2013 Ösys Kontenjanları
-
http://www.osym.gov.tr/belge/1-19181/2013-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html
Link burda. Ön klavuz gibi birşeymiş. Sanırım tekrar güncellenecek. Pek bakamadım bu gün kafam iyi yarın bakıcam ama öğretmenlikler
kontenjandan çıkarılmış filan diyorlar. Tıp için kontenjanlar artmış. Sıralama gerileyecek yani.
Mühendislik için ne olur sizce bu kontenjana göre? Puanlar düşer mi artar mı?
Ucu ucuna tuttururum istediğim yeri diyordum geçen seneki puanlarına göre. Şimdi öğretmenlik yazmayan mühendislik yazmasın.
Yüksek puanlar için söz konusu olamazda 300 civarı bir puanla girebilmem lazım bu puan aralığını mühendislikleri ne derece etkiler sizce?
-
Oha amk bizim bölümün kontenjanları 20 1. öğretim 20 2. öğretim arttırmışlar. Sokacam böyle işe zaten çalışmak için zor yer kapıyoruz lablarda.
Hocam senin soruna gelince yaptığın puan değil sıralaman önemli, öyle yok burası geçen sene 300 le almış dersen çok fena babalara gelebilirsin.
Eğer hepsi böyle 20 şer arttıysa en fazla bin- 2 bin arası düşey diye düşünüyorum, öyle hayaller kurma :)
-
torpedo_XL bunu yazdı
Oha amk bizim bölümün kontenjanları 20 1. öğretim 20 2. öğretim arttırmışlar. Sokacam böyle işe zaten çalışmak için zor yer kapıyoruz lablarda.
Hocam senin soruna gelince yaptığın puan değil sıralaman önemli, öyle yok burası geçen sene 300 le almış dersen çok fena babalara gelebilirsin.
Eğer hepsi böyle 20 şer arttıysa en fazla bin- 2 bin arası düşey diye düşünüyorum, öyle hayaller kurma :)
Valla bilmiyorum hocam artık 3ü 5ide neyse salla ya :D şans bakıcaz artık neresi gelecek
-
çzdım
-
mühendislikler düşer sıralama olarak.
-
bizim bölümün puanlar iyice düşmüş la :W zamanında 425 ile zor girdik en boktan üni'ye
şimdi 350 ile alım yapıyorlar.
-
whopper bunu yazdı
mühendislikler düşer sıralama olarak.
düşer derken hocu ?
50binden 40bine gibi mi yoksa
50binden 60bine gibi mi ? :W
-
50den 60 bine kastetti sanırım
-
şimdiki öğrencilere sorayım bide. 3 sene önce kazandık bütün ilgimi kaybettim ösym'ye :F
benim kardeşe inşaat müh. yazdırmayı düşünüyorum. okuduktan sonra iyi kötü kendini kurtarır mı bu çocuk ?
eskiden belli bi namı vardı inşaat müh. ama şimdi nasıldır bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda ? yol gösterin bana
-
Kreyzi bunu yazdı
şimdiki öğrencilere sorayım bide. 3 sene önce kazandık bütün ilgimi kaybettim ösym'ye :F
benim kardeşe inşaat müh. yazdırmayı düşünüyorum. okuduktan sonra iyi kötü kendini kurtarır mı bu çocuk ?
eskiden belli bi namı vardı inşaat müh. ama şimdi nasıldır bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda ? yol gösterin bana
Zor iş artık.Kendini kanıtlaması lazım.Ağaoğlu vs gibi büyük yapı şirketlerinden birine torpil falan bulursa iyidir ama.
-
ogretmenlikler kapanabilir dalgasi haberlerde cikti ama klavuzda hala var gorunuyor sen nereden baktin