2013 Ösys Kontenjanları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

http://www.osym.gov.tr/belge/1-19181/2013-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html

Link burda. Ön klavuz gibi birşeymiş. Sanırım tekrar güncellenecek. Pek bakamadım bu gün kafam iyi yarın bakıcam ama öğretmenlikler

kontenjandan çıkarılmış filan diyorlar. Tıp için kontenjanlar artmış. Sıralama gerileyecek yani.

Mühendislik için ne olur sizce bu kontenjana göre? Puanlar düşer mi artar mı?

Ucu ucuna tuttururum istediğim yeri diyordum geçen seneki puanlarına göre. Şimdi öğretmenlik yazmayan mühendislik yazmasın.

Yüksek puanlar için söz konusu olamazda 300 civarı bir puanla girebilmem lazım bu puan aralığını mühendislikleri ne derece etkiler sizce?

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Oha amk bizim bölümün kontenjanları 20 1. öğretim 20 2. öğretim arttırmışlar. Sokacam böyle işe zaten çalışmak için zor yer kapıyoruz lablarda.

Hocam senin soruna gelince yaptığın puan değil sıralaman önemli, öyle yok burası geçen sene 300 le almış dersen çok fena babalara gelebilirsin.

Eğer hepsi böyle 20 şer arttıysa en fazla bin- 2 bin arası düşey diye düşünüyorum, öyle hayaller kurma :)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Oha amk bizim bölümün kontenjanları 20 1. öğretim 20 2. öğretim arttırmışlar. Sokacam böyle işe zaten çalışmak için zor yer kapıyoruz lablarda.

Hocam senin soruna gelince yaptığın puan değil sıralaman önemli, öyle yok burası geçen sene 300 le almış dersen çok fena babalara gelebilirsin.

Eğer hepsi böyle 20 şer arttıysa en fazla bin- 2 bin arası düşey diye düşünüyorum, öyle hayaller kurma :)

Valla bilmiyorum hocam artık 3ü 5ide neyse salla ya :D şans bakıcaz artık neresi gelecek

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

çzdım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

mühendislikler düşer sıralama olarak.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

bizim bölümün puanlar iyice düşmüş la :W zamanında 425 ile zor girdik en boktan üni'ye 

şimdi 350 ile alım yapıyorlar.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    whopper bunu yazdı

mühendislikler düşer sıralama olarak.

düşer derken hocu ?

50binden 40bine gibi mi yoksa

50binden 60bine gibi mi ? :W

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

50den 60 bine kastetti sanırım

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

şimdiki öğrencilere sorayım bide. 3 sene önce kazandık bütün ilgimi kaybettim ösym'ye :F

benim kardeşe inşaat müh. yazdırmayı düşünüyorum. okuduktan sonra iyi kötü kendini kurtarır mı bu çocuk ?

eskiden belli bi namı vardı inşaat müh. ama şimdi nasıldır bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda ? yol gösterin bana

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

şimdiki öğrencilere sorayım bide. 3 sene önce kazandık bütün ilgimi kaybettim ösym'ye :F

benim kardeşe inşaat müh. yazdırmayı düşünüyorum. okuduktan sonra iyi kötü kendini kurtarır mı bu çocuk ?

eskiden belli bi namı vardı inşaat müh. ama şimdi nasıldır bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda ? yol gösterin bana

Zor iş artık.Kendini kanıtlaması lazım.Ağaoğlu vs gibi büyük yapı şirketlerinden birine torpil falan bulursa iyidir ama.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    ogretmenlikler kapanabilir dalgasi haberlerde cikti ama klavuzda hala var gorunuyor sen nereden baktin

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 1520 Toplam Mesaj: 12