kova çağının ne anlama geldiğinden ve mitolojik hikayelerin astrolojik anlamlarından bihaber olması normaldir.
Ayrıca "kıyamet"in anlamı herşeyin yok olup birbirine girmesi felan değildir, "uyanış", "duruş" anlamlarına gelir. Bugüne kadar kıyamet kopacak yıldızlar dökülecek cart curt diye anlatılan masallara bir de sembolik açılardan bakarsanız çok farklı anlamlara gelebileceğini farkedersiniz. 2012 ile ilgili ortaya atılan senaryolar hala senaryolardan ibaret olsa da, bir kıyamet beklentisi içerisinde olanlar, son değil yeni bir başlangıç bekliyorlar. Dinlerin hükmünün kalkması, insanlığın aydınlanma çağına girmesi vs. hep bu beklenen olaylar arasında mesela ve astrolojiyi "günlük fal"dan ibaret görmezseniz ve tarih bilinci ile geleceği yorumlamaya kalkarsanız böyle beklentiler çok olası görünmektedir ki dinlerin kendileri dahi kıyametten hemen önce dinlerin hükümlerinin yeryüzünden kalkacağını söyler.Demem o ki tek yanlı düşünüp "hepimiz ölücez" ya da "hadi len mayalarda kimmiş" diye sallamasyon fikirlere kapılmayın, farklı açılardan bakmayı deneyin bu meseleye.
-
Korkuyorum Ne Yapmalıyım.?
Belkide Mayaların Takvimi Bitmemiştir, Belkide Devamını Kaybolmuş Görememiş Körolasıca Arkeolog Bilimciler. :)
Neyse Yine Kafa Hoş Oldu, Banlanmadan Siteden Çıkıyorum. Uyuyacam İyi Geceler. 2012 Den Bize ne.!