2013 Eurovision Türkiye YOK
-
2013 de Türkiye Eurovision a katılmıyor. Nedenini tam bilmiyorum, demin gördüm televizyonda alt yazı olarak.
-
Çokda önemli değil
-
açıklama geldi:
TRT bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı aldı.
Karar, yarışmanın haksızlıklarına karşı çıkmak gerekçesiyle verildi.
TRT Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "TRT’nin Avrupa Yayın Birliği üyeliği çerçevesinde iştirak ettiği Eurovision Şarkı Yarışması'na katılım kararı her yayıncı kurumun kendi inisiyatifindedir. Bu kapsamda Kurumumuz, 2013 yılında İsveç’de düzenlenecek 58'inci Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı almıştır." denildi.
Kararın alınmasında yarışma ile ilgili kurallarda yapılan değişikliklerin ve haksızlıkların etkili olduğu vurgulandı.
2010 yılına kadar birinciyi tamamen izleyici oyları belirliyordu. 2011 yılında yapılan değişiklikle izleyici oylarının etkisi yarıya indirildi. Birincinin belirlenmesinde jürinin oyları da yüzde 50'ye çıkarıldı.
Bu kararın alınmasında EBU’nun ayrıcalıklı üyesi olan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçların etkili olduğu belirtildi. -
twitterda istiklal akarsu bol bol dauşak geçiyor onun sayesinde öğrendik :D
-
Şükürler olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.
-
gidip kendimizi rezil edeceğimize hiç gitmeyelim daha iyi :)
-
saybirs bunu yazdı
-
saybirs bunu yazdı
-
hic olmazsa biryerlerde birilerin turk'lerle ilgili duydugu kahramanlik oykuleri ile bizi oyle bilmeye devam ederde..
eurozirto ile dusuncelerini degistirmez..keske sertap erenerden sonra hic katilmasaydi..
-
RaNGeR bunu yazdı
Şükürler olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.
-
Çok isabetli bir karar.