2014 Yaz Saati Uygulamasi - ONEMLI
-
Secim oldugu icin daha cok dikkat edilmesi gerekli diye dusunuyorum;
Normalde 29 Mart Cumartesi gunu 1 saat ileri alinacakti, fakat secimler sebebiyle Bakanlar kurulu karari ile 30 Mart Pazar gunu gece 1 saat ileri alinma karari verildi.
Fakat kullandiginiz butun cihazlarda yaz saati uygulamasi otomatik ise bu cihazlar Cumartesi gecesi 1 saat ileri alacaktir.
Soyle bir karmasa ortaya cikacaktir,
telefonunuzda, televizyonunuzda, bilgisayarinizda vs cihazlardaki saat yerel saat ile arasinda 1 saatlik fark olacaktir.
Pazar gunu sabah kalktiginizda elektronik cihazlarinizin saatini bir karmasaya yer acmamasi icin yerel saat ile kontrol edin.
Pazar gunu sabah Alarmlariniz 1 saat erken calacak veya cihazlarinizin otomatik yapacagi isler yerel saat ile 1 saat erken yapiyor olacaktir.
GSM firmalari da yaz saat uygulamasina tum dunya ile essamanli olarak Cumartesi gece gececek.
Yerel saati en kolay Televizyon kanallarinda yayinlanan saatten takip edebilirsiniz.
OZETLE; Pazar gunu elektronik cihazlariniz otomatik olarak ileri saat uygulamasina gececegi icin; elektronik cihazlariniz yerel saat ile arasinda 1 saat fark olacaktir.elektronik cihazlariniz Turkiye saatinden 1 saat ilerde calisiyor olacak.
-
Güzel bilgi dikkat.
-
http://oi58.tinypic.com/cszz7.jpg
-
Zeytun-i bunu yazdı
Güzel bilgi dikkat.
biz sabahın köründe gidiyoruz o kullanmaya zaten . izin verseler bir gün önceden kullanacağız o derece :)
-
Bir bilgide ben verim.
MS Türkiyede yaz saati sebebiyle bir fix çıkardı.Eğer bu fix'i geçmezseniz Pazar sabah saat kendi kendine değişicektir. Eğer geçerse Pazartesi sabahı. Bu özellikle saat kritik uygulamlar ve finans uygulamaları için sorun çıkartabilir.
-
allahtan kolumdaki saatte akrep yelkovan var :D
-
bilgi eklemeyi unuttum ki daha cok karmasaya da yol acabilecek bir bilgi;
bircok sistem guncelleme ve fix yayinladi fakat yuzlerce sistem uzerinde milyonlarca cihaz var ve her sistemde guncelleme veya fix yayinlanmadi.
o yuzden pazar gunu aradaki 1 saatli fark icin dikkatli olun.
-
Bilgi icin tesekkurler .
Konu asagi inmesin herkes gorsun
-
Bizim androidler ne olacak
-
bu olaydan haberin yoktu, bilgilendirme için teşekkürler
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
bu olaydan haberin yoktu, bilgilendirme için teşekkürler